Nieuwsbrief 19

Nieuws

jan 13

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Ps 118:Lied 47:1

Schoolfruit

Na de vakantie krijgen de leerlingen waspeen, een appel en een sinaasappel.

Start 2017

Allereerst nog de beste wensen voor 2017! Dat we Gods kracht, liefde en genade mogen ontvangen, om er met elkaar een mooi en leerzaam jaar van te maken.
Afgelopen maandag mochten we met het team beginnen met een studiedag. We hebben met elkaar gesproken over de taalmethode Taal Actief. Goed om te horen dat alle collega’s blij zijn met de nieuwe taalmethode. Gemiddelde score is hoger dan een 8. Met behulp van een expert op dit gebied hebben we nog wat puntjes op de i gezet. Daarnaast hebben we met elkaar gesproken over het maken van verslagen in het leerlingvolgsysteem. Met de input tijdens het middagprogramma gaan we verder aan de slag om te kijken hoe we zinvol, respectvol en met zo min mogelijke administratieve last elk kind op school goed in kaart kunnen brengen.
Daarnaast zijn we weer geïnspireerd door onze bevlogen leescoördinator (juf Gerlinde) en hebben we o.a. gesproken over bouw, kurzweil, maar ook over de poëzieweek en de kinderjury die samengesteld gaat worden. Kortom genoeg informatie om weer mee aan de slag te gaan!

Hoofdluis

Elke donderdag na een vakantie komen er moeders om de haren van de kinderen te controleren op neten en/of hoofdluis.
Er zijn bij enkele kinderen neten en/of hoofdluis gevonden. De ouders zijn op de hoogte gesteld.
Mocht u neten en/of hoofdluis ontdekken bij uw kind(eren), wilt u dan de volgende maatregelen nemen:
– Controleer alle gezinsleden
– Behandel gezinsleden die hoofdluis hebben door twee weken lang dagelijks het haar te kammen met een fijntandige (neten) kam, in combinatie met crèmespoeling
– Luizen verspreiden zich via haar/haar-contact. Extra maatregelen als het wassen van kleding, knuffels of beddengoed, stofzuigen of gebruik van luizencape zijn niet nodig

Doel zendingsgeld t/m voorjaarsvakantie

Komende periode hebben we weer een nieuw, mooi doel om voor te sparen! In het stukje hieronder vertellen 4 oud-leerlingen wat zij gaan doen en hoe wij ze kunnen helpen.

Misschien is het je al opgevallen: vier jongeren uit Hoornaar gaan in de zomer van 2017 bouwen in Bolivia, Haiti, Malawi en Nicaragua. Samen met de christelijke organisatie World Servants zullen we klaslokalen en lerarenwoningen bouwen, zodat ruim 1000 kinderen goed onderwijs kunnen volgen. Omdat we geld nodig hebben voor de bouwmaterialen zijn we druk bezig met actievoeren. De Samen op Weg wil daar ook een steentje in bijdragen:
Het zendingsgeld
Lege flessen inzamelen. Deze flessen mogen op school in de hal beneden worden ingeleverd: het statiegeld gaat volledig naar de projecten.
Kunnen we op jouw/uw hulp rekenen?

Alvast ontzettend bedankt namens Anniëlle de Jager, Nadiah de Jager, Jelle Fousert en Henriët den Dunnen

Maandviering groep 4/5a

Vrijdag 27 januari verzorgen de leerlingen van groep 4/5a de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van deze groep worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De viering begint om half negen en duurt ongeveer een half uur.

Open ochtend

Voor de ouders en de kinderen die voor 31 juli 2018 de vierjarige-leeftijd bereiken, wordt er op 14 februari een open ochtend gehouden. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur bent u van harte welkom. Er is een rondleiding door de school en om 10.00 uur een presentatie. In de ochtend heeft uw kind de mogelijkheid om in groep 1 te kijken. Tevens bestaat de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website. Inschrijvingen graag uiterlijk 15 april inleveren i.v.m. de planning van volgend schooljaar.

Gebedsgroep voor onze kinderen, doe je mee?

Wist je dat er elke donderdagmorgen een aantal moeders bij elkaar komen om te bidden voor onze school en de kinderen? Zomaar een uurtje aan het begin van de schooldag om samen onze kinderen bij God te brengen. Doe je mee? De koffie en thee staat om 8:30 klaar aan de Oudendijk 12. Heb je nog jongere kinderen thuis? Die kunnen gewoon lekker mee komen. Kom gerust eens kijken!
Judith Schut 0183-589279

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 2

 

Data om te onthouden

17 januari 10-minuten gesprekken plusklas
27 januari maandviering groep 4/5a
27 januari rapport 1
1 februari oud papier
14 februari open ochtend nieuwe leerlingen

Groeten,
Jolanda Mulder
directie