Nieuwsbrief 19

Nieuws

jan 11

Lied van de week

Groep 3 en 4: Ps 25:2
Groep 5 t/m 8: Ps 31:1

Schoolfruit

Volgende week krijgen de leerlingen meloen, waspeen en een appel. Niet alle fruit is even makkelijk te eten op school. De sinaasappels zijn in partjes gesneden voor de leerlingen. Zoals u op de foto ziet genoten de leerlingen ervan.

Maandviering groep 2

Vrijdag 22 januari verzorgen de leerlingen van groep 1b/2 de maandopening. Alle ouders van de leerlingen van deze groep worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Dirk IV Loop

Zaterdag 23 januari 2016 wordt de 27e Physio Fit Dirk IV Loop gehouden.
Naast de kind- en ouderloop wordt er ook dit jaar weer een jeugdloop gehouden. De start van de kind- en ouderloop is om 10.30 uur, de start van de jeugdloop om 11.00 uur. Het parcours is op het Dirk IV Plein in Hoornaar. Voor de afstanden van de groepen verwijzen wij u naar de website: www.dirkivloop.nl Deelname is gratis en de kinderen kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Alle kinderen krijgen een leuke herinnering en limonade.

Bieb

Denkt u er dinsdag aan dat de boekentassen van de leerlingen van groep 1 t/m 4 meegeeft? Na de kerstvakantie is het boekenruilen verzet van de vrijdagmorgen naar de dinsdagmiddag.

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Op 28 januari zal er door Govert Bok voorlichting worden gegeven over het Voortgezet Onderwijs.
Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom om te luisteren naar zijn uitleg over de verschillende niveaus die er zijn, de verschillende scholen in de omgeving en de wijze van advisering en voorbereiding op onze school. De ouders van groep 6, 7 en 8 worden hier voor uitgenodigd.
Graag ontvangt meester Govert een mail met aanmelding (govert@cbssamenopweg.nl), zodat hij kan bepalen welke ruimte er klaargezet kan worden.
Het gedeelte over de Kanjertraining komt te vervallen, vanwege gebrek aan belangstelling.

Vieren verjaardagen juf Anja en juf Marijke

Op vrijdag 29 januari vieren juf Anja en juf Marijke hun verjaardag in de klas met de leerlingen van groep 1b/2. Alle kinderen van groep 1b/2 mogen verkleed naar school komen en hoeven geen pauzehapje en/of drinken mee te nemen voor de kleine pauze.

Hoge kortingen op ICT voor alle ouders bij schoolspot.nl!

Schoolspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting officiële software, hardware en andere ICT-gerelateerde producten kunnen bestellen. Deze korting kan oplopen tot wel 90% en dat wil de school jullie niet onthouden!
Schoolspot.nl is geen commerciële webwinkel, maar een dienst voor het onderwijs. Door slimme overeenkomsten die zijn gesloten met leveranciers en omdat jouw basisschool vaak al een gedeelte betaald voor het gebruik thuis, krijg je flinke onderwijskorting als je via schoolspot.nl koopt.

Wat is er verkrijgbaar bij schoolspot.nl?
Het assortiment bij schoolspot.nl is zeer uitgebreid. Je kunt er terecht voor al je software van Microsoft, Adobe, Magix, McAfee, Symantec etc. Maar ook voor laptops, tablets, educatieve software en cursussen en nog veel meer… En het zijn allemaal de nieuwste versies voor soms maar een fractie van de winkelprijs.
Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt bij APS IT-diensten, de eigenaar van schoolspot.nl.

Hoe ontvang je deze korting?
Om te kunnen winkelen bij schoolspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je nog geen account dan kun je dat direct aanvragen bij schoolspot.nl, binnen enkele ogenblikken ontvang je via e-mail je inloggegevens en kun je gaan bestellen.

De voordelen van schoolspot.nl
• Betrouwbaar (in samenwerking met jouw bassischool en vrijblijvende aanmelding)
• De laagste prijzen
• Specifiek aanbod voor het basis- en speciaal onderwijs
• Snel (downloads direct beschikbaar, andere bestellingen dezelfde werkdag verzonden)
• De nieuwste versies (het assortiment is altijd up-to-date)
• Geen verrassingen achteraf (btw en verzendkosten zijn al in de prijs verwerkt)

Open ochtend en avond

Voor de ouders en de kinderen die voor 31 juli 2017 de vierjarige-leeftijd bereiken, wordt er op 2 februari een open dag gehouden. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur en 20.00 uur en 21.00 uur bent u van harte welkom. Er is een rondleiding door de school en een presentatie. In de ochtend heeft uw kind de mogelijkheid om in groep 1 te kijken. Tevens bestaat de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website. Inschrijvingen graag uiterlijk 15 april inleveren i.v.m. de planning van volgend schooljaar.

Namen op spullen leerlingen

Wilt u zoveel mogelijk de naam van uw kind in wanten, mutsen, tassen, gymspullen, broodtrommels en bekers zetten? We kunnen de voorwerpen dan weer snel bij de juiste eigenaar terugbezorgen.

Vakantierooster schooljaar 2016-2017

Het vakantierooster voor volgend schooljaar is bekend. U kunt dit vinden op de website van de school via “de school”-“jaarkalender”- “vakanties”.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er staan op de website nieuws over het bezoek van groep 1 en 2 aan een muziekvoorstelling, thematisch werken in groep 4 en project Kunst in groep 5/6a.


Data om te onthouden

22 januari maandviering groep 1b/2
28 januari voorlichtingsavond voortgezet onderwijs, aanvang 20.00 uur
2 februari open dag Brede school

Groeten,
Inge Ros