Nieuwsbrief 20

Nieuws

jan 25

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Ik ben veilig in Jezus armen
Groep 6 t/m 8 Psalm 84:1

Schoolfruit

De leerlingen krijgen woensdag mandarijn, donderdag een appel, vrijdag krijgen de leerlingen druiven.

Luizenhulp gevraagd

Wie wil ons helpen bij de controle voor luizen, iedere maandag na de vakanties. Opgeven kan via administratie@cbssamenopweg.nl

Overblijf

We zoeken iemand voor de maandag. Wie o wie kan het laatste plekje invullen? Welke ouder, broer, zus, opa, oma, tante, oom, etc. zou het leuk vinden om wekelijks met de kinderen te eten? Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfmoeders of ondergetekende.

Sneeuwpret


Wat genieten we met elkaar van de gevallen sneeuw op het plein. Naast sneeuw is er ook sprake van ijs. De slootjes rondom de school zijn dan ook heel aantrekkelijk om over te lopen. Daarom willen we u vragen om nog eens te benadrukken dat wij geen toezicht kunnen houden op de sloten rondom de school en dat het daarom voor hun eigen veiligheid beter is om bij aankomst bij school gelijk het plein op te gaan.

Naschoolse activiteit Ben Bizzie

Volgende week woensdag hebben we weer een naschoolse activiteit in Hoornaar.

Bericht van de biddende moeders

Graag willen we jullie laten weten dat we vanaf nu op maandagmorgen bij elkaar komen. Wekelijks om 8.30 uur op Dorpsweg 114 (vanwege de maandviering is dat maandag a.s. om 9.00 uur). Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te doen. Al meer dan 20 jaar komt er een groep(meestal) moeders bij elkaar om te bidden voor de school, de kinderen, leerkrachten etc. En we vinden het belangrijk om dit te blijven doen. Voor sommigen van de huidige groep moeders zijn de kinderen inmiddels de basisschool ontgroeid, daarom zou het fijn zijn als ‘nieuwe’ moeders zich bij ons aansluiten!
Ervaar de kracht van gebed en doe met ons mee!

Judith, Esther, Hetty, Esther, Mirjam, Nicole.

Open ochtend

De open ochtend voor nieuwe leerlingen zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 12 februari van 9.00 uur tot 11.00 uur. Deze ochtend is bedoeld voor ouders met hun kind dat 4 jaar wordt voor juli 2020. Er kan ook in groep 1 gekeken worden en uw kind kan worden ingeschreven. Voor de ouders die al een kind op school hebben, is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website.
Kent u iemand die een kind heeft dat 4 jaar wordt, wilt u dit dan aan ons doorgeven? We kunnen dan voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.

Met plezier naar de middelbare school!

Zit je in groep 8 en ga je na de zomervakantie naar de middelbare school? Een spannend moment! Misschien wordt je wel eens gepest of vind je het moeilijk om vriendjes te maken. Dan is het extra spannend om naar een nieuwe school te gaan. Daarom is er een leuke zomercursus voor kinderen: Plezier op School!
In de cursus Plezier op School leer je hoe je contact kunt leggen met andere kinderen en leer je opkomen voor je zelf. Ook leer je hoe belangrijk oogcontact, je houding en je stem is bij het maken van contact. De cursus Plezier op School duurt twee dagen en is in de laatste week van de zomervakantie. Rond de herfstvakantie kom je met de groep nog een keer bij elkaar.
Kinderen die eerder aan de cursus hebben meegedaan voelden zich een stuk beter toen ze naar de middelbare school gingen. Rachelle werd geïnterviewd door de krant. Ze zei: “Ik heb geleerd om te denken: ik ben wel leuk! Het lukt allemaal heus wel! En als iemand onaardig tegen je is, moet je er gewoon een grapje van maken en vooral niet boos worden.” Haar ouders merkten meteen na de cursus dat Rachelle harder praatte en meer zelfvertrouwen had.
Wil jij ook met plezier naar je nieuwe school? Misschien is deze cursus dan ook wel iets voor jou! En het is helemaal gratis! Je ouders kunnen je aanmelden bij Vivenz: https://vivenz.nl/training/plezier-op-school/ of bellen met 088-1237000

Website

Op de website staat nieuws bij groep 6.

Data om te onthouden

28 jan juf Gerlinde jarig
29 jan maandviering groep 7
31 jan start poëzieweek
1 feb rapport
6 feb oud papier
12 feb Inschrijfochtend nieuwe leerlingen
17 feb kerkdienst kerk, school en gezin

Namens,

Jolanda Mulder
directeur