Nieuwsbrief 19

Nieuws

jul 02

De laatste echte nieuwsbrief van dit schooljaar! De laatste weken in de huidige vertrouwde klas, de zomervakantie komt in zicht en de plannen voor na de zomer zijn in grote lijnen klaar. Een periode van het jaar die in het teken staat van terugkijken, afscheid nemen, leuke activiteiten en alvast een beetje vooruit zien.

In deze nieuwsbrief weer genoeg om met u te delen.

Versoepelingen

Vorige week vrijdag heeft u een mail ontvangen, waarin omschreven is welke versoepelingen van de coronaregels op school doorgevoerd kunnen worden. Belangrijkste veranderingen zijn, dat er geen mondkapjes meer gedragen worden op school en dat ouders (na gezondheidscheck en desinfecteren van handen) weer welkom zijn in de school (als dat nodig is). Alle andere regels over gespreide tijden voor binnenkomst en vertrek en de pauze, blijven van kracht tot aan de zomervakantie. Evenals onderstaande regels:

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 
 • Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
 • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.

Zelftests

Leerkrachten kunnen gebruik maken van zelftesten. Deze zelftesten in het reguliere basisonderwijs zijn bedoeld voor het preventief testen van onderwijspersoneel. Het gebruik van zelftesten is altijd vrijwillig. Heeft een leerkracht klachten, dan wordt altijd een test bij de GGD gedaan. Ook als de zelftest een positieve uitslag geeft wordt er een afspraak gemaakt voor een GGD test.

Het uitvoeren van een zelftest bij uw kinderen is uiteraard ook vrijwillig. Een negatieve uitslag van een zelftest bij een kind met (lichte) klachten is geen rede om uw kind weer naar school te laten gaan. Houdt uw kind thuis tot de klachten over zijn of doe een test bij de GGD.

Musical en afscheidsdag groep 8

Afgelopen dinsdag stonden de kinderen van groep 8 te stralen op het podium. ’s Middags hebben de kinderen van groep 5 t/m 7 gekeken en ’s avonds was het genieten voor ouders en familie. Wat hebben ze het fantastisch gedaan! Zo leuk om de kinderen in een andere rol te zien en ruimte te geven aan hun talenten die in het dagelijks leven vaak op de achtergrond blijven. Een spetterende show om met plezier op terug te kijken.

Woensdag 14 juli is de afscheidsdag voor groep 8. Via de rode loper zullen zij voor het laatst de school binnengaan en worden ze toegejuicht door alle kinderen van de school. De dag zal vol zitten met allerlei leuke activiteiten, afgesloten met avond vol grappen en anekdotes. We wensen hen alvast een onvergetelijke dag en een mooie afsluiting van hun tijd op de basisschool. En na een welverdiende vakantie een mooie start op het voortgezet onderwijs!

Jaarbrief

Volgende week hopen we u de jaarbrief voor volgend schooljaar toe te sturen. Hierin vindt u alle belangrijke informatie over de verdeling van leerkrachten over de groepen, aanwezigheid van iedere leerkracht en ondersteunend personeel en de belangrijkste agenda items zoals vakanties, studiedagen, oudergesprekken, etc.

10 min. / prognose gesprekken

Volgende week, op donderdag 8 juli vinden de 10 min. gesprekken plaats voor groep 1 t/m 5 en groep 7 en de prognose gesprekken voor groep 6. De gesprekken zijn niet verplicht (wel voor groep 6 en 7) en u kunt zich daarvoor nog inschrijven via Parro. De inschrijving sluit op dinsdag 6 juli, dus als u een gesprek op prijs stelt, schrijf dan in voor dinsdag. De gesprekken zullen op school gehouden worden. Het is fijn dat dat weer kan!

Op vrijdag 9 juli krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis.

Afscheid

Aan het einde van dit schooljaar nemen we niet alleen afscheid van groep 8. We nemen ook afscheid van Juf Daniëlle, zij verving juf Paula tijdens haar verlof. Juf Rinda die ons ondersteunt heeft in de kleutergroep op donderdag en vrijdag neemt ook afscheid evenals Juf Femke die o.a. hielp in groep 3a . En de stagemeester en juffen: Juf Manon, juf Marte, juf Victoria en meester Damy hebben inmiddels hun laatste dag in de groep al gehad.
We hopen van harte dat we jullie wat bagage mee hebben kunnen geven en zijn dankbaar voor wat jullie ons gebracht hebben en jullie hulp tijdens de periode dat de school dicht moest.

Op de laatste donderdag van het schooljaar (15 juli) zullen we als school, nadat groep 8 dat op woensdag heeft gedaan, afscheid nemen van meester Govert. We vinden het natuurlijk jammer dat hij vertrekt, maar we zijn ook dankbaar voor wat hij voor onze school en voor de kinderen heeft betekend. We wensen hem heel veel succes en plezier op zijn nieuwe school.

Welkom

Een warm welkom is er voor fam. Bunt. Zij komen na de zomervakantie bij ons op school. Olaf komt volgend schooljaar in groep 8, David in groep 7 en Lottie in groep 6. Dinsdag 13 juli zullen ze alvast kennismaken met hun klasgenoten. We hopen dat jullie het snel naar jullie zin hebben in je nieuwe klas!

Bibliotheekboeken inleveren

Voor de zomervakantie moeten alle bibliotheekboeken die nog thuis zijn, ingeleverd worden op school. De boeken kunnen iedere dag ingeleverd worden door de kinderen bij de juf of meester, tot uiterlijk vrijdag. Als alles ingeleverd is, kan een overzicht gemaakt worden van de boeken die nog gemist worden.

In de week voor de vakantie krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 nog de mogelijkheid om een leesboek mee te nemen voor in de vakantie.

Doorschuifmoment

Dinsdag 13 juli zullen alle kinderen een kijkje nemen in hun nieuwe klas met de (meestal) nieuwe leerkracht. Zo willen we hen een beetje voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

Slotdag

Op donderdag 15 juli hopen we het schooljaar feestelijk af te sluiten. Voor deze dag is het fijn als de kinderen in sportieve kleding naar school komen en hun gymschoenen meenemen. Voor de lunch wordt gezorgd; drinken en een (gezonde) hap voor de kleine pauze moet wel meegenomen worden. Bij warm weer is het fijn als de kinderen een flesje of beker bij zich hebben, zodat deze bijgevuld kan worden. Uw kind is op dezelfde tijd uit als normaal. We hopen op een gezellige dag!

vacature bovenbouw leerkracht

Met het oog op het extra geld dat beschikbaar komt vanuit de overheid, voor het opvangen en wegwerken van leerachterstanden door de corona-crisis, zijn we op zoek naar een enthousiaste leerkracht voor de bovenbouw. De advertentie staat deze week in het Kontakt. De omschrijving van de functie vindt u op de site onder ‘vacatures’. Kent of bent u iemand die ons team graag zou versterken en die voldoet aan de omschrijving, neem dan contact met ons op via: bestuur@cbssamenopweg.nl. Delen wordt gewaardeerd.

Mederwerkersavond

De medewerkersavond is dit schooljaar helaas opnieuw komen te vervallen. Wel ontvangen alle vrijwilligers van de school komende week een kleine attentie. Heeft u echter voor 12 juli niets ontvangen, laat het dan gerust nog even weten aan de administratie. Enorm bedankt voor jullie inzet!

Ledenvergadering

Donderdag 17 juni heeft de jaarlijkse ledenvergadering van de school plaatsgevonden. Op deze avond zijn het jaarverslag van bestuur en directie en het financiële jaarverslag gepresenteerd. Christiaan den Toom is toegetreden als nieuw algemeen bestuurslid. We hebben afscheid genomen van Richard van Hoorne. Richard, bedankt voor je jarenlange inzet voor de school!

Doekoe en Toezani spaaractie bij Coop

We willen u enorm bedanken voor het meesparen met de acties bij de Coop. Er zijn leuke speelmaterialen besteld van de Doekoe actie en we zijn werkelijk overspoeld met volle spaarkaarten voor de Toezani-ballen. De kinderen zullen er ontzettend veel plezier aan beleven, mede dankzij u. Bedankt!

Data om te onthouden

 • 8 juli 10 min. gesprekken groep 1 t/m 5 en 7
 • 8 juli prognose gesprekken groep 6
 • 9 juli rapport 2
 • 13 juli doorschuifmoment, kennismaken in de nieuwe groep
 • 14 juli afscheidsdag groep 8
 • 15 juli slotdag + afscheid meester Govert
 • 16 juli volgende nieuwsbrief
 • 16 juli zomervakantie begint om 12.30 uur.