Nieuwsbrief 21

Nieuws

feb 05

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Ik ken je wel
Groep 6 t/m 8: Zacheus is een tollenaar

Start projectweek

Maandag start de projectweek over Kunst. Elke groep gaat op een eigen manier kunst maken. In groep 1 wordt er gekleid op hoog niveau, in groep 2 wordt er geschilderd. Groep 3 duikt in de fotografie, groep 4 gaat aan de slag met allerlei vormen van drukwerk. Groep 5 begint vandaag al met een workshop ‘speksteen bewerken’ en gaat volgende week verder met steenbewerking. Groep 6 verdiept zich in meubelontwerpen. Groep 7 start ook vandaag al en gaat iets totaal anders doen. Zij maken hun eigen animatiefilmpjes! Tot slot wordt er in groep 8 gefocust op grafische kunst. Keith Haring, graffiti, het maken van doodles komt bij hen aan bod.
Alle workshops worden verzorgd door Anton Klein, een zogenaamde BOK (Beroepskunstenaar in de klas).
We openen de week maandagochtend op bijzondere wijze waarbij de schilderijlijst in de hal een belangrijke rol speelt. Donderdagavond sluiten we de week weer af met een veiling van kunstwerken. En wie wil nou niet in het bezit komen van een heel bijzonder kunstwerk, dat wellicht over een aantal jaar veel geld waard is…
Bovendien krijgt u dan de gelegenheid in de klassen te komen kijken naar al het moois wat gemaakt is.
Wij hebben er veel zin in, de kinderen ook en we hopen u als ouders (en andere belangstellenden) donderdagavond te verwelkomen!

Sokkel lenen

Juf Mariëtte is op zoek naar enkele sokkels. Wie heeft een onderstuk van hout of steen om de gemaakte kleiwerken van groep 1 op tentoon te stellen?
Graag afgeven bij groep 1.

Kleioven gebruiken?

Van wie mogen we een kleioven gebruiken voor het afbakken van onze werkjes? De kleioven op school is stuk gegaan.
Graag contact opnemen met juf Mariëtte.

RT brief

Als uw kind Remedial Teaching krijgt was het gebruikelijk om daarvoor een brief te ontvangen met uitleg over de RT en de vraag om uw handtekening voor gezien.
Aangezien de zorg die uw kind in de groep ontvangt (naar aanleiding van het groepsplan) per mail met u wordt gedeeld, zullen we dit in het vervolg voor de RT op dezelfde manier doen.
Aan het einde van de RT periode ontvangt u een mail met een korte evaluatie van de RT en informatie over een eventueel vervolg. Zit uw kind in groep 1 of 2 dan zal de evaluatie door de leerkracht mondeling met u worden gedeeld.
Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan hoor ik het graag!
Jolanda Mulder

Maandsluiting groep 2

Vrijdag 20 februari verzorgen de leerlingen van groep 2 de maandsluiting. Alle ouders van de leerlingen van groep 2 worden hierbij van harte uitgenodigd.
De sluiting begint om 8.30 uur en duurt ongeveer een half uur.

Wie wil meedenken met de organisatie van een avondvierdaagse in Giessenlanden?

In samenwerking met de sportcoördinatoren van de scholen in Giessenlanden willen we misschien een avondvierdaagse voor de leerlingen gaan organiseren, mede op het verzoek van het ouderpanel.
Wie wil meedenken om dit tot stand te laten komen? Opgeven kan via info@cbssamenopweg.nl

Hulp gevraagd bij Koningsspelen

Op vrijdag 24 april worden de Koningsspelen georganiseerd. Om deze dag tot een succes te maken zijn we op zoek naar hulp van ouders en/of grootouders. U kunt zich opgeven bij Tineke of via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Kijkt u deze week regelmatig op de site. We houden u daar op de hoogte van de dingen die gebeuren tijdens de projectweek.


Data om te onthouden

9 t/m 13 februari projectweek
12 februari kijkavond projectweek
20 februari maandsluiting groep 2
20 februari leerlingen ’s middags vrij
23 februari t/m 27 februari voorjaarsvakantie

Groeten,
Inge Ros