Nieuwsbrief 18

Nieuws

jan 16

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Vier mannen en hun zieke vriend
Groep 6 t/m 8: Opw. 595

Juf Harriët

Mijn naam is Harriët van Schoonhoven. Ik ben 23 jaar en woon in Giessen-Oudekerk. Sinds de kerstvakantie geef ik vier dagen les aan groep 6 in plaats van juf Rachel. De andere dagen ben ik druk bezig met de gymopleiding en verbouw ik een huisje waar ik (hopelijk) binnen korte tijd kan intrekken. Heeft u vragen of wilt u kennis maken? Loop gerust binnen of mail me!

Juf Annick

Hallo,
Ik ben juf Annick. Ik werk hier nu al een week met veel plezier in groep 5. Ik ben getrouwd sinds vorig jaar en woon nu een paar maandjes in Oud-Alblas. Ik ben van de stad de polder in gegaan, en nu werk ik er ook nog! 
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een boek te lezen, gitaar te spelen of te sporten. Ik ga jullie snel ontmoeten!
Groetjes, juf Annick

Maandsluiting groep 4

Op vrijdag 23 januari verzorgen de leerlingen van groep 4 de maandsluiting. Alle ouders van de leerlingen van groep 4 worden hierbij van harte uitgenodigd. De sluiting begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Borre komt logeren bij de kinderen van groep 1 en groep 3

Vanaf deze week komt Borre logeren bij één van de kinderen uit groep 1 of groep 3. (Bij groep 3 vanaf volgende week). Borre zit in een koffertje en heeft zijn lievelingsboeken meegenomen. Het zou fijn zijn als er elke avond wordt voorgelezen. Brengen jullie Borre, met alle spulletjes die in het koffertje zitten, na het weekend weer terug op school? Dan kan hij op weer bij een ander kind logeren.

Jeugdloop Dirk IV Loop

Zaterdag 24 januari 2015 wordt de 26e Physio Fit Dirk IV Loop gehouden. Speciaal voor de groepen 3 t/m 8 wordt ook een jeugdloop georganiseerd. De start is om 12.00 uur.
Dit jaar voor het eerst ook een Kind & Ouderloop, voor de kinderen t/m 5 jaar. De start hiervan is om 11.30 uur.
Het parcours is op het Dirk IV plein in Hoornaar. Voor de afstanden van de groepen verwijzen wij u naar de flyer.
Deelname is gratis en de kinderen kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Alle kinderen krijgen een leuke herinnering en limonade.

Open dag 3 februari en inschrijving nieuwe leerlingen

Op dinsdag 3 februari is van 9.00 uur tot 11.00 uur de jaarlijkse open ochtend van de Brede School (CBS Samen op Weg, OBS Klim-op, PSZ Trippel-Trappel en BSO de Polderkids), dit jaar zal er ook in de avond gelegenheid gegeven worden op de school te bezoeken. Dit is van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Op onze school is deze open dag bedoeld voor ouders met hun kind dat 4 jaar wordt na 1 juli 2015. Uw kind mag in groep 1 meespelen, terwijl u een rondleiding door de school krijgt. Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website.
Ken u iemand die een kind heeft dat 4 jaar wordt tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016, wilt u dit dan aan ons doorgeven? We kunnen dan voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.

Beverwedstrijd plusklas

Een aantal weken terug hebben de kinderen van groep 7 en 8 uit de plusklas mee gedaan aan de beverwedstrijd. (www.beverwedstrijd.nl)
Daarbij kregen de kinderen verschillende vragen voorgelegd die betrekking hebben op informatica. Zo moesten o.a. problemen en puzzels oplossen.
Er deden dit jaar 18.300 leerlingen van 400 verschillende scholen mee. Op de site van de beverwedstrijd werden vervolgens de 50% beste uitslagen zichtbaar gemaakt.
En laten nu alle kinderen die van onze school meededen daarbij zitten! Helaas behoorde we niet bij de beste 2%, want voor die kinderen volgt in februari in Zwolle de finale.

Kunst & Cultuur

De maanden januari en februari staan in het teken van Kunst en Cultuur. Vooral in de maand januari zullen er diverse culturele activiteiten zijn voor alle groepen. De groepen 1,2, 5, 6, 7 en 8 bezoeken een theatervoorstelling. Groep 3 en 4 krijgen kunst in de klas met een bijbehorend lespakket. Verder gaan groep 6, 7 en 8 op donderdag 22 januari naar het rijksmuseum in Amsterdam. Via een subsidieregeling kunnen we op een goedkope manier met een bus hier naar toe. Groep 3 en 4 bezoeken nog een museum. In de week van 9 februari zal er een projectweek georganiseerd worden met het thema “Kunst”. In elke groep wordt een week lang gewerkt over kunstvormen. Details hierover krijgt u via de leerkracht te horen.
In de projectweek zal er op donderdag 12 februari van 19.00 uur tot 20.00 uur een kijkavond worden georganiseerd. Iedereen is dan welkom om de gemaakte kunstwerken te komen bezichtigen.

Fietsenrekken

Er zijn extra fietsenrekken. Er bleek niet altijd voldoende plek te zijn voor alle fietsen. Er zijn nu extra rekken geplaatst bij de buitenmuur van groep 1. Dit is uitsluitend bedoeld voor de kleuterfietsen. Wilt u er op letten dat uw kleuter in het vervolg hier de fiets neer zet?

Hulp gevraagd bij Koningsspelen

Op vrijdag 24 april worden de Koningsspelen georganiseerd. Om deze dag tot een succes te maken zijn we op zoek naar hulp van ouders en/of grootouders. U kunt zich opgeven bij Tineke of via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.


Data om te onthouden

19 januari theatervoorstelling gr 1 en 2
22 januari museumbus groep 6,7 en 8
23 januari maandsluiting groep 4
24 januari Dirk IV-loop, jeugdloop
3 februari Open dag Brede School
9 t/m 13 februari projectweek
12 februari kijkavond projectweek

Groeten,
Inge Ros