Nieuwsbrief 21

Nieuws

mrt 06

Lied van de week

Week11: Groep 3 t/m 5 WK564: Al zo lief had God de wereld
Groep 6 t/m 8 Psalm 116:1

Week 12: Groep 3 t/m 5 Psalm 21:1a
Groep 6 t/m 8 Opw.715: Wk 143 Heft op, uw hoofden

Studiedag 4 maart

Afgelopen woensdag werden we als team ontvangen in het theater in Tiel, samen met alle teams van de scholen binnen ons Samenwerkingsverband. We mochten ons laten inspireren door afwisselende sprekers: Daisy Mertens (top 10 van beste leerkrachten van de wereld), Gert-Jan Segers (politicus), Robin van Galen (waterpolo coach) en Jan van Setten (spreker/entertainer). Allemaal spraken ze over passend onderwijs, verbinden en teamprocessen. Informatieve, aansprekende en soms hilarische momenten waar we nog lang aan zullen refereren. En niet te vergeten… we mochten olympisch goud vasthouden!

Zendingsproject Shaare Zedek

Zoals u weet is afgelopen maanden gespaard voor het Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem. In de laatste weken is nog €168 gespaard!

Totaal komt het bedrag voor Shaare Zedek op €541!

Iedereen hartelijk dank voor deze mooie opbrengst.

Nieuw zendingsproject: World Servants

Vanaf komende week tot aan de zomervakantie gaan we op school sparen voor het project World Servants. In de kerk-school-gezinsdienst hebben 2 oud-leerlingen (Henriëtte en Nadiah) verteld hoe deze organisatie jongeren inzet om samen te bouwen aan projecten in arme landen. Ook deze zomer gaan Henriëtte, Nadiah en ook Anniëlle weer op reis. Binnenkort (ergens in april) zullen zei over dit werk komen vertellen in de klassen. Spaart u weer mee voor dit mooie project?

Binnenkomst groep 2b

Met ingang van volgende week donderdag (12 maart), starten de kinderen de dag niet in de kring, maar met een taak op hun plekje aan de tafel. Later gaan de kinderen alsnog in de kring. Op deze wijze verloopt de planning van de ochtend efficiënter.

Hand-voet-mond ziekte in groep 3

Een leerling in groep 3 heeft in de vakantie de hand-voet-mond ziekte gekregen. Het is van belang dat u hiervan op de hoogte bent. Meer informatie kunt u lezen via: https://www.thuisarts.nl/hand-voet-en-mondziekte/mijn-kind-heeft-hand-voet-en-mondziekte.

Lentekriebels

In week 12, 16 tot en met 20 maart, besteden we aandacht aan seksuele vorming. De week van de lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Wij geven als deelnemende school een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Voor meer informatie verwijzen we naar de ouderbrief.

Maandviering groep 4

Dinsdag 17 maart wordt de maandviering verzorgd door de kinderen van groep 4. Ouders en verzorgers van deze kinderen zijn van harte welkom om de viering bij te wonen in de hal van de school. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uurtje duren.

Paasviering

Op maandag 6 april zullen we een Paasviering houden om 19.00 uur. We willen dan met behulp van de muziekimpuls een Mattheus opvoeren. Een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, geschreven door Johann Sebastian Bach uit 1728, speciaal herschreven voor kinderen. We zouden voor dat moment ook een schoolorkest willen vormen. Het gaat om het instuderen van 1 stuk. Verschillende instrumenten zijn welkom van blokfluit tot gitaar. Enige ervaring is wenselijk, als richtlijn geven we 2 jaar muziekles mee.

Mocht uw kind een instrument spelen en zich willen aansluiten bij het schoolorkest, dan graag een mailtje naar juf Mariëtte (mariette@cbssamenopweg.nl). Ook voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht.

fietssleutel gevonden

Afgelopen week is op het plein deze fietssleutel gevonden. Ben je hem kwijt? Hij is op te halen bij de administratie.

MusKIDlon

Voor de vakantie is er Caroline v. d. Plas in de groepen 5 tot en met 8 geweest om iets te vertellen over de muskidlon in Noordeloos. Deze wordt gehouden op maandag tweede paasdag, 13 april. Voor meer informatie en opgeven kunt u naar de website: www.muskidlon.nl.

Ben Bizzie activiteit

Voor de groepen 1 t/m 4 staat er toffe activiteit met als thema ‘dieren’ gepland. De gymzaal wordt opgebouwd tot een echte dierentuin. Kun je klimmen als een aap, balanceren als een flamingo, springen als een kikker en jagen als een leeuw? Kom dan woensdag 11 maart van 14:00 – 14:45 uur naar het Bruisend Hart!   

Je kunt je aanmelden via: https://www.gigamolenlanden.nl/activiteiten-Hoornaar/

Puber in huis

Sociaal team Molenlanden organiseert de cursus ‘Puber in huis’. Deze cursus is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 11 en 16 jaar.

In de cursus krijgt u informatie over de veranderingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de lastige, maar ook de prettige kanten aan bod. Want een puber hebben is uitdagend maar vooral leuk! De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur (7, 14 en 21 april). Er is mogelijk een vierde bijeenkomst met een spreker over een vrij thema, zoals alcolhol en drugs of social media. In de bijgevoegde flyer vindt u alle informatie met telefoonnummer en e-mail adres voor aanmelden of vragen.

Vrijwilligers gezocht

Biebouder: Twee van de vaste bieb-vrijwilligers hebben aangegeven te moeten stoppen met hun inzet voor school. We willen hen enorm bedanken voor hun inzet en hulp rondom het uitlenen van boeken en het stimuleren van kinderen om te lezen! Gelukkig is er al 1 nieuwe ouder gevonden die mee gaat helpen. Bent u bereid om ons team weer compleet te maken op dinsdag of donderdag tussen 13.10 en 15.15 uur? Meldt u zich dan via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Luizenpluizer: Er heeft zich gelukkig weer iemand aangemeld als luizenpluizer. We zoeken nu nog 1 vrijwilliger die mee wil helpen. Bent u in de gelegenheid en bereid om te helpen, na de vakanties op donderdagmiddag (of in overleg op een ander moment), laat het dan weten via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Website

Er is nieuws bij groep 1, 2 en 7.

Data om te onthouden

  • 11 mrt: biddag viering (in de klas)
  • 11 mrt: Ben Bizzie activiteit gr 1 t/m 4
  • 16-20 mrt: week van de lentekriebels
  • 17 mrt: maandviering groep 4
  • 18 mrt: regionale techniekspelen
  • 20 mrt: volgende nieuwsbrief