Nieuwsbrief 21

Nieuws

jan 25

Lied van de week

Groep 3 en 4: Lied 444:1
Groep 5 t/m 8: Ps 89:2

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen een tomaat, een appel en een minneola (een minneola is een kruising tussen een tangarine en een grapefruit. Het is een oranje vrucht met een herkenbaar ‘neusje’ op de plek waar de steel heeft gezeten.)

Karateworkshop

De Karate-clinic van afgelopen woensdagmiddag was een groot succes.
Vooral kinderen uit groep 3-6 hebben een sportief uurtje gehad (:
Na een warming up met vooral renspelletjes leerden ze geconcentreerd stoten, schoppen en afweren.
Het ging vooral om beheersing en samen plezier maken, terwijl ze de commando’s van Dennis Wor opvolgden.
Aangezien kinderen en -kijkende- ouders erg enthousiast waren, hebben Dennis -en zijn hulp Timo- aangeboden om in Hoornaar nog een proefles te komen geven op een woensdag van 14.45-15.30 uur.
Wanneer er minimaal 10 aanmeldingen zijn, wil hij ook wel verder met een ‘karateklasje’ in Hoornaar.
Laat maar weten als er kinderen geïnteresseerd zijn om nog een gratis proefles te volgen (govert@cbssamenopweg.nl).
Er staan filmpjes onder “Nieuws” en een fotoalbum onder foto’s.

VO avond

Afgelopen donderdagavond heeft meester Govert uitleg gegeven over het voortgezet onderwijs. Er was een goede opkomst van ouders uit de groepen 6,7 en 8. We zullen deze voorlichtingsavond volgend jaar weer herhalen.

Verjaardagen

Juf Gerlinde, juf Marijke en juf Anja vierden vandaag hun verjaardag. Veel kinderen uit de groepen 2 en 4 kwamen verkleed naar school. Het zag er erg feestelijk uit en de kinderen hebben genoten. Er volgen fotoalbums op de website.

Theater

De theatervoorstelling waar de groepen 7 en 8 naar toe zouden gaan afgelopen donderdag ging niet door vanwege ziekte van één van de spelers. Er zal een nieuwe datum gezocht worden.

10 minuten gesprekken

De 10 minuten gesprekken voor de groepen 3 t/m 7 vinden plaats op 15 februari. Voor de groepen 3,4, 5 en 6a zijn er ook al gesprekken op 11 februari.
Tijdens deze gesprekken worden de CITO-uitslagen besproken. De rapporten zullen pas op 11 maart meekomen. U ontvangt een uitnodiging voor een tijdstip en kunt onderling ruilen als dit niet uitkomt. Geeft u dit dan wel even door aan de leerkracht?

Avond-4-daagse Giessenlanden 2016

Na het succes van vorig jaar, gaan we er dit jaar ook weer voor; de 2e avond-4-daagse van Giessenlanden!
Dus zet allemaal alvast in je agenda dat je van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni gezellig komt wandelen door de mooie polder. Verdere informatie en hoe je je in kunt schrijven volgt in maart.
Wij hebben er weer heel veel zin in!
Groetjes de Commissie Avondvierdaagse

Naschoolse cultuuractiviteit muzieklessen

Beste jongens en meisjes (en ouder(s) en verzorger(s)) van leerlingen Klim-op en CBS Samen op Weg Hoornaar en OBS Den Beemd en de Wegwijzer Hoogblokland,
Vinden jullie het leuk om na schooltijd muzieklessen te volgen? Dan is nu de mogelijkheid om je in te schrijven voor:
De lessencyclus 3×3=Muziek! door MuziekLokaal Giessenlanden.

Muzieklessen door MuziekLokaal Giessenlanden
MuziekLokaal Giessenlanden heeft in samenwerking met de cultuurcoach speciaal voor het basisonderwijs, 9 informatieve èn interactieve naschoolse lessen ontwikkeld over ‘Muziek van Toen’ en ‘Muziek van Nu’. Alle leerlingen vanaf 8 jaar, van zowel de openbare als christelijke basisscholen in Hoornaar en Hoogblokland, zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

Inhoud van de cursus:
De gespecialiseerde docenten van MuziekLokaal Giessenlanden vertellen je in 3 keer 3 lessen van elk ongeveer een uur alle interessante weetjes over klassieke muziek, die helemaal niet zo saai is als je zou denken…
Over de gevangenisstraf van Bach, over Beethoven die hartstikke doof was, pikante opera’s, musicals (is dat nou klassiek of pop??), jazz, DJ’s, R&B en nog veel meer!
Het laatste blok sluiten we natuurlijk af door 3 lessen zèlf aan de slag te gaan met muziek maken! Laat de componist in je los met je stem, je handen en je voeten. Wees ook even dirigent… Maar vooral: maak samen muziek!
Deze lessen worden gegeven door aan het conservatorium afgestuurde beroepsmusici met een onderwijsbevoegdheid.

Tijdstip:
Woensdagmiddag van 13.15-14.15 uur

Data:
1. Blok 1 Muziek van Toen: woensdag 10,17 febr. en 2 mrt.
2. Blok 2 Muziek van Nu: woensdag 9, 16 en en 23 mrt
3. Blok 3 Zelf muziek maken: woensdag 30 mrt en 6 en 13 april

Deelnemers: maximaal 16 leerlingen. Vol = Vol. De lessencyclus gaat door bij min. 4 deelnemers.

Locatie:
Technieklokaal van De Klim-op en CBS Samen op Weg in Hoornaar.

Kosten:
Van de deelnemers vragen we een geringe vergoeding (€ 2,50 per les) ter dekking van een gedeelte van de kosten. De overige kosten worden betaald uit het cultuurbudget van de school/cultuurcoach.

Inschrijven:
Inschrijven voor deze 9 muzieklessen kan tot uiterlijk woensdag 3 febr. a.s. door een mail te sturen aan: info@muzieklokaalgiessenlanden.nl
Belangrijk: Vermeld in je inschrijvingsmail:
• de school waar je op zit;
• je naam;
• in welke groep je zit;
• je leeftijd.
Na 3 febr. a.s. ontvang je dan een bevestiging met meer informatie o.a. t.a.v. de betaling.
Doe je mee met deze 9 leuke muzieklessen?!

Hartelijke groeten,
Petra de Jong en Willeke van Rooijen
cultuurcoach O2A5/Giessenlanden en MuziekLokaal Giessenlanden

Naschoolse cultuuractiviteit “Verlichte schatkamers”

Beste jongens en meisjes (en ouder(s) en verzorger(s)) van leerlingen Klim-op en CBS Samen op Weg Hoornaar en OBS Den Beemd en de Wegwijzer Hoogblokland,
Vinden jullie het leuk om na schooltijd schatten te zoeken en te maken? Dan is nu de mogelijkheid om je in te schrijven voor:
2 naschoolse lessen “Verlichte Schatkamers”

Inhoud van de cursus:
Als je iets moois hebt, wil je dat aan iedereen laten zien. Wij gaan schatten zoeken en maken! Daarna stoppen we dit in een schatkamer, mét licht. Want iets dat bijzonder is moet natuurlijk wel in het spotlicht staan. Met gekleurde lampjes, glazen potten of plastic flessen, glitters, zand en spuitbussen maken we een prachtige schatkamer met verlichting, zodat je zelfs in het donker naar jouw mooie voorwerp(en) kunt kijken!

Docenten:
Deze lessen worden gegeven door Inge van Wijgerden (www.schrijffun.nl) & Bertine Termeer (www.avontura.nl).

Doelgroep:
Leerlingen groep 3 t/m 8 van Openbare en Christelijke scholen in Hoornaar en Hoogblokland

Data en tijdstip:
Dinsdag 9 en 16 febr van 15.30-16.45 uur
Deelnemers:
Maximaal 25 leerlingen. Vol = Vol. De lessencyclus gaat door bij min. 15 deelnemers.

Locatie:
Technieklokaal van De Klim-op en CBS Samen op Weg in Hoornaar.

Kosten:
Van de deelnemers vragen we een geringe vergoeding (€ 2,50) ter dekking van een gedeelte van de kosten. De overige kosten worden betaald uit het cultuurbudget van de school/cultuurcoach.

Inschrijven:
Inschrijven voor deze 2 naschoolse lessen “Verlichte Schatkamers” kan t/m uiterlijk woensdag 3 febr. a.s. door een mail te sturen aan: ikwilschrijven@gmail.com

Belangrijk:
Vermeld in je inschrijvingsmail:
• de school waar je op zit;
• je naam;
• in welke groep je zit;
• je leeftijd.
Na 4 febr. a.s. ontvang je dan een bevestiging met meer informatie o.a. t.a.v. de betaling.
Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd.
Doe je mee met deze 2 leuke naschoolse lessen “Verlichte Schatkamers” ?!

Hartelijke groeten,
Petra de Jong Inge van Wijgerden/Bertine Termeer
cultuurcoach O2A5/Giessenlanden Schrijffun/Avontura

Open ochtend en avond

Voor de ouders en de kinderen die voor 31 juli 2017 de vierjarige-leeftijd bereiken, wordt er op 2 februari een open dag gehouden. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur en 20.00 uur en 21.00 uur bent u van harte welkom. Er is een rondleiding door de school en een presentatie. In de ochtend heeft uw kind de mogelijkheid om in groep 1 te kijken. Tevens bestaat de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website. Inschrijvingen graag uiterlijk 15 april inleveren i.v.m. de planning van volgend schooljaar.

Gevonden voorwerpen

Wilt u zoveel mogelijk de naam van uw kind in wanten, mutsen, tassen, gymspullen, broodtrommels en bekers zetten? We kunnen de voorwerpen dan weer snel bij de juiste eigenaar terugbezorgen. Dit zijn de gevonden voorwerpen op dit moment.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er staan op de website nieuws over het bezoek van juf Jolanda aan de plusklas en een fotoalbum van de maandviering van groep 1b/2.


Data om te onthouden

2 februari open dag Brede school
3 februari oud papier
11 februari 10-min gesprekken gr 3 t/m 6a
15 februari 10-min gesprekken gr 3 t/m 7

Groeten,
Inge Ros

Malcare WordPress Security