Nieuwsbrief 18

Nieuws

jan 13

Lied van deze week

Groep 3 en 4: David met zijn slinger (opw. voor kinderen 24)
Groep 5 t/m 8: Gezang 14:1

Nieuws uit groep 3 en 4

Op donderdag 8 mei gaan wij met de groepen 3 en 4 op excursie. Wij zullen die morgen meelopen met de boswachter in Leersum. Hij gaat ons van alles leren over het zoeken en volgen van dierensporen en over de dieren in het bos.
Wij zijn hiervoor op zoek naar ouders die ons willen rijden en begeleiden. Aangezien wij met twee groepen gaan, hebben wij minimaal 10 ouders nodig om de excursie door te laten gaan. U kunt zich hiervoor opgeven bij Janette (janette@cbssamenopweg.nl). Wilt u ook vermelden hoeveel kinderen er in uw auto kunnen?
Wij zien uit naar uw reactie.

Jeugdloop Dirk IV loop

Speciaal voor de groepen 3 t/m 8 wordt een jeugdloop georganiseerd op 25 januari a.s. De start is om 12.00 uur, het parcours is op het Dirk IV-plein in Hoornaar. Deelname is gratis en de kinderen kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Alle kinderen krijgen een leuke herinnering en limonade.

Diploma veilig internet

Groep 6 heeft vandaag het diploma van Diploma Veilig Internet gekregen. Ze hebben allerlei belangrijke dingen geleerd over internet. Onder “nieuws groep 6 ” op de website leest u meer informatie en vindt u een foto van de trotse bezitters van het diploma. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Oortjes voor gebruik bij de ICT lessen

We melden u de aanschaf van oortjes voor elk kind. Bij de ICT lessen werden tot nu toe koptelefoons gebruikt. Deze gingen erg vaak stuk. We hebben nu voor ieder kind oortjes aangeschaft. Dit is persoonlijk bezit. Als ze kapot gaan of kwijt zijn moeten de kinderen zelf voor nieuwe zorgen. Hiermee hopen we dat kinderen meer verantwoordelijk zijn voor hun spullen.

Maandopening groep 1

Dinsdag 14 januari was de maandopening van groep 1. De kinderen hebben een heel mooi lied speciaal voor deze opening geleerd: “Een parel in Gods hand”. Onder “nieuws” op de website treft u enkele foto’s en het lied aan. Ook is er onder “foto’s” een fotoalbum te vinden over de maandopening.

Hoofdluis

Er is deze week weer een melding gemaakt van hoofdluis. Ik wil u vragen uw kind weer extra te controleren, zodat de hoofdluis weer snel de school uit is. Informatie over de bestrijding van hoofdluis vindt u onder “downloads” op de website van de school.

Onderzoek veiligheid Dirk IV-plein door groep 5

De kinderen uit groep 5 hebben voor verkeer een onderzoekje gedaan over de veiligheid op het Dirk IV plein.
Hieronder volgt een stukje, geschreven door Maud vd Weijden, Lisa den Hartog en Iris van Drenth.

Wij hebben een opdracht gekregen voor verkeer van juf Agnes. Wij vonden dat een hele leuke opdracht, omdat we in groepjes zaten. Er was een groepje dat moest kijken, het tweede groepje was interviewen en een groepje moest tellen. Bijvoorbeeld fietsers, auto’s en wandelaars.
Door de interviews hebben we wat tips voor de kinderen en de ouders waardoor het nog veiliger wordt rondom de school.

Eerst de tips voor de kinderen:
1) Niet op de stoep fietsen, maar afstappen en lopen. Dat is veel veiliger!
2) Niet kriskras over de parkeervakken op het Dirk IV plein rijden, maar goed op de weg.
3) Niet fietsen op het schoolplein.

Voor de ouders zijn dit de tips!
1) Iets zachter rijden op het Dirk IV plein!
2) Niet voor de stoep stoppen met de auto’s, maar parkeren in de parkeervakken.

We hopen dat iedereen mee wil helpen het Dirk IV plein nog veiliger te maken. Jullie weten nu wat je daar aan kunt doen.

Groetjes, Maud, Lisa en Iris uit groep 5

Open schoolochtend 6 februari en inschrijving nieuwe leerlingen

Op donderdagmorgen 6 februari is van 9.00 uur tot 11.00 uur de jaarlijkse open ochtend van de brede school, CBS Samen op Weg, OBS Klim-op, PSZ Trippel-Trappel en BSO de Polderkids.
Op onze school is deze ochtend bedoeld voor ouders met hun kind dat 4 jaar wordt na 1 juli 2014. Er kan ook in groep 1 gekeken worden en uw kind kan ingeschreven worden. Voor de ouders die al een kind op school hebben, is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website.
Kent u iemand die een kind heeft dat 4 jaar wordt tussen 1 juli 2014 en 30 juni 2015, wilt u dit dan aan ons doorgeven? We kunnen dan voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.

Website

Op de website treft onder nieuws van groep 4 filmpjes aan over de gymles. Van de maandopening van groep 1 is een fotoalbum te bekijken op de website.


Data om te onthouden

4 februari maandopening groep 5/8
6 februari open ochtend brede school

Groeten,
Inge Ros