Nieuwsbrief 2

Nieuws

aug 25

Lied van de week

groep 3 t/m 5: Ps 105:10
groep 6 t/m 8: Ps 100:2

Startdienst

Vanmorgen mochten we bij de startdienst stil staan bij 2 Koningen 5:1-20. De boodschap die daaruit naar voren komt is dat iets kleins, heel veel kan betekenen voor een ander. Maar ook dat iedereen van waarde is en meetelt, ieder heeft zijn eigen talenten. Mooie gezamenlijke start van het nieuwe schooljaar!

Vrijwilligers

Afgelopen week hebben we met het nieuwe luizenteam om de tafel gezeten. Wat fijn dat er zoveel ouders/vrijwilligers zijn die zich daar actief voor willen inzetten. Ook is de groep van voorleesvrijwilligers bij kleuters groter geworden. Wat fijn dat er mensen zijn die zich daarvoor willen inzetten.
Mocht u ook uw steentje willen bijdragen en/of uw talent willen inzetten….
We zijn nog op zoek naar:
– Iemand die het leuk vindt om de nieuwe houten buitenspeelmateriaalkast te schuren en in vrolijke kleuren te verven.
(Mocht u nog een restje houtverf in een vrolijke kleur over hebben, dan zouden we daar heel blij mee zijn)
– Iemand die het leuk vindt om te helpen op dinsdagmiddag bij het uitlenen van de bibliotheekboeken.
– Iemand die eens in de vier weken wil voorlezen met een klein groepje leerlingen van groep 1 en 2 van 11.15 uur tot 11.45 uur.
Aanmelden graag via tineke@cbssamenopweg.nl

Luizencontrole

Om nog even terug te komen op de luizencontrole.
Met de vrijwilligers zijn o.a. de volgende afspraken gemaakt.
Na de standaard controle op de donderdagmiddag na de vakantie, zal structureel 2 weken later weer een controle plaatsvinden.
Mocht u als ouder zelf luizen constateren, dan graag mailen naar tineke@cbssamenopweg.nl, zij zal de luizenvrijwilligers direct vragen om de klas te controleren en ook daarna is er weer een controle na 2 weken.
Vriendelijk verzoek van de vrijwilligers om bij de structurele controle geen gel in de haren van uw kind te doen en te kiezen voor een staart in plaats van een vlecht of iets dergelijks.
Mocht er na veelvuldig controleren, luizen geconstateerd blijven bij uw kind, dan schakelen we de GGD in, om mee te denken en te kijken naar een oplossing.
Verder nog wat tips:
Kokosolie schijnt een goed middel te zijn tegen luizen. Ook zijn er tegenwoordig speciale haarelastieken verkrijgbaar. Toch blijven de vrijwilligers vasthouden aan het kammen, dat blijft het allerbelangrijkste.

Jaarkalender

Deze week is de laatste hand gelegd aan de jaarkalender. Binnenkort worden de kalenders die te vinden zijn in parnassys en op de website up-to-date gemaakt.

In ieder geval kunnen we vast aangeven dat de kinderen op de volgende momenten vrij zijn:
De middag voor de voorjaars-, kerst- en zomervakantie.

Op de volgende studiedagen:
4 oktober (woensdag)
22 mei (dinsdag)

En op de volgende studiemiddagen:
6 november (maandagmiddag)
22 maart (donderdagmiddag)

Informatieavond op 4 september

U wordt van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de informatieavond op maandag 4 september.
Voor de ouders van de leerlingen van groep 1, groep 3/4a en 7 begint de avond om 19.00 uur, deze duurt tot 19.45 uur.
Voor de ouders van de leerlingen van groep 2, 6 en 8 begint de avond om 20.15 uur, deze duurt tot 21.00 uur
De ouders van groep 4b/5 hebben persoonlijk bericht ontvangen.
Tussen de twee rondes door bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Zendingsproject

Tot de herfstvakantie sparen we nog door voor Stichting Tjeko. Stichting Tjeko is actief in Uganda en geeft kinderen, die praktisch het leven van een volwassene leiden, de kans om te spelen. Tjeko bouwt een paar keer per jaar een heerlijk speelpark met luchtkussens, trampolines, skelters, skippyballen en ga zo maar door. Een plek waar kinderen kunnen sporten, spelen, lachen, waar ze kunnen genieten van theater en ook creatief aan de slag kunnen.
Sparen jullie weer mee?

Als u graag meer wilt weten over stichting Tjeko of over waarom spelen zo belangrijk is, ga dan naar www.tjeko.nl

Afspraken

Graag willen we nog even wat afspraken met u delen:
– Wilt u uw kind niet te vroeg naar school sturen? Het hek gaat ’s ochtends om 8.15 uur en ’s middags om 12.55 uur open. Komen kinderen eerder, dan moeten ze voor een gesloten hek wachten. Tussen de middag maakt de overblijf gebruik van de voetbalkooi. Het is niet de bedoeling dat andere kinderen aansluiten. De overblijf is alleen verantwoordelijk voor de kinderen die overblijven.
– Wilt u na het wegbrengen van uw kind in de klas de school via de hoofdingang verlaten? Op die manier komt u niet in het gedrang als de rijen van het plein naar binnen komen via de zijingangen.
– Als uw kind in groep 1 of 2 zit en overblijft op school, wilt u dan de naam van uw kind op het bord schrijven tussen de lokalen van groep 1 en 2? Graag in het groen als het éénmalig is, in het rood als uw kind een vaste overblijfdag heeft.

Data om te onthouden

28 augustus meester Govert jarig
4 september informatieavond