Nieuwsbrief 18

Nieuws

jun 18

Bij het schrijven van de vorige nieuwsbrief was er sprake van een klas in quarantaine en verschillende kinderen die zich hebben laten testen. Gelukkig is het bij één besmetting gebleven en konden de kinderen snel weer naar school komen.  De situatie in Nederland rondom het coronavirus wordt steeds gunstiger en richting de zomervakantie is dat heel fijn.  We blijven voorzichtig en volgen de maatregelen, om ervoor te zorgen, dat de kinderen en leerkrachten ook de laatste weken van dit schooljaar goed en veilig kunnen werken!

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school.
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen.
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO.
 • Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
 • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.
 • Leerkrachten en ondersteunend personeel dragen mondkapjes in de gangen en in de hal.
 • De kinderen van groep 7 en 8 wordt dringend verzocht ook mondkapjes te dragen bij het verplaatsen door de gangen.

Op deze wijze proberen we er met elkaar alles aan te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en ervoor te zorgen dat de school open kan blijven.

Zelftests

Leerkrachten kunnen sinds kort gebruik maken van zelftesten. Deze zelftesten in het reguliere basisonderwijs zijn bedoeld voor het preventief testen van onderwijspersoneel. Het gebruik van zelftesten is altijd vrijwillig. Heeft een leerkracht klachten, dan wordt altijd een test bij de GGD gedaan. Ook als de zelftest een positieve uitslag geeft wordt er een afspraak gemaakt voor een GGD test.

mondkapje groep 7 en 8

Het ziet ernaar uit, dat het kabinet vandaag versoepelingen aankondigt, ten aanzien van de coronamaatregelen, die ingaan op 26 juni. Mogelijk wordt de mondkapjesplicht afgeschaft. Het is niet waarschijnlijk dat dat ook geldt voor het onderwijs. Maar voor groep 7 en 8 wordt het dringend advies, om een mondkapje te dragen in de gangen van de school, opgeheven vanaf 26 juni. Dus nog 1 week volhouden, vanaf maandag 28 juni mogen jullie het mondkapje thuislaten.

Delen van leerlinggegevens met de GGD

Enige tijd geleden heeft u kunnen aangeven of u bezwaar heeft tegen het delen van leerlinggegevens met de GGD naar aanleiding van een coronabesmetting. Deze leerlinggegevens zijn nodig om het bron- en contactonderzoek te kunnen doen. Het gaat dan om de naam van de leerlingen en het telefoonnummer van de ouders, op het moment dat het gaat om nauwe contacten (uit dezelfde groep). De GGD heeft ons hierover een memo gestuurd, dat we graag met u delen:

Als u eerder heeft aangegeven, dat u bezwaar heeft tegen het delen van persoonlijke gegevens, dan kunt u ervan uitgaan, dat de gegevens niet gedeeld worden. Heeft u dat nog niet aangegeven, dan kan dat alsnog via: administratie@cbssamenopweg.nl. Heeft u geen bezwaar, dan worden in het vervolg gegevens direct verstrekt aan de GGD bij een besmetting en wordt u niet meer opnieuw gevraagd om toestemming.

Musical groep 8

De datum van de musical is verplaatst van 23 juni naar dinsdag 29 juni. Omdat er versoepelingen worden aangekondigd vanaf 26 juni is het dan waarschijnlijk mogelijk om meer mensen uit te nodigen in het Bruisend Hart voor deze voorstelling. De ouders van groep 8 zijn hiervan op de hoogte. We wensen de kinderen veel plezier bij de laatste oefensessies en het knutselen aan het decor. Het wordt vast een spetterend optreden!

Schoolreis schuift door

De schoolreis schuiven we door naar begin volgend schooljaar, zodat we met groep 3 tot en met 8 op schoolreis kunnen zonder de beperkende maatregelen van nu.  De verwachting is namelijk dat er geen versoepelingen in het basisonderwijs zullen zijn voor de zomervakantie. Wel wordt er een onvergetelijke afsluiting van het schooljaar georganiseerd voor iedere groep.

Ook de kleutergroepen gaan er dit jaar niet op uit. Voor hen wordt een leuke dag bij school georganiseerd. Als er meer duidelijk is over de datum en op welke manier u kunt helpen, dan laten we dat weten.

De Kunstweken

Een tijdje geleden hebben de kinderen zich tijdens de Kunstweken verdiept in een kunstenaar. We hebben alle kunstwerken in de school mogen bewonderen en de originele kunstwerken van de kinderen zijn opgestuurd. Vandaag heeft uw kind een folder van de Kunstweken mee naar huis gekregen. Het kunstwerk van uw kind is nu te zien in zijn/haar ‘online’ museum. Hier kom je in door in te loggen volgens de instructies van de folder. Sommige kinderen hebben dit al in de klas gedaan, is dit niet het geval dan kunt u het thuis alsnog doen. Via de volgende link kunt u zien hoe dit werkt: https://youtu.be/vKyj6dO-Y1g

Wanneer uw kind ingelogd is, krijgt hij/zij een gratis wenskaart met het kunstwerk erop! Ook zijn er via het online museum allerlei spulletjes te bestellen met het kunstwerk van uw kind erop.

Schoonmaakavond

Het schoonmaakbedrijf zal in de zomervakantie de grote schoonmaak op zich nemen. De schoonmaakavond komt hierdoor te vervallen. Wel zult u mogelijk gevraagd worden spelmaterialen thuis te voorzien van een sopje.

Vakanties en studiedagen schooljaar 2021-2022

zomervakantie: 19 juli 2021 – 27 augustus 2021

herfstvakantie: 18 oktober 2021 – 22 oktober 2021

kerstvakantie: 27 december 2021 – 7 januari 2022

De bronafbeelding bekijken voorjaarsvakantie: 28 februari 2022 – 4 maart 2022

Goede vrijdag: 15 april 2022

2e paasdag: 18 april 2022

meivakantie: 25 april – 6 mei 2022

hemelvaartsdag: 26 – 27 mei 2022

2e pinksterdag: 6 juni 2022

zomervakantie: 11 juli 2022 – 19 augustus 2022

studiedagen

Studiemiddag (vanaf 12.30 uur vrij): Maandag 11 oktober 2021

Studiemiddag (vanaf 12.30 uur vrij): Donderdag 17 februari 2022

Studiedag (hele dag vrij): Woensdag 1 juni 2022

Doekoe spaaractie

Tijdens de Doekoe spaaractie van de Coop heeft u het prachtige bedrag van €382,- bij elkaar gepingeld!  We kunnen dit besteden aan leuke spelmaterialen om het spelen en bewegen van de kinderen te stimuleren. Iedereen die mee gespaard heeft enorm bedankt!

Toezani spaaractie bij Coop

Op dit moment heeft de Coop een mooie spaaractie, waarbij voor een klein bedrag ballen gespaard kunnen worden. U weet vast, dat ballen veel en graag gebruikt worden door onze kinderen. Heeft u zegeltjes over of vindt u het leuk om mee te sparen voor de school? Dan kunt u de zegeltjes of volle spaarkaarten bij ons door de brievenbus doen. Wij zijn er erg blij mee! Bedankt alvast, namens de kinderen.

GIGA:

-Hunted Molenlanden

Op vrijdag 18 juni van 16:00 – 17:30 uur vindt er, in bijna iedere kern van de gemeente Molenlanden, de activiteit Hunted plaats voor kinderen van 10 – 17 jaar oud. Een super spannend spel dat buiten gespeeld wordt met een app en dus aan alle corona maatregelen voldoet.

Meer informatie en aanmelden via https://www.molenlanden.nl/hunted.

Ben Bizzie opdrachtenspel

Deze activiteit brengt jong en oud samen👧🏼👨🏻‍🦳. De kinderen gaan op zoek naar nummers die bij de ouderen in het dorp op de ramen hangen. Bij elk nummer hoort een (beweeg)opdracht, soms samen met de ouderen 🤸🏻. Wie kan alle nummers vinden en zo alle opdrachten uitvoeren? iedereen die op school zit kan meedoen. Meld je snel aan via GIGA Molenlanden | Naschoolse activiteiten Hoornaar.

De kinderen kunnen vrijdag 18 juni na schooltijd bij mij (op het schoolplein aan de achterkant) een straatnamenkaartje komen halen. Hierop zijn de straten, waar de nummers KUNNEN hangen, gemarkeerd. Hieronder de link op het opdrachtenvel te downloaden en printen.

https://www.sportaandemaas.nl/uploads/BenBizzie-Opdrachtenspel_GIGA-15-vragen.pdf

Mochten de ouders geen printers hebben, kunnen zij de kinderen een leeg A4 papier meegeven, zodat ze zelf de nummers ( er zijn er 15) die ze hebben gevonden kunnen opschrijven. Wat moet de kinderen nog meer meenemen:

 • Straatnamenkaartje (ophalen bij mij na schooltijd)
 • Pen
 • Opdrachtenvel / leeg A4 papier
 • Ballon
 • 1 stoepkrijt

De kinderen hebben t/m vrijdag 25 juni de tijd om alle nummers te vinden.

Data om te onthouden

 • 29 juni musical groep 8
 • 2 juli volgende nieuwsbrief
 • 8 juli 10 min. gesprekken groep 1 t/m 5 en 7
 • 8 juli prognosegesprekken groep 6