jan 24

Groep 3 t/m 5 voorbereiding Kerk-school-gezinsdienst
Groep 6 t/m 8 voorbereiding Kerk-school-gezinsdienst

Afscheid

We hebben deze week afscheid genomen van diverse stagiaires. Ilse uit groep 1 gaat vanaf volgende week stage lopen in groep 5, Noa uit groep 2 gaat haar stage vervolgen op een andere school en juf Laura uit groep 8 gaat naar groep 6. Ilse en Laura komen de kinderen dus nog wel tegen. Noa, we wensen jou heel veel succes op je nieuwe school!

Staking en rapport I

Zoals u via een mail heeft gelezen is de school dicht op vrijdag 31 januari. Hierdoor zal het eerste rapport een week later worden meegegeven aan de kinderen, op vrijdag 7 februari.

Studiemiddag 3 februari

Maandag 3 februari is er een studiemiddag. Alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij.

Wereldoriëntatie

We werken een aantal jaar met de methode Topondernemers. Een methode waarin aardrijkskunde, biologie en geschiedenis verwerkt zitten. Deze methode is o.a. gericht op de 21e -eeuwse vaardigheden (https://slo.nl/thema/meer/21e-eeuwsevaardigheden/). Het overgaan naar deze methode was een grote stap. Een andere manier van denken en lesgeven. Gaandeweg hebben we er bewust voor gekozen om een aantal lessen weer klassikaal vorm te geven. Om een balans te vinden tussen zelf ontdekkend leren en kennisoverdracht. Na de aanpassingen hebben we als team toch besloten om te stoppen met Topondernemers en hebben het afgelopen half jaar gebruikt om met elkaar te bepalen wat we belangrijk vinden in een methode wereldoriëntatie. Wat willen we behouden en wat zouden we anders willen. Vervolgens hebben we na uitleg over de verschillende methodes die op de markt zijn een weloverwogen selectie gemaakt. Deze selectie gaan we vanaf deze maand uitproberen. Het voornemen is om voor de zomervakantie een besluit te nemen. Het is mogelijk dat uw kind de komende periode andersoortige opdrachten krijgt dan uw gewend bent. Zo kan het zijn dat er van uw kind gevraagd wordt om een toets te leren. Het rapport zal daarom aan het einde van het jaar ook een ander beeld laten zien dan dat u van ons gewend bent, omdat er mogelijk niet op alle onderdelen beoordeeld wordt.

Typediploma

Afgelopen week is het eerste typediploma van dit schooljaar alweer behaald. Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Zendingsproject Shaare Zedek

Er wordt goed gespaard voor het zendingsproject Shaare Zedek. Er is inmiddels weer €208 gespaard. Samen met de het bedrag van de vorige tussenstand is dat €373!

We sparen nog even door. Doen jullie mee?

DirkIVloop

Zaterdag 25 januari 2020 wordt de 31e Physio·Fit Dirk IV Loop gehouden. Naast de kind en ouderloop, wordt er ook dit jaar weer een jeugdloop gehouden. De start van kind en ouderloop is rond 11:00 uur. De jeugdlopen gaan hierna van start. Het parcours is op het Dirk IV Plein in Hoornaar. Voor de afstanden van de groepen verwijzen wij u graag naar de website http://dirkivloop.nl/index.php/deelnemers/jeugdloop Deelname voor de kinderen is gratis. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl Alle kinderen krijgen na afloop een herinnering en drinken.

Kerk-school-gezinsdienst

Op 9 februari 2020 is er een kerk-school-gezinsdienst in de Hervormde Kerk van Hoornaar. Het thema van de voorbereidende week en de kerkdienst is: ‘Bouwen aan Gods Koninkrijk’. In de Bijbel zien we de Here God bouwen aan Zijn Koninkrijk. Van Genesis tot Openbaring leert God ons door de verhalen heen over Zijn Koninkrijk en wij mogen hier ons steentje aan bijdragen. De kerkdienst begint om 9.30 uur en na de dienst is er de mogelijkheid om samen koffie te drinken en na te praten in ‘de Kerkbuurt’. Ouders, kinderen en andere belangstellenden, van harte welkom!

Inschrijven nieuwe leerlingen

Dinsdag 11 februari wordt de jaarlijkse open ochtend georganiseerd in samenwerking met de OBS en de BSO. Ouders met kinderen in de leeftijd van tot 4 jaar zijn welkom om op school te komen kijken en een presentatie bij te wonen. Kinderen mogen meedoen met groep 1. De open ochtend duurt van 9 tot 11 uur, de presentatie op onze school is om 10 uur. Kent u ouders met kinderen in deze leeftijd, laat het ons weten, dan kunnen we voor een persoonlijke uitnodiging zorgen.

Paasviering

Op maandag 6 april zullen we een Paasviering houden om 19.00 uur. We willen dan met behulp van de muziekimpuls een Matteus opvoeren. Een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, geschreven door Johann Sebastian Bach uit 1728, speciaal herschreven voor kinderen. We zouden voor dat moment ook een schoolorkest willen vormen. Het gaat om het instuderen van 1 stuk. Verschillende instrumenten zijn welkom van blokfluit tot gitaar. Enige ervaring is wenselijk, als richtlijn geven we 2 jaar muziekles mee.

Mocht uw kind een instrument spelen en zich willen aansluiten bij het schoolorkest, dan graag een mailtje naar juf Mariëtte (mariette@cbssamenopweg.nl). Ook voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht.

Vrijwilligers gezocht

Luizenpluizer: Nu we na lang vragen gelukkig 2 nieuwe mensen gevonden hebben, moeten 2 andere stoppen vanwege wijzigingen in werk en het volgen van een opleiding. Dus we zoeken er weer 2. Bent u in de gelegenheid en bereid om te helpen, na de vakanties op donderdagmiddag (of in overleg op een ander moment), laat het dan weten via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Er is nieuws bij groep 5 en er zijn foto’s en filmpjes van de maandviering van groep 0/1/2a.

• 31 jan: stakingsdag
  • 3 feb: studiemiddag