Nieuwsbrief 18

Nieuws

jul 01

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Als we terugkijken mogen we echt dankbaar zijn voor alles wat dit jaar is gelukt en bereikt. Vrijwel alle lessen konden ‘gewoon’ doorgaan, vacatures zijn ingevuld door fantastische nieuwe collega’s, kinderen van groep 8 zijn klaargestoomd voor de middelbare school en ieder kind mocht weer groeien op allerlei vlakken. Groeien in lengte, groeien in kennis, groeien in vriendschappen, groeien in gedrag en nog veel meer.

Weet u nog, dat de kinderen met Pasen een doosje met zaadjes hebben gekregen? Bij één van de kinderen is daar een prachtige zonnebloem uit gegroeid.

Net zoals uit zo’n klein zaadje zo’n prachtige bloem tevoorschijn komt, zo is het ook met de kinderen. Gaandeweg mogen we ontdekken wat onze Hemelse Vader in hen heeft gelegd. Steeds weer mogen ze zich verder ontwikkelen en tot bloei komen. We zijn heel dankbaar dat we ook in het afgelopen jaar betrokken mochten zijn bij de groei en ontwikkeling van uw kinderen.

Nu staat de zomervakantie voor de deur. Een tijd van ontspanning en genieten, een tijd waarin de kinderen verder groeien op een andere manier.

We wensen u en uw kinderen een hele fijne, ontspannen tijd toe, met alle ruimte voor zon en groei!

Bruiloft Juf Paula

Vrijdag 24 juni was de grote dag voor juf Paul en Aart. Wat zagen ze er prachtig uit! Met hun mintgroene kever brachten ze een bezoek aan school. We hebben een lied voor hen gezongen en een cadeau overhandigd namens de kinderen en u. Samen met familie en vrienden beleefden ze een hele mooie en bijzondere dag. We wensen hen nogmaals heel veel geluk en zegen voor de rest van hun leven.

Musical 8

Dinsdag was de grote dag voor groep 8. Na weken van oefenen, decor maken en attributen zoeken, was het eindelijk tijd voor de uitvoering van de musical ‘Het goud van eiland Albatros!’. In de middag kwamen alle leerlingen met hun leerkrachten kijken naar de voorstelling. ’s Avonds mochten alle ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen de voorstelling bijwonen. En wat hebben ze het knap gedaan! Met elkaar stonden ze te stralen op het podium. Wat een mooie afsluiting van de basisschool.

Nog één week en dan zit hun basisschool tijd er echt op. Woensdag 6 juli wordt helemaal hun dag. Dan ligt de rode loper voor hen klaar om de school voor de laatste keer binnen te stappen. De hele dag zijn er leuke activiteiten georganiseerd en ’s avonds vindt de afscheidsavond plaats in het bijzijn van de ouders.

We wensen hen alvast een onvergetelijke dag toe!

Nieuw MR-lid

Een aantal weken geleden stuurden wij u een bericht waarin we op zoek gingen naar een nieuw lid voor in de MR. Gelukkig hebben we iemand gevonden. Nathalie Venekamp-Schilt hoopt vanaf september bij ons aan te sluiten. Nathalie is de enige ouder die gereageerd heeft, daarom is een stemronde niet nodig. Mocht u toch nog bezwaren hebben, kunt u deze tot vrijdag 7 juli kenbaar maken via mr@cbssamenopweg.nl . Mocht u haar niet kennen, in het onderstaande stukje stelt ze zichzelf nog even voor.

Mijn naam is Nathalie Venekamp-Schilt. Ik woon samen met mijn man Roderick en onze drie kinderen aan de Minkeloos (officieel valt dit onder Noordeloos). Na de zomer gaan onze zoon Hidde en dochter Benthe samen naar groep 4/5 en onze jongste zoon Mats start dan in de kleuterklas. Naast het doorbrengen van veel tijd met mijn gezin, geniet ik van mijn werk en van het buitenleven (tuinieren) en onze dieren. Waarom ik me heb aangemeld als kandidaat-MR-lid? Het lijkt me ontzettend leuk en nuttig een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de school, het beleid en de ouders op dit terrein via de MR te mogen vertegenwoordigen. Ik zet mijn enthousiasme en praktische kijk op zaken graag in. Verder ben ik juridisch onderlegd, wat op enig moment misschien ook nog van toegevoegde waarde kan zijn.  

Vriendelijke groet, Nathalie

Bibliotheekboeken

Nu het einde van het schooljaar snel dichterbij komt, willen we u vragen om alle bibliotheekboeken die nog thuis zijn, mee te geven aan de kinderen. Inleveren van boeken kan op alle dagen, de kinderen kunnen de boeken op de tafel in de bieb achterlaten.

De biebvrijwilligers zullen de komende tijd nagaan of alles weer ingeleverd is en de bibliotheek gereed maken voor volgend schooljaar.

Afsluiting schooljaar

Op donderdag 7 juli zullen we met de kinderen het schooljaar alvast afsluiten. Het is deze dag GEKKE HAREN DAG, dus iedereen mag met zijn gekste haren op school komen! De kinderen moeten deze dag zelf een (gezonde) pauzehap en drinken meenemen, maar voor de lunch wordt gezorgd. Omdat we allerlei verschillende spellen in het dorp zullen spelen is het fijn als de kinderen makkelijk zittende kleding aan hebben en schoenen waar goed op gelopen kan worden. De kinderen zijn gewoon om 14.30 uur uit.

We kijken uit naar een feestelijke dag met veel gekke haren!

We zijn benieuwd naar uw mening!

We vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van het schoolleven. We doen dat o.a. via deze nieuwsbrief en het gebruik van Parro. Binnenkort willen we u vragen hoe u het gebruik van de nieuwsbrief en Parro waardeert. U krijgt daarvoor (via Parro) de mogelijkheid een korte vragenlijst / peiling in te vullen. Wilt u deze invullen? Het helpt ons om tegemoet te komen aan uw wensen. Alvast bedankt!

Data om te onthouden:

  • 1 juli: Rapport 2
  • 6 juli: afscheidsavond groep 8
  • 7 juli: afsluitende schooldag
  • 8 juli: start zomervakantie vanaf 12.30 uur.