jan 22

Groep 3 t/m 5: Er is altijd plaats voor jou
Groep 6 t/m 8: Opw. 715

Bezoek Rijksmuseum groep 6, 7 en 8

Donderdag zijn de groepen 6, 7 en 8 opgehaald door de speciale museumbus. Deze heeft hen naar Amsterdam gebracht, waar zij een bezoek brachten aan het Rijksmuseum met als thema “Proef de Gouden Eeuw”.
In het Rijksmuseum kwam het dagelijks leven van de Gouden Eeuw tot leven. Wat deden de mensen toen? Welke kleren droegen ze? Wat aten ze? En gingen kinderen toen ook al naar school? Tijdens de actieve rondleiding werden alle zintuigen van de leerlingen aangesproken. De leerlingen proefden specerijen uit verre landen, roken het atelier van Rembrandt, voelden hoe zacht de jurk van Het melkmeisje was en ontdekten de geluiden van de Nachtwacht.
Onder “foto’s” treft u een album.

Maandopening groep 4

Het thema van de maandopening was “Niemand is zoals jij” Juf Gerlinde vertelde het verhaal van de kleine houten Wout. Bij de Nerflanders ontbrandt de strijd wie de meeste mooie ballen en kleurrijke dozen kan verzamelen. Iedereen is in de ban van hebzucht en zelfverrijking. Ook Wout doet aan de rage mee en verkoopt alles om dozen en ballen te kunnen kopen. Totdat hij met zijn hele handel op stap gaat en bij de grote houtsnijder Eli binnenvalt. Die doet Wout beseffen dat de verzamelde glitter niet de norm is, maar dat hij als persoon geaccepteerd wordt door Eli. De leerlingen van groep beeldden het verhaal uit tijdens de vertelling. Zie voor een album onder “foto’s”.

Ruimte sauzen in de school

We zijn op zoek naar een aantal mensen dat ons kan helpen bij het sauzen van een kleine ( 10 m² ) ruimte van de school. Deze ruimte willen we wat gezelliger gaan maken en gaan betrekken bij de bieb boven. We zouden het liefst op vrijdag gaan sauzen, zodat het in het weekend kan drogen. Wie heeft er tijd en zin? Opgeven via info@cbssamenopweg.nl

Wie wil meedenken met de organisatie van een avondvierdaagse in Giessenlanden?

In samenwerking met de sportcoördinatoren van de scholen in Giessenlanden willen we misschien een avondvierdaagse voor de leerlingen gaan organiseren, mede op het verzoek van het ouderpanel.
Wie wil meedenken om dit tot stand te laten komen? Opgeven kan via info@cbssamenopweg.nl

Borre komt logeren bij de kinderen van groep 1 en groep 3

Borre komt logeren bij één van de kinderen uit groep 1 of groep 3. Borre zit in een koffertje en heeft zijn lievelingsboeken meegenomen. Het zou fijn zijn als er elke avond wordt voorgelezen. Brengen jullie Borre, met alle spulletjes die in het koffertje zitten, na het weekend weer terug op school? Dan kan hij op weer bij een ander kind logeren.

Jeugdloop Dirk IV Loop

Zaterdag 24 januari 2015 wordt de 26e Physio Fit Dirk IV Loop gehouden. Speciaal voor de groepen 3 t/m 8 wordt ook een jeugdloop georganiseerd. De start is om 12.00 uur.
Dit jaar voor het eerst ook een Kind & Ouderloop, voor de kinderen t/m 5 jaar. De start hiervan is om 11.30 uur.
Het parcours is op het Dirk IV plein in Hoornaar. Voor de afstanden van de groepen verwijzen wij u naar de flyer.
Deelname is gratis en de kinderen kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Alle kinderen krijgen een leuke herinnering en limonade.

Open dag 3 februari en inschrijving nieuwe leerlingen

Op dinsdag 3 februari is van 9.00 uur tot 11.00 uur de jaarlijkse open ochtend van de Brede School (CBS Samen op Weg, OBS Klim-op, PSZ Trippel-Trappel en BSO de Polderkids), dit jaar zal er ook in de avond gelegenheid gegeven worden op de school te bezoeken. Dit is van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Op onze school is deze open dag bedoeld voor ouders met hun kind dat 4 jaar wordt na 1 juli 2015. Uw kind mag in groep 1 meespelen, terwijl u een rondleiding door de school krijgt. Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website.
Ken u iemand die een kind heeft dat 4 jaar wordt tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016, wilt u dit dan aan ons doorgeven? We kunnen dan voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.

Hulp gevraagd bij Koningsspelen

Op vrijdag 24 april worden de Koningsspelen georganiseerd. Om deze dag tot een succes te maken zijn we op zoek naar hulp van ouders en/of grootouders. U kunt zich opgeven bij Tineke of via Tineke@cbssamenopweg.nl

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Nieuws vindt u bij groep 2, 6 en 8. Een album is er aangemaakt van de maandopening van groep 4 en het bezoek aan het Rijksmuseum

24 januari Dirk IV-loop, jeugdloop
3 februari Open dag Brede School