Nieuwsbrief 20

Nieuws

jul 16

Met deze brief sluiten we een bewogen schooljaar af. Van iedereen is heel wat flexibiliteit gevraagd, van kinderen, van ouders en ook van al het personeel op school. We mogen trots en dankbaar zijn voor alles wat dit jaar, ondanks alle beperkingen, toch gelukt is.

En nu tijd voor ontspanning, een beetje luieren, misschien wel op reis naar het bos of het strand. Avonturen beleven, vriendjes en vriendinnen ontmoeten, tijd doorbrengen met familie. Vakantie is een tijd om dankbaar te zijn.

We wensen u allemaal een gezegende en dankbare tijd. En we hopen de kinderen na de vakantie weer uitgerust en met nieuwe verhalen en ervaringen te begroeten in hun nieuwe klas.

God van alle mensen,
het schooljaar is voorbij,
een tijd van ups en downs.
Nu we voor lange of kortere tijd
uit elkaar gaan en afscheid nemen kijken we terug.
Met gemengde gevoelens.
Soms was het leuk.
Soms heel moeilijk 
en soms ronduit vervelend.
Help ons om de goede herinneringen te bewaren als kleine parels.
Die moed geven om straks weer verder te gaan.
En geef ons kracht om van de minder goede ervaringen te durven leren;
te durven geloven dat ook die helpen bij mens-worden.
Nu kijken we uit naar de vakantie die voor ons ligt.
Even afstand, adempauze.
Wees met ons en doe ons ervaren, dat uw liefde voor ons
geen adempauzes kent,
dat u nooit afscheid neemt,
maar altijd door gaat.
dank U wel daarvoor.

Amen

Infobrief 2021-2022

De infobrief 2021-2022 is vanmorgen naar u verstuurd met daarin de belangrijkste informatie voor volgend schooljaar.

Afscheidsdag groep 8

Woensdag 14 juli was de afscheidsdag voor groep 8. Via de rode loper gingen zij voor het laatst de school binnen, toegejuicht door alle kinderen en veel ouders en belangstellenden. Het werd een feestelijke dag vol gezelligheid. Een avond met ludieke sketches en een serieus woord. Na een welverdiende vakantie wensen we hen een mooie start op het voortgezet onderwijs!

Slotdag

Gisteren hebben we het jaar afgesloten met een leuke dag voor de kinderen met allerlei activiteiten. Het weer viel een klein beetje tegen, maar ondanks dat hebben alle groepen genoten van de stormbaan, het freerun- klimparcours en de friet van brandweerman Piet.

In de middag hebben we genoten van de roofvogelshow. Dat maakte indruk. Prachtige vogels met enorme vleugels vlogen door de hal. Via Parro heeft u een mooi inkijkje gekregen van de dag.

Afscheid meester Govert

Natuurlijk werd er tijdens de roofvogelshow extra aandacht besteed aan het vertrek van meester Govert. Hij mocht als enige een selfie maken met de ‘grootste meneer’ van de vogelshow. Als afscheidscadeau kreeg hij een houten tuinbank met daarop alle namen van de kinderen en de collega’s, zodat hij ons niet snel zal vergeten. Alle kinderen hebben hem vervolgens uitgezwaaid. We wensen hem heel veel plezier en succes op de nieuwe school, na de vakantie!

Koeltasjes voor alle leerlingen

De leerlingen hebben deze week hun persoonlijke koeltasje meegekregen naar huis. Een cadeautje van school, handig voor in de vakantie. Maar ook zeer geschikt om na de vakantie te gebruiken voor je lunch. Het continurooster blijft, dus lunchen op school blijft ook. Zo kan iedereen genieten van een frisse boterham, gezonde snack en drinken.

vacature bovenbouw leerkracht

Met het ontstaan van een vacature per 1 oktober, door het aanstaande vertrek van juf Agnes en met het oog op het extra geld dat beschikbaar komt vanuit de overheid (voor het opvangen en wegwerken van leerachterstanden door de corona-crisis), zijn we op zoek naar een enthousiaste leerkracht voor de bovenbouw. De omschrijving van de functie vindt u op de site onder ‘vacatures’. Kent of bent u iemand die ons team graag zou versterken en die voldoet aan de omschrijving, neem dan contact met ons op via: jolanda@cbssamenopweg.nl. Delen wordt gewaardeerd.

Data om te onthouden

  • 16 juli zomervakantie begint om 12.30 uur.
  • 30 augustus eerste schooldag