Nieuwsbrief 2

Nieuws

aug 24

Start

Het was weer even wennen; vroeg opstaan en op tijd naar school maar de meeste kinderen kwamen toch weer met veel plezier en grote verwachtingen naar de nieuwe groep. Sommige dingen moeten nog wel een beetje wennen maar de eerste week zit er al weer bijna op en de eerste lessen zijn al weer gegeven. Net als in de afgelopen jaren besteden we in de eerste 6 weken veel tijd aan groepsvorming, afspraken, regels, en samenwerken. We hopen daarmee een basis te leggen voor een goede groepssfeer, zodat kinderen zich prettig en veilig voelen op school.

Haneke stelt zich voor

Vanaf 26 augustus loop ik, Hanneke Bons, stage in groep 3.
Ik ben derdejaarsstudent aan de Marnix Academie
in Utrecht. Ik zal elke woensdag en donderdag in de klas zijn. Ik heb voor de PABO gekozen omdat ik graag iets over wil brengen, niet alleen op het gebied van kennis, maar ook over de omgang met elkaar en het Christelijk geloof.
Ik hoop het komende jaar weer veel te gaan leren en heb er ontzettend veel zin in!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Bons

Feest!

Vanavond start de feestweek van Hoornaar. In de zomervakantie zijn al een zevental ouders heel actief bezig geweest met de voorbereidingen van de kar die namens de school gaat meerijden in de optocht. Met de leus “Naast rekenen en taal, cultuur voor ons allemaal” willen we laten zien dat we op school veel investeren in cultuureducatie. Groep 8 mocht donderdag onder leiding van een echte kunstenaar de Nachtwacht naschilderen en morgen kunt u zien hoe dat geworden is. Het is zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Dirk IV, Color Prutloop

Op donderdag 3 september wordt de Color Prutloop gehouden rondom de feesttent. Deelname is vanaf 8 jaar. Je loopt in het weiland, springt over sloten en als je over de finish komt, zorgt men voor een kleurenfeest. Doe mee, geef je op voor dinsdag 1 september via www.feestweekhoornaar.nl. Inschrijven is gratis!

“Kanjer helpt echt”

Deze titel stond afgelopen week in diverse kranten. Er is een promotieonderzoek gedaan naar de Kanjertraining waaruit gebleken is dat deze methode voor sociale vaardigheden én als anti-pestmethode echt werkt. Maar liefst 2000 basisscholen – dat is één op de vier- kweken al kanjers of stoppen pesters met deze lessen. Toevallig hadden we deze week onze eerste studiemiddag ook over de Kanjertraining. We gaan dit schooljaar proberen om u, als ouder, ook meer te betrekken bij de Kanjertraining en beter te informeren. Dat start al op de informatieavonden in september. Daarnaast is er een werkgroep opgericht waarin we ons gaan richten op het nog beter toepassen van de Kanjerlessen, het gebruik van een volgsysteem op het gebied van sociale vaardigheden etc. We blijven ons dus inzetten voor een goede en veilige sfeer op school!

Duurzaam

We ontvingen deze week het predicaat van duurzame school. Dit hebben we bereikt door de komst van zonnepanelen en ledverlichting in de school. Het is goed dat we op deze manier het energieverbruik kunnen beperken. Daarnaast zijn we deze week ook gestart met het gescheiden inzamelen van afval. In elke klas staat nu een oranje bak waarin we plastic verzamelen. Veel verpakkingen van eten en drinken zullen hierin kunnen belanden en zo dragen we zelf ook een steentje bij aan een beter milieu. We hopen natuurlijk dat u dit thuis ook doet, zodat kinderen later niet beter weten dan dat alles gescheiden ingezameld wordt.

Lucas geboren

“Sinds de eerste keer dat je hartje klopte, ben je een levend onbetaalbaar kunstwerk.
Een meesterwerk waar we de vingerafdruk van je Vader in terug zien.
Er is nooit iemand geweest zoals jij en ook niemand zal zo meer zijn.
We ontvangen je met open armen”

Met dit gedicht laten juf Annick en haar man Marco weten dat op 20 augustus hun zoon Lucas is geboren. Het adres van de familie de Jong is: Kon. Wilhelminastraat 27, 2969 AN Oud-Alblas.

Klusser gezocht

Jaren hebben we een beroep mogen doen bij klussen in en om de school op Ruud den Dunnen. Ruud wil hiermee stoppen, zijn kinderen zijn al jaren van school. Welke handige man (vader/opa) wil deze taak van Ruud overnemen? Graag mailen naar info@cbssamenopweg.nl
Ruud, heel hartelijk bedankt voor alles wat je in en om de school gedaan hebt!

Overblijfmoeders

Er wordt op dinsdag voorlopig geen tosti gebakken tussen de middag. Zodra we daar weer mee gaan starten komt er een bericht in de nieuwsbrief.
We zijn nog op zoek naar moeders/oma’s die ons team van overblijfmoeders wil komen versterken. Heeft u tijd om op maandag, dinsdag of donderdag met de kinderen te eten, meldt u dit dan bij administratie@cbssamenopweg.nl

Wijzigingen jaarkalender

Er zijn enkele wijzigingen in de jaarkalender:
– informatieavond voor alle groepen is verzet van 7 september naar 15 september
-maandviering groep 3 is verzet van 18 maart 2016 naar 24 juni 2016
-schoolkamp groep 8 is van 6 juni t/m 8 juni 2016

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 2 en bij groep 5/6a. Het nieuws van groep 5/6a vindt u onder de tab “groep 5”, het nieuws van groep 6b/7 vindt u onder de tab “groep 7”.


Data om te onthouden

28 augustus meester Govert jarig
2 september oud papier
15 september informatieavond alle groepen

Groeten,
Inge Ros