Nieuwsbrief 18

Nieuws

dec 22

Lied van de week

groep 3 t/m 5 lied 42:1
groep 6 t/m 8 Ps 139:1

Schoolfruit deze week

Op dit moment is bij de fruitleverancier nog niet bekend welk fruit zij moeten leveren voor de eerste week na de kerstvakantie.
We zullen u op maandag 8 januari mailen zodat u op de hoogte bent welk fruit de leerlingen krijgen op de fruitdagen. Mocht er een fruitsoort tussen zitten wat uw kind niet lust, dan kunt u ander fruit of groente meegeven voor in de ochtendpauze.

Kerstviering groep 1 en 2

Op woensdagavond vierden de kinderen van groep 1 en 2 met hun ouders kerstfeest in de school. Een fotoalbum van deze viering vindt u onder “foto’s” op de website.

Kerstviering groep 3 t/m 8

Deze kerstvieringen vonden plaats op vrijdagochtend. Groep 3, 4 en 5 hadden een gezamenlijke viering in de hal. Ook hier staat een fotoalbum van op de website.

Kinderkerstfeest

Ook dit jaar worden alle kinderen met hun families weer uitgenodigd voor het kinderkerstfeest in de kerk van Hoornaar, 26 december om 18 uur. Het gaat dit jaar over Jona en wat dat bijbelverhaal te maken heeft met het Kerstfeest. Op de website van onze gemeente (www.hervormdhoornaar.nl) staan de kinderliedjes die we deze avond met elkaar zullen zingen. Zingt u ze alvast eens door met uw kinderen? Dan kunnen zij tijdens het kinderkerstfeest uit volle borst meezingen! We verwelkomen hen graag!

Herdertjestocht


Kom je ook naar de herdertjestocht? Op zaterdag 23 december start de tocht om 17.00 uur vanaf de Kerkstraat in Noordeloos. Jong en oud is van harte welkom! Neem zelf een lampion/lantaarn mee. De tocht zal ongeveer 1 uur duren.

Zendingsgeld kerstvakantie tot voorjaarsvakantie

Komende periode sparen wij verder voor Open Doors!
In november hebben de kinderen van de bovenbouw een presentatie gehad van de stichting. Dit was heel boeiend en aangrijpend. De kinderen weten nu goed waarvoor ze sparen! Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de vervolgde kerk. Open Doors doet dit omdat ze gelooft dat wanneer één lid lijdt, alle leden meelijden (1 Korintiërs 12:26) en omdat ze gelooft in de zendingsopdracht (Matteüs 28:19) en dat alle deuren openstaan voor het Evangelie.
Helpen jullie mee? Wij zullen naast het zendingsgeld ook in de klassen aandacht besteden aan de vervolgde kerk. We hebben gebedskaartjes, zo kunnen wij met elkaar voor vervolgde christenen bidden!
https://www.opendoors.nl/

Bijeenkomst hoogbegaafdheid Sociaal Team Giessenlanden

“Met name ’s avonds heb ik het moeilijk, mijn kind is dan altijd verdrietig over alle ellende in de wereld”
“Ik denk dat mijn kind hoog intelligent is. Ik vraag me af of school daar voldoende oog voor heeft”
“Mijn kind is hoogbegaafd en in het spelen met andere kinderen levert dat wel eens problemen op”

Herkent u dit? En wilt u ook graag met andere ouders ervaringen en vragen uitwisselen?
Kom dan op woensdag 17 januari 2018 van 20.00 uur tot 21.00 uur naar De lange wei Hoornaar.
We onderzoeken dan met elkaar hoe we hierin op een prettige en effectieve manier ondersteund kunnen worden.
Deze bijeenkomt wordt georganiseerd vanuit het Sociaal Team Giessenlanden. Daar zijn voor u geen kosten aan verbonden.
Aanmelden kan t/m maandag 15 januari via Rosanne Demmendaal r.demmendaal@jeugdteamszhz.nl

Kerstgroet

Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is in de stad van David voor jullie een redder geboren. Hij is de Messias, de Heer.
Wat een prachtig nieuws hebben we ook dit jaar weer gekregen. Elk jaar hetzelfde? Ja, maar elk jaar weer bijzonder.
We mogen weten dat we in de komst van Jezus een REDDER hebben gekregen! Hij is geboren om het weer goed te maken tussen God en de mensen en dat betekent voor ons eeuwige redding. We vierden dat deze week met de kinderen en zullen dat in de vakantie wellicht nogmaals vieren in de kerk. Eigenlijk zou je zulk nieuws elke dag kunnen vieren?
Het team wenst u gezegende Kerstdagen en een gezond 2018.

Website

Op de website staat nieuws bij de groep 8 en staan diverse fotoalbums van de kerstvieringen.

Data om te onthouden

25 december 2017 t/m 5 januari 2018 kerstvakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeur