Nieuwsbrief 16

Nieuws

dec 07

Lied van de week

Groep 3 en 4: Kerstliederen
Groep 5 t/m 8: Kerstliederen

Schoolfruit

Aankomende week krijgen de kinderen een stuk komkommer, een peer en een appel.

Fleur

Trots delen Dennis en juf Jolanda mee dat Tess een zusje heeft gekregen. Ze heet Fleur en is geboren op 4 december. Fleur weegt 3460 gram.
Het adres van de familie Mulder is Tiendweg 4, 2965 CE Nieuwpoort.

Voordeelbonnen Caribabad

Namens de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties krijgen alle leerlingen een voordeelbon van het Caribabad in Gorinchem. De actie is geldig van 19 december tot 20 februari 2016. De bonnen worden uitgedeeld door de leerkracht.

Kerstvieringen groep 0/1 en 2

Groep 0/1 en 2 hebben de kerstviering op 16 december in de school. Aanvang van deze avond is 19.00 uur. Per kind mogen er drie personen mee. I.v.m. het ordelijk verlopen van de avond, geen kleinere kinderen meenemen. De viering zal ongeveer één uur duren. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn.

Huiswerk

Op de website van de school kunt u voortaan bij elke groep een tabje ‘huiswerk’ vinden. Vanaf januari zullen de leerkrachten het huiswerk voor de betreffende groep hierop zetten. Zo kunt u altijd zien welk huiswerk er geleerd of gemaakt moet worden. Hiermee zullen de aparte mails hierover komen te vervallen!

Onderwijsassistente

Zoals u op de website en in de krant kunt lezen, zijn we op zoek naar een onderwijsassistente. Vanuit het bestuur wordt extra geld vrijgemaakt om nog beter tegemoet te kunnen komen aan de leerlingen die extra zorg nodig hebben. De combinatiegroepen zullen hier voornamelijk gebruik van gaan maken. Zodra we iemand gevonden hebben, zullen we u hierover verder berichten.

Wintercompetitie voor MTB en cyclocrossers

Zaterdag 19 december organiseert Jan van Arckel in samenwerking met ijsclub “Juliana” een MTB en cyclocrossers wedstrijd. Start en inschrijving voor de jeugd van 6 t/m 8 jaar tussen 10.30-11.30 uur (start 11.45 uur), voor de jeugd van 9 t/m 11 jaar tussen 11.00-12.00 uur (start 12.15 uur). Deelname is gratis.

Kerstvakantie

Alle leerlingen zijn op vrijdagmiddag 18 december vrij, aansluitend is de kerstvakantie. Maandag 4 januari is er een studiedag voor de leerkrachten, ook dan zijn alle leerlingen vrij.

Kanjer

In januari zal onze Kanjercoördinator, juf Agnes, een voorlichting organiseren over de Kanjertraining. U heeft tijdens de informatieavonden ook al hierover gehoord maar het lijkt ons zinvol om u de achtergrond van dit programma en de manier van inzet op onze school nog nader toe te lichten.
Als u geïnteresseerd bent in deze avond, wilt u dit dan kenbaar maken bij agnes@cbssamenopweg.nl
Bij voldoende belangstelling zal de voorlichtingsavond op 28 januari plaatsvinden van 19.30 tot 20.30 uur.

Voortgezet onderwijs

Veel ouders van groep 8 zijn al bezig met het kiezen van een school voor voortgezet onderwijs. Ook in groep 6 en 7 wordt hier soms al over nagedacht. Echter als het je oudste kind betreft zit, is het niet altijd duidelijk hoe de verschillende niveaus genoemd worden en welke scholen hier bij horen. We willen daarom een voorlichtingsavond organiseren voor ouders van groep 6,7 en 8 over het voortgezet onderwijs. Op 28 januari zal meester Govert hier van 20.45 – 21.30 iets over vertellen. U bent van harte welkom.

Voor de agenda

Op de website staat onder “downloads” een schema met de naschoolse sportactiviteiten die georganiseerd worden. Nadere informatie over de betreffende activiteit volgt t.z.t.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er staan op de website fotoalbums van het bezoek van Sinterklaas aan de groepen, van de spelletjes van groep 1 en 2 op 5 december en van de handwerkles van groep 4. Er is ook nieuws bij groep 5 en staan er bij nieuws foto’s van het werk wat door de ouderraad verricht is.
De school ziet er weer heel gezellig uit.


Data om te onthouden

16 dec Kerstviering groep 0/1 en 2. Aanvang 19.00 uur
18 dec ’s middags alle leerlingen vrij
21 dec t/m 1 januari 2016 kerstvakantie
4 januari 2016 studiedag, alle leerlingen vrij

Groeten,
Inge Ros