Nieuwsbrief 21

Nieuws

feb 04

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Lied 444:1
Groep 5 t/m 8:Ps 99:1

Project “Techniek ontmoet Kunst”

Vanmiddag, vrijdag 7 februari, bent u tussen 16.00 uur en 17.00 uur van harte welkom om de kunstwerken van de leerlingen te bekijken in de hal van de school. Deze kunstwerken zijn gemaakt van materialen van de bedrijven waar zij geweest zijn.
We hebben een drukke, maar gezellige en leerzame week achter de rug. We willen dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft.
Alle ouders die geholpen hebben, dhr. Versteeg van Vegaconcept, de leraren en de leerlingen van Het Gilde en uiteraard de bedrijven die meegewerkt hebben:
– Wonink Installatietechniek
– Foreco houtconstructies
– Bano constructie (onderdeel van Bassa Staal)
– Nol Bikker Motoren
– Van Houwelingen Tweewielers
– Bouwbedrijf DTH

Maandag is de projectweek geopend door burgemeester ten Kate. De burgemeester onthulde de techniektorens die zijn aangeschaft. Deze torens bevatten 80 leskisten met daarin uitdagende techniekopdrachten. Piet Versteeg van Vegaconcept heeft voor groep 8 een workshop beeldhouwen in steen verzorgd. Voor de groepen 1 t/m 7 was er een speciaal programma in samenwerking met bovengenoemde bedrijven. In het technieklokaal hebben deze groepen onder leiding van leraren van Het Gilde en leerlingen van Het Gilde een kunstwerk gemaakt. Dit project waarmee het techniekonderwijs wordt bevorderd, is een unieke manier van samenwerken met bedrijfsleven en vervolgonderwijs.

Kaart in actie

De kerstkaartenactie op school door de leerlingen heeft het prachtige bedrag van € 1247,40 opgeleverd!
Dit bedrag gaat naar de actie “Red een kind!” Voor dit doel halen we ook elke maandagmorgen zendingsgeld op. Elk jaar sterven er 6 miljoen kinderen door ondervoeding. Onze wens is dat alle kinderen genoeg te eten hebben.

Maandopening groep 7

Op dinsdag 4 februari hebben de leerlingen van groep 7 de maandopening verzorgd. Op de website treft u een fotoalbum en onder “groep 7” staat een stukje over de maandopening.

Schoolvolleybaltoernooi

Het eerste schoolvolleybaltoernooi heeft plaatsgevonden op woensdag 5 februari in Giessenburg. Leerlingen van groep 4 t/m groep 8 hebben heel enthousiast deelgenomen aan het toernooi. Foto’s ervan vindt u op de website.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie begint op vrijdag 14 februari om 12.00 uur. Alle leerlingen moeten in de ochtend nog gewoon naar school.

Schoolmelk ook voor overblijvers

Campina Schoolmelk biedt de mogelijkheid aan om leerlingen gebruik te laten maken van schoolmelk. Het assortiment bestaat uit twee zuivelproducten, halfvolle melk en Optimel drink framboos. U kunt kiezen uit één of meerdere consumptiemomenten. Dit kan zijn de ochtendpauze, maar ook de lunchpauze. Als uw kind bijv. maar twee keer per week overblijft kan ook voor die momenten gekozen worden. Uw kind krijgt altijd gekoelde verse zuivel. Prijs halfvolle melk € 0,36, Optimel € 0,38. U sluit het abonnement rechtstreeks af met FrieslandCampina. Het aanmeldingsformulier kunt u vinden onder “downloads” op de website.

Naschoolse sportactiviteiten

De naschoolse sportactiviteiten in Het Bruisend Hart door de sportcoach van de gemeente Giessenlanden zullen tot de voorjaarsvakantie niet doorgaan.

Voor alle kinderen van de basisscholen: Sport- en speldagen Wasko!

Na het succes van vorig jaar organiseert Wasko ook dit jaar weer sport- en spelmiddagen. Ongeacht of u klant bent bij Wasko of niet, uw kind kan altijd deelnemen aan deze activiteit!
Tijdens aankomende voorjaarsvakantie hebben we op donderdag 20 februari een sport- en speldag gepland op onze locatie De Polderkids.
Het thema voor deze sport- en speldag is ‘Ik hou van Holland’. De Wasko “Ik hou van Holland-dag” is een dag vol gezellige spelletjes en uitdagende activiteiten. De ochtend staat in het teken van spelletjes die de kinderen misschien wel zullen herkennen van de TV. ’s Middags kunnen de kinderen zich creatief uitleven.
Hoe kunnen kinderen aangemeld worden?
Kinderen die op de dag zelf gebruik maken van de opvang kunnen automatisch meedoen. Kinderen die op een andere dag opvang hebben, kunnen hun opvangdag ruilen met een dag in diezelfde week of een extra dag afnemen.
Ouders die geen klant zijn van Wasko kunnen meedoen aan deze dag door een incidentele opvangdag af te nemen. Informatie kunt u opvragen op onderstaand telefoonnummer of mailadres. De kinderen krijgen van ons op vaste momenten eten en drinken. Hierdoor kunt u uw kind met een gerust hart bij onze professionele medewerkers achterlaten.

Ouders die in de vakantie moeten werken maar nog geen opvang hebben, kunnen ook alleen tijdens vakanties een aantal dagen opvang afnemen. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website, www.wasko.nl of kunt u contact opnemen met onze afdeling plaatsingen, telefoonnummer 078-6157165.

Koningsspelen

Dit jaar zijn de Koningsspelen in de meivakantie (25 april) daardoor hebben we besloten om niet mee te doen met de Koningsspelen. Ongetwijfeld heeft de Oranjevereniging een mooi programma op de Koningsdag, 26 april.

Website

Op de website is heel veel te vinden over de projectweek. Ook van de maandopening van groep 7 en het schoolvolleybaltoernooi zijn fotoalbums gemaakt.


Data om te onthouden

7 februari 16.00 uur tot 17.00 uur bezichtiging kunstwerken projectweek
11 feb. t/m 13 feb. CITO eindtoets groep 8
14 februari alle leerlingen s’middags vrij
17 februari t/m 21 februari voorjaarsvakantie

Groeten,
Inge Ros