Nieuwsbrief 22

Nieuws

mrt 20

Afgelopen maandag zijn we als team om 08:00 uur gestart, zoals we dat wekelijks doen, met een opening. We spraken met elkaar over psalm 91 (vers 1,2, 9-11 en 14-16) in combinatie met deze tekst en spreuk.

Met dit vertrouwen zijn we gestart met nadenken over en vorm geven aan (t)huiswerk en donderdag was het mogelijk om te starten. Mooi om te zien hoe in korte tijd veel nieuwe dingen geleerd zijn en in de praktijk zijn gebracht. Allemaal vanuit het hart voor de kinderen en het onderwijs dat we ze mogen bieden. Bedankt voor de vele positieve berichten die we mochten ontvangen naar aanleiding van de stappen die we gezet hebben, dat doet ons goed. Maar we kunnen dit niet alleen, we hebben u daar als ouder/verzorger, opa, oma, buurvrouw, oppas en andere betrokkenen bij nodig om het (t)huisonderwijs te realiseren. En dat is niet gemakkelijk. Het vraagt veel van jullie. Daarom, schroom niet als er vragen zijn om die te stellen aan de leerkracht of ondergetekende. Dan kunnen we samen kijken naar wat er nodig is en hoe dat te realiseren is.

Ideeën bij thuisonderwijs

Op alle mogelijke manieren wordt er door bedrijven lesmateriaal open gezet voor thuis om kinderen iets mee te geven of ondersteunend te kunnen zijn in het bieden van (t)huiswerk.

Wist u dat:

 • NPO een dagelijkse educatieve liveshow heeft voor kinderen vanwege het Coronavirus. Deze show wordt uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start. Elke doordeweekse dag tussen 13.00 en 15.30 uur te zien.
 • De Voorleeshoek tijdelijk drie weken gratis voor alle kinderen in Nederland aangeboden wordt? Een leuke en educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken. Ouders kunnen via www.devoorleeshoek.nl/scholendicht een gratis abonnement aanmaken.
 • Je als lid van AanZet keuze hebt uit ruim 28.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone (met de e-books app van de online Bibliotheek). Ideaal voor de thuisblijver die wil blijven (voor)lezen.
 • Er 175 digitale prentenboeken beschikbaar zijn via https://www.boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/
 • Ben Bizzie filmpjes heeft gemaakt met leuke beweeg-uitdagingen. Je leest erover verderop in deze nieuwsbrief.

Scholen dicht, activiteiten afgelast

U zult begrijpen, dat door het sluiten van de scholen, ook diverse activiteiten voor de komende tijd niet doorgaan. We zetten ze even voor u op een rij:

 • 1 en 8 april: Schoolvoetbal voor jongens en meisjes (groep 7 en 8)
 • 2 april: Verkeersexamen praktijk gedeelte (groep 7)
 • 6 april: Paasviering
 • 15 april: Techniekroute (groep 7)
 • 16 en 17 april: Cito-eindtoets (groep 8)
 • 24 april: Sportdag (groep 5 t/m 8)
 • 24 april: Koningsspelen (groep 1 t/m 4)

Brief van de Burgemeester

Burgemeester Theo Segers richt zich in twee open brieven tot alle inwoners en de jeugd in Molenlanden. Hij zegt hierin: “Ik hoor en zie allerlei initiatieven, zoals boodschappenhulp voor ouderen. Dat waardeer ik enorm.” En in een speciale brief richt hij zich ook tot kinderen en jongeren. Hij is benieuwd wat zij gaan doen, want hij ziet en verwacht nog meer lieve en creatieve acties. Hij vraagt aan de kinderen: “Ik ben nieuwsgierig, laat me weten wat jullie gaan doen.”

De gehele brief leest u hier, geeft u het door aan de kinderen?

Oproep van de Zes Molens aan de kinderen

Hallo, nu er minimaal bezoek voor de bewoners van De zes molens in Hoornaar welkom is en er veel activiteiten niet door kunnen gaan ivm het corona virus lijk het ons leuk als iedereen wat extra post ontvangt.

Willen de kinderen kaartjes of tekeningen maken voor de bewoners van de Zes Molens? Ze zullen dit enorm waarderen!

Alle post mag in de brievenbussen gestopt worden buiten bij de ingang en in de brievenbussen tussen de schuifdeuren.

Bedankt!

Typediploma!

Deze kinderen behaalden vorige week hun typediploma. Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Ben Bizzie

Hoi, ik Ben Bizzie! Net als iedereen ga ook ik niet meer naar school en heb ik dus geen gymles meer. Daar heb ik wat op bedacht! De komende periode deel ik leuke leskaarten. Zo kun je thuis blijven gymmen. Deze week is het thema Circus. We gaan aan de slag met trucjes, jongleren, springtouwen en Kiwido Poi. Maak jij je eigen circusvoorstelling? Bekijk snel de leskaarten hieronder, open de filmpjes via de QR code of de link en doe met me mee!

fietssleutel gevonden

Afgelopen week is op het plein deze fietssleutel gevonden. Ben je hem kwijt? Hij is op te halen bij de administratie.

Vrijwilligers

Een dank voor de vrijwilligers die zich aangemeld hebben voor de bibliotheek, het luizen pluizen en het ophalen van het oud papier. Het laatste zelfs zonder vragen. Fijn!

Website

Er is nieuws bij groep 1 over het bezoek aan de boerderij.

Data om te onthouden

 • 3 apr: volgende nieuwsbrief