feb 21

Week11: Groep 3 t/m 5 WK564: Al zo lief had God de wereld
Groep 6 t/m 8 Psalm 116:1

Studiedag 4 maart

Na de vakantie op woensdag 4 maart is er een studiedag gepland. Leerkrachten volgen een inspirerende dag. Alle leerlingen zijn vrij.

Typediploma

En weer zijn er twee kinderen die een knappe prestatie hebben geleverd. Van harte gefeliciteerd met jullie typediploma!

Bestuursverkiezing

Tijdens de komende ledenvergadering, op dinsdag 21 april, nemen we afscheid van onze voorzitter Renske de Jong. Zij is aftredend en heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. De taak van voorzitter zal worden overgenomen door Maarten Neuteboom. Het bestuur is nu op zoek naar een kandidaat die (na een inwerkperiode) de functie van penningmeester op zich wil nemen. Bent u lid van de schoolvereniging en weet u een geschikte kandidaat voor deze rol, of wilt u zichzelf daarvoor opgeven, dan wordt u uitgenodigd om de naam van deze persoon in te dienen via bestuur@cbssamenopweg.nl. Graag voor 9 maart aanstaande. Op de website van de school (onder downloads) vindt u het profiel van penningmeester.
Uit de ingediende namen wordt door het bestuur een tweetal opgesteld, waarop tijdens de ledenvergadering een stem kan worden uitgebracht.
Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en de betrokkenheid!

Het bestuur.

Fiets of step achterlaten op het plein

Graag willen we u erop attenderen, dat het nog wel eens gebeurd dat iemand zijn fiets of step op het plein achterlaat aan het einde van de schooldag. Op zich is dat geen probleem, maar het blijkt in de praktijk dat deze spullen niet altijd op dezelfde plaats en in dezelfde staat worden teruggevonden. We kunnen dit het makkelijkst voorkomen door ervoor te zorgen dat alle fietsen en steps aan het einde van de dag mee naar huis gaan of worden opgehaald.

Paasviering

Op maandag 6 april zullen we een Paasviering houden om 19.00 uur. We willen dan met behulp van de muziekimpuls een Matteus opvoeren. Een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, geschreven door Johann Sebastian Bach uit 1728, speciaal herschreven voor kinderen. We zouden voor dat moment ook een schoolorkest willen vormen. Het gaat om het instuderen van 1 stuk. Verschillende instrumenten zijn welkom van blokfluit tot gitaar. Enige ervaring is wenselijk, als richtlijn geven we 2 jaar muziekles mee.

Mocht uw kind een instrument spelen en zich willen aansluiten bij het schoolorkest, dan graag een mailtje naar juf Mariëtte (mariette@cbssamenopweg.nl). Ook voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht.

Avond-4-daagse

Hallo allemaal!

Hebben jullie het al gehoord? Er komt voor de 6e keer weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie kinderen allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken! De 4-daagse is dit jaar van 25 t/m 28 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Maandag en woensdag lopen we weer in Hoornaar (start Dirk-IV plein), dinsdag in Noordeloos (start vv Noordeloos) en donderdag in Giessenburg (start Sportplein)

Graag allemaal dinsdag 19 mei in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond! Van 18.30-19.30 uur kunnen jullie je kinderen voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel (op de scholen)  Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!

Hopelijk zien we jullie allemaal 25 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!

Voor verdere informatie zie onze website: www.avond-4-daagse.nl Email: info@avond-4-daagse.nl We zijn ook te vinden op Facebook en Instagram.

Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Puber in huis

Sociaal team Molenlanden organiseert de cursus ‘Puber in huis’. Deze cursus is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 11 en 16 jaar.

In de cursus krijgt u informatie over de veranderingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de lastige, maar ook de prettige kanten aan bod. Want een puber hebben is uitdagend maar vooral leuk! De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. Er is mogelijk een vierde bijeenkomst met een spreker over een vrij thema, zoals alcolhol en drugs of social media. In de bijgevoegde flyer vindt u alle informatie met telefoonnummer en e-mail adres voor aanmelden of vragen.

Ouderavond Mediawijsheid

In November is de ouderavond geweest over Mediawijsheid. Samen met verschillende scholen uit de buurt is deze avond georganiseerd. In de hal van onze school kwamen we bijeen om te luisteren naar de presentatie van Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media. De aanwezigen hadden aangegeven het op prijs te stellen om de handouts van de presentatie te ontvangen. Was u niet bij de ouderavond? Kijk dan ook gerust de onderstaande bestanden even door.

Vrijwilligers gezocht

Luizenpluizer: Nu we na lang vragen gelukkig 2 nieuwe mensen gevonden hebben, moeten 2 andere stoppen vanwege wijzigingen in werk en het volgen van een opleiding. Dus we zoeken er weer 2. Bent u in de gelegenheid en bereid om te helpen, na de vakanties op donderdagmiddag (of in overleg op een ander moment), laat het dan weten via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Er is nieuws bij groep 1 en bij groep 5. Foto’s van het bezoek van groep 7 aan het Rijksmuseum staan in het fotoalbum en daar vindt u ook de foto’s van de maandviering van groep 2.

• 4 mrt: studiedag
  • 4 mrt: oud papier
  • 6 mrt: volgende nieuwsbrief
  • 11 mrt: biddag viering (in de klas)