Nieuwsbrief 17

Nieuws

dec 15

Lied van de week

groep 3 t/m 5 kerstliederen
groep 6 t/m 8 kerstliederen

Schoolfruit deze week

De leerlingen krijgen dinsdag een banaan, donderdag een sinaasappel en vrijdag een peer.

Luizen

Goed nieuws….
Volgens de laatste controle gisteren, zijn we op dit moment luizenvrij!
Dank aan de extra controle rondes door het luizenpluisteam en u als actieve kammer thuis.
Ontzettend fijn!

Kerstviering groep 1 en 2

Op woensdagavond 20 december vieren de kinderen van groep 1 en 2 met hun ouders kerstfeest in de school. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Na afloop kunt u gezellig koffie en thee drinken met elkaar. Per kind mogen totaal 3 personen meekomen, geen jongere kinderen i.v.m. de orde tijdens de kerstviering.

Kerstviering groep 3 t/m 8

Dit jaar zullen de kerstvieringen van de groepen 3 t/m 8 in de klas plaatsvinden, daarbij worden geen ouders uitgenodigd.
Deze kerstvieringen vinden plaats op vrijdagochtend 22 december.

Sneeuw

Begin van de week hebben de kinderen genoten van de sneeuw. Maar helaas brengt de sneeuw ook wat ongemak met zich mee.
Mocht er deze winter weer sneeuw vallen, dan willen we u vragen om de kinderen de schoenen en of laarzen in de gang te laten staan. De kinderen kunnen dan op sokken en pantoffels de klas in. Ook willen we u vragen om dan afscheid te nemen bij de deur van de groep om geen smeltwater in de klas te voorkomen. Dit geldt vooral voor de leerlingen van de onderbouw. Zij spelen vaak nog op kleden op de grond.

Muziekimpuls

Samen met Marlieke Fris, de cultuurcoach van GIGA, is de muziekimpuls aangevraagd.
Een aanzienlijk subsidiebedrag dat we de komende 3 jaar gaan inzetten op het gebied van muziek.
Ontzettend fijn dat we dit mogen ontvangen en dat we dit in kunnen zetten in samenwerking met de christelijke school in Hoogblokland en Noordeloos, want ook zij ontvangen de muziekimpuls.
Dit betekent dat we in 2018 gaan kijken naar een nieuwe methode voor muziek. Daarnaast zal er o.a. teamtraining gegeven worden en is er coaching voor de leerkrachten, gaan we verbindingen creëren met muziekverenigingen en de school en zullen we nieuwe instrumenten aanschaffen.

Juf Gerlinde

Juf Gerlinde zal op korte termijn nog niet op school aan de slag gaan. Nadat ze volledig gestopt is, is ze heel vervelend terecht gekomen met haar voet tijdens het sporten, waardoor ze na onderzoek intussen een revalidatie tegemoet is gegaan van ten minste 3 maanden. Wel is ze op de achtergrond wat kleine taken aan het oppakken om betrokken te blijven bij de school.

Kinderkerstfeest

Ook dit jaar worden alle kinderen met hun families weer uitgenodigd voor het kinderkerstfeest in de kerk van Hoornaar, 26 december om 18 uur. Het gaat dit jaar over Jona en wat dat bijbelverhaal te maken heeft met het Kerstfeest. Op de website van onze gemeente (www.hervormdhoornaar.nl) staan de kinderliedjes die we deze avond met elkaar zullen zingen. Zingt u ze alvast eens door met uw kinderen? Dan kunnen zij tijdens het kinderkerstfeest uit volle borst meezingen! We verwelkomen hen graag!

Website

Op de website staat nieuws bij de groepen 6 t/m 8 over het bezoek van Sinterklaas.

Data om te onthouden

20 december kerstviering groep 1 en 2, aanvang 19.00 uur
22 december kerstviering groep 3 t/m 8 in de groep, zonder ouders
22 december, alle leerlingen ’s middags vrij
25 december 2017 t/m 5 januari 2018 kerstvakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeur