Nieuwsbrief 2

Nieuws

sep 24

We zijn opgelucht dat de quarantaineregels zijn aangepast. Dit was voor de kinderen, leerkrachten en voor jullie als ouder(s)/verzorger(s) een vervelende maatregel. Waarbij snel oplossingen gezocht moesten worden, zodat kinderen vanuit huis de lessen konden volgen.

Toch blijf het nog steeds een bijzondere tijd en doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat alle leerlingen naar school kunnen komen.

Als er sprake is van één of meer bevestigde besmettingen zal de school contact opnemen met de GGD en u informeren over het vervolg.  

Wat nog steeds belangrijk is:

Blijf thuis bij klachten passend bij COVID-19. Bij twijfel: blijf thuis.

Bij twijfel kunt u ook altijd de beslisboom raadplegen via: www.boink.info/beslisboom

Vacature groepsleerkracht groep 7/8

We zijn nog steeds op zoek naar vervanging voor juf Agnes (groep 7/8). Wilt u de vacature delen? De omschrijving van de functie vindt u op de site onder ‘vacatures’. Kent of bent u iemand die ons team graag zou versterken en die voldoet aan de omschrijving, neem dan contact met ons op via: bestuur@cbssamenopweg.nl.

Vacature groepsleerkracht groep 7/8 – CBS Samen op weg

Vacature onderwijsassistent

Vanwege extra ondersteuning die verleent gaat worden aan kinderen en groepen is er ruimte ontstaan voor een vacature van onderwijsassistent. Wilt u ook deze vacature delen? De omschrijving van de functie vindt u op de site en via onderstaande link. Contact opnemen kan via: bestuur@cbssamenopweg.nl.

Vacature Onderwijsassistent – CBS Samen op weg

Schoolfoto’s zijn binnen!

Vandaag zijn de inlogkaartjes voor het bestellen van de schoolfoto’s binnen gekomen en meegegeven aan de kinderen. Via de website van Foto Koch en de inlogcode op de kaart kunt u zelf bestellen wat u wilt. Als u binnen 10 dagen (vanaf vandaag) besteld, krijgt u de groepsfoto gratis! Broertjes en zusjes kunnen samen inloggen, zodat voor de gehele bestelling maar 1 keer verzendkosten worden berekend. Veel plezier met het bekijken en bestellen van de foto’s. Als er nog vragen zijn, neem gerust contact op met administratie@cbssamenopweg.nl.

Luizenbericht

Er zijn luizen geconstateerd in de groepen 2 en 6/7. Wilt u uw kind weer even goed controleren en zo nodig behandelen? Met elkaar kunnen we verder verspreiden voorkomen. Bedankt voor uw medewerking!

Afscheid juf Agnes

Dinsdag 28 september zal juf Agnes haar laatste werkdag op de CBS Samen op Weg zijn. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Alle groepen volgen een workshop die dag en in de middag zal er een gezamenlijke presentatie zijn, waarna we afscheid van juf Agnes zullen nemen. Tussen de middag krijgen de kinderen een lunch. Wilt u wel zorgen voor een gezond pauzehapje en drankje?

Muziektheater voor groep 1 en 2

Op dinsdag 5 oktober is er voor de leerlingen van groep 1 en 2 de theatervoorstelling ‘Reismuis’. De voorstelling wordt op school gehouden in samenwerking met Kunstgebouw. Reismuis gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes. Over de spanning van op reis zijn en het vertrouwde gevoel van thuiskomen. Het verhaal wordt verteld met knuffels, zoals de leerlingen zelf ook gaan doen in de les. Door de knuffels als mensen neer te zetten, worden de thema’s uit de voorstelling toegankelijk en bespreekbaar voor de kinderen.

Kinderboekenweek

Van 6 oktober tot 11 oktober is er de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘Worden wat je wil’.  

Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan het lezen. Dit doen we door verschillende activiteiten.  Op donderdag 7 oktober zullen we met de hele school de Kinderboekenweek openen met een toneelstuk. Op vrijdag 17 oktober sluiten we de Kinderboekenweek door het zingen en dansen van een themalied. Gedurende de week gaan de kinderen op onderzoek over wat ze willen worden. Dit mag zo breed mogelijk want het thema is: ‘Worden wat je wil’. Als je prinses wil worden dan mag dat maar ook astronaut, alles is mogelijk!

Spelmateriaal van de DOEKOE spaaractie

Afgelopen week zijn de kinderen verwend met nieuw spelmateriaal. De DOEKOE spaaractie van de COOP supermarkten heeft afgelopen voorjaar een mooi bedrag opgeleverd, waarvan deze materialen besteld konden worden. Springtouwen, frisbees, elastieken, badmintonrackets en ballen maken het mogelijk dat er in de pauze weer naar hartelust geoefend en bewogen kan worden. Iedereen die mee gespaard heeft, nogmaals bedankt!

Help, mijn kind slaapt slecht

Jong JGZ organiseert een webinar rondom dit thema. Heeft uw kind van 4-12 jaar slaapproblemen? Zoals slecht inslapen, te vroeg wakker worden of nachtmerries? Volg dan de live webinar ‘Help, mijn kind slaapt slecht’ op 6 oktober 2021. En krijg tips over hoe je jouw kind helpt om beter te gaan slapen.
• voor ouders met kinderen 4-12 jaar
• woensdag 6 oktober | 10.00-11.00 uur*
*Kun je niet op deze datum? Meld je toch aan en je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.
Aanmelden kan via: Webinars voor ouders | Jong JGZ

Data om te onthouden

  • 28 sept: afscheid juf Agnes
  • 5 okt: Theater ‘Reismuis’ voor groep 1 en 2
  • 6 – 11 okt: kinderboekenweek
  • 8 okt: volgende nieuwsbrief