Nieuwsbrief 17

Nieuws

jun 17

Het einde van het schooljaar komt nu snel dichterbij. Terwijl de laatste cito’s worden afgenomen en de temperatuur buiten stijgt gaan we toewerken naar de zomervakantie. Er staan nog genoeg (vooral leuke) activiteiten op de planning. Tegelijk zijn ook de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar al in gang gezet. Zo heeft u als ouder/verzorger in de afgelopen week de formatie voor het nieuwe schooljaar in uw mailbox gevonden. Via deze nieuwsbrief praten we u bij, maakt u kennis, vragen we u om hulp en nodigen we u uit. Veel lees plezier.

Juf Paula gaat trouwen!

Vrijdag 24 juni wordt de grote dag voor juf Paula, dan zal ze trouwen met Aart. Een dag waar ze lang naar hebben uitgekeken. Juf Paula wil dit graag ook met de kinderen vieren en zal om 10.45 uur op school zijn. We zullen zorgen voor een feestelijk begin van ‘de dag van hun leven’ en hen, namens u en de kinderen, een mooi cadeau aanbieden. U bent van harte welkom om haar te verwelkomen!

De huwelijksvoltrekking zal plaatsvinden in Giessenburg, waarna ze om 15.00 uur een zegen vragen over hun huwelijk in de Ontmoetingskerk in Noordeloos.

We wensen Paula en Aart een onvergetelijke en vreugdevolle dag op 24 juni!

Nieuwe collega’s!

We zijn heel blij u te kunnen melden, dat het gelukt is om nieuwe collega’s te vinden die volgend schooljaar ons team komen versterken! Juf Annelies en juf Yvonne stellen zich aan u voor:

Mijn naam is Annelies Schep, 44 jaar jong en ik ben geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben getrouwd met Dik en heb twee zoons: Luuk (17) en Koen (15).

Na de zomervakantie begin ik aan het laatste studiejaar van de Pabo (deeltijd) en ik hoop in juni 2023 af te studeren.

Ik ben in 2003 afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam en heb daar Klassiek Zang gestudeerd. Naast de zorg voor mijn gezin ben ik altijd werkzaam geweest als freelance zangeres en zangdocent. Ook heb ik jarenlang zangcoaching en stemworkshops bij koren gegeven. Tijdens de coronapandemie zat ik werkloos thuis en besloot ik een tweede carrière te starten: leerkracht worden in het basisonderwijs. Dat heeft mij altijd al getrokken en in september 2020 ben ik hiermee gestart. Wat een goede stap! Ik heb heel veel zin om vanaf augustus aan de slag te gaan als leerkracht van groep 7 in Hoornaar en ik zie uit naar fijne ontmoetingen met de leerlingen en hun ouders.

Alvast een mooie zomer gewenst,

Annelies Schep.

Mijn naam is Yvonne Nederveen en woon al vele jaren met veel plezier in Goudriaan samen met Wouter en onze 3 kinderen.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, houd ik me bezig met fotografie en geniet ik van de natuur als ik wandel. 

Na 25 jaar Eben – Haëzer Nieuwpoort wil ik graag de overstap maken naar ‘Samen op Weg’ in Hoornaar. 

Ik heb zin om in een nieuwe omgeving en met nieuwe kinderen, collega’s en ouders aan de slag te gaan.

We ontmoeten elkaar na de zomervakantie.

Kamp groep 8

Groep 8 is van 8 t/m 10 juni op kamp geweest in Teteringen. Drie dagen vol plezier, grapjes, activiteiten en gezelligheid. De kinderen hebben ervan genoten! Ze hebben vriendschappen versterkt en herinnering gemaakt voor de rest van hun leven. We willen alle ouders bedanken, die meegeholpen hebben om er een onvergetelijke tijd van te maken.

De laatste weken op de basisschool zijn voor groep 8 nu echt aangebroken. Er wordt nog hard geoefend aan de musical, om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Dinsdag 28 juni is de grote dag. ’s Ochtends is de generale repetitie, ’s middags wordt de musical opgevoerd voor alle leerlingen van groep 1 t/m 7 en ’s avonds zijn alle ouders en belangstellenden van harte welkom in het Bruisend Hart om de voorstelling bij te wonen. De zaal gaat open om 18.30 uur, de voorstelling start om 19.00 uur.

De allerlaatste dag voor de kinderen op CBS Samen op Weg, de afscheidsdag, zal zijn op woensdag 6 juli.

10 min. gesprekken / prognosegesprekken

Op dinsdag 28 en donderdag 30 juni worden de laatste 10 min. gesprekken van dit schooljaar gehouden. Alle ouders / verzorgers hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen via Parro. U kunt zelf inschrijven op een tijdstip dat u uitkomt. Op dinsdag 28 juni zijn de gesprekken alleen in de middag, op donderdag 30 juni zijn de gesprekken in de middag en in de avond. De gesprekken zijn niet verplicht voor de groepen 1 t/m 5 en 7.

Voor groep 6 zijn de gesprekken wel verplicht omdat het voor hen prognosegesprekken zijn. De ouders / verzorgers krijgen een eerste indicatie op welk niveau hun kind presteert. Als het inschrijven voor de gesprekken niet lukt, neemt u dan even contact op met de leerkracht van uw kind.

De rapporten van de kinderen zullen op vrijdag 1 juli mee naar huis gegeven worden.

Medewerkersavond vrijdag 1 juli!

Net als u zijn we blij dat in de tweede helft van dit schooljaar het ‘gewone’ leven na corona weer opgepakt kon worden. Hierdoor hebben we ook weer extra gemerkt dat het schoolleven zo veel leuker is als ouders en verzorgers mee kunnen helpen in en om de school bij allerlei extra activiteiten. Het maakt ons bewust hoe zeer we uw vrijwillige inzet aan het schoolleven waarderen!

Om iedere vrijwilliger te kunnen bedanken voor zijn of haar inzet wordt op vrijdagavond 1 juli de medewerkersavond georganiseerd, vanaf 18.30 uur. We hopen u en elkaar te ontmoeten en een gezellige avond te hebben, voor eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Bent u vaste vrijwilliger of heeft u zomaar een keer geholpen bij een excursie of activiteit? U bent van harte welkom!

Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt via administratie@cbssamenopweg.nl, voor donderdag 30 juni.

Bibliotheekboeken

Nu het einde van het schooljaar snel dichterbij komt, willen we u vragen om alle bibliotheekboeken die nog thuis zijn, mee te geven aan de kinderen. Inleveren van boeken kan op alle dagen, de kinderen kunnen de boeken op de tafel in de bieb achterlaten.

De biebvrijwilligers zullen de komende tijd nagaan of alles weer ingeleverd is. Uiteraard hebben de kinderen nog de tijd om de boeken die ze nog willen lezen eerst uit te lezen.

We zijn benieuwd naar uw mening!

We vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van het schoolleven. We doen dat o.a. via deze nieuwsbrief en het gebruik van Parro. Binnenkort willen we u vragen hoe u het gebruik van de nieuwsbrief en Parro waardeert. U krijgt daarvoor (via Parro) de mogelijkheid een korte vragenlijst / peiling in te vullen. Wilt u deze invullen? Het helpt ons om tegemoet te komen aan uw wensen. Alvast bedankt!

Afsluiting schooljaar

Op donderdag 7 juli willen we het schooljaar feestelijk afsluiten. Hiervoor hebben we nog wel wat extra hulp nodig van u als ouder / betrokkene. Het gaat dan met name om hulp bij het begeleiden van een spel of een groepje kinderen tussen 10.00-12.00 uur. Kunt u ons helpen? Laat het even weten via: paula@cbssamenopweg.nl. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd, alvast bedankt!

Overblijf gezocht

Inmiddels is duidelijk dat we volgend schooljaar weer kunnen rekenen op onze overblijf-kanjers. We zoeken nog wel versterking. Wie zou er mee willen draaien in het rooster?
Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00 (de dag in overleg).

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. Afgelopen week zijn enkele ouders gewezen op (het vermoeden van) de aanwezigheid van luizen en/of neten bij hun kind. Het is heel fijn dat we door de inzet van de luizenpluizers kunnen voorkomen, dat veel kinderen last krijgen van deze kriebelbeestjes. Nogmaals willen we u erop wijzen dat we nog op zoek zijn naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen, maar in onderling overleg kan ook voor een andere dag gekozen worden. U bent van harte welkom om in de luizenpluisapp aan te sluiten en uw steentje bij te dragen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Data om te onthouden:

  • 18 juni: juf Gemma jarig
  • 24 juni: bruiloft juf Paula
  • 28 juni: musical groep 8
  • 28 en 30 juni: 10 min. gesprekken groep 1 t/m 5 en 7, prognosegesprekken groep 6
  • 1 juli: Rapport 2
  • 1 juli: medewerkersavond, vanaf 18.30 uur
  • 1 juli: Volgende nieuwsbrief
  • 6 juli: afscheidsavond groep 8
  • 7 juli: afsluitende schooldag
  • 8 juli: start zomervakantie vanaf 12.30 uur.