Nieuwsbrief 16

Nieuws

jun 03

Pinksterfeest

Ken je dat gevoel? Dat je voor een raadsel staat, een moeilijke som of een lastige opdracht en je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen…. Totdat iemand het nog eens uitlegt, er met je over praat, of je op een andere manier laat nadenken…. Dan ineens ‘valt het kwartje’, zeggen we dan. Of ‘ineens krijg je de geest’, is ook zo’n uitdrukking.

‘De geest krijgen’….. dat is precies wat er gebeurde bij het Pinksterfeest. De discipelen hebben gewacht nadat Jezus naar de hemel ging. Nagedacht en gebeden hoe zij met het werk van Jezus verder kunnen gaan. Ze komen er zelf niet uit. Dan laat God bij hen het kwartje vallen. Ongrijpbaar als een windvlaag en vurig als een vlam verandert hij hen in enthousiaste getuigen. Ze vertellen maar en velen begrijpen wat ze zeggen en geloven in Jezus. Een wonder, dat hen oneindig blij maakt! Die dingen kunnen blijkbaar gebeuren als Gods Geest aan het werk gaat. Je hoort of ziet meer dan daarvoor.

Gods Geest wil onze ogen en oren openen voor het werk van God. Hij wil de liefde voor Jezus laten groeien in ons leven! Geef God maar alle ruimte om jou zijn Geest te geven. Hij zal ook u en jou blij maken en hoop geven!

We wensen u een gezegend pinksterweekend!

Vacature groepsleerkracht

Uit de reacties die we hebben ontvangen op de advertentie voor een nieuwe groepsleerkracht, zijn diverse kandidaten op gesprek geweest. De komende tijd zullen nog gesprekken en proeflessen volgen. We hopen u zeer binnenkort te kunnen vertellen wie onze nieuwe collega en leerkracht is geworden.

NK dammen

21 mei werd in Loenen aan de Vegt de finale van de pupillen (groep 7 en 8) gespeeld. Ouke, Matthias, Jayson, Manuel en Robert van Samen op Weg begonnen wat moeizaam. De eerste twee wedstrijden verloren ze, maar daarna vonden ze hun draai. Drie keer winst en twee keer remise maakte een totaal van 8 punten uit 7 wedstrijden. Ze eindigden op een mooie 14 plaats (van de 34 teams). Heel knap gespeeld!!

Vlaggen projectweek ‘Landen’

Deze vlaggen zijn gebruikt tijdens de projectweek. We hebben ze van u geleend, maar doordat de kaartjes met namen eraf geraakt zijn, weten we niet van wie ze zijn. Herkent u uw vlag? Laat het ons weten en we zorgen dat deze weer bij u terug komt.

Sponsorloop voor Prinses Maxima Centrum

De sponsorloop voor het Prinses Maxima Centrum heeft een prachtig bedrag opgebracht!!

We bedanken alle kinderen voor hun inzet, onvermoeibaar renden ze hun rondjes rond de school. Ouders en sponsoren bedankt voor jullie gulle bijdrage. Ook bedankt voor jullie aanmoedigingen tijdens het rennen. We bedanken ook de organisatoren van deze activiteit. Geweldig hoe we dit samen met OBS Klim-Op en PSZ Trippel Trappel voor dit mooie doel konden doen!

Studiedag 1 juni

Afgelopen woensdag waren alle leerlingen vrij wegens de studiedag voor de leerkrachten. Deze studiedag is gebruikt om de plannen van het afgelopen jaar te evalueren en vooruit te kijken naar volgend schooljaar. Hoe gaan de groepen er volgend jaar uitzien, hoe ziet de jaarkalender eruit en wie heeft welke taken. In de komende weken hopen we u meer te kunnen vertellen over de formatie voor volgend schooljaar.

Kamp groep 8

Volgende week staat het kamp voor groep 8 op de planning. Drie dagen zullen zij doorbrengen in de bossen rond het kampgebouw in Teteringen. De leerlingen verheugen zich er al weken op. We wensen hen een hele leuke en gezellige tijd met elkaar!

Medewerkersavond vrijdag 1 juli!

Net als u zijn we blij dat in de tweede helft van dit schooljaar het ‘gewone’ leven na corona weer opgepakt kon worden. Hierdoor hebben we ook weer extra gemerkt dat het schoolleven zo veel leuker is als ouders en verzorgers mee kunnen helpen in en om de school bij allerlei extra activiteiten. Het maakt ons bewust hoe zeer we uw vrijwillige inzet aan het schoolleven waarderen!

Om iedere vrijwilliger te kunnen bedanken voor zijn of haar inzet wordt op vrijdagavond 1 juli de medewerkersavond georganiseerd. We hopen u en elkaar te ontmoeten en een gezellige avond te hebben, voor eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Bent u vaste vrijwilliger of heeft u zomaar een keer geholpen bij een excursie of activiteit? U bent van harte welkom!

Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt via administratie@cbssamenopweg.nl, voor donderdag 30 juni.

Overblijf gezocht

Inmiddels is duidelijk dat we volgend schooljaar weer kunnen rekenen op onze overblijf-kanjers. We zoeken nog wel versterking. Wie zou er mee willen draaien in het rooster?
Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00 (de dag in overleg).

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. Afgelopen week zijn enkele ouders gewezen op (het vermoeden van) de aanwezigheid van luizen en/of neten bij hun kind. Het is heel fijn dat we door de inzet van de luizenpluizers kunnen voorkomen, dat veel kinderen last krijgen van deze kriebelbeestjes. Nogmaals willen we u erop wijzen dat we nog op zoek zijn naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen, maar in onderling overleg kan ook voor een andere dag gekozen worden. U bent van harte welkom om in de luizenpluisapp aan te sluiten en uw steentje bij te dragen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Samenwerkingsverband Driegang

SWV Driegang is de organisatie voor passend onderwijs waarbij we als school zijn aangesloten. Veel ouders en verzorgers hebben hier weinig over gehoord of kennen deze organisatie niet, omdat ze er niet mee te maken hebben. Toch vinden we het belangrijk om u er op te wijzen, dat we bij dit samenwerkingsverband aangesloten zijn. Als blijkt dat het reguliere onderwijsaanbod niet passend is voor uw kind, dan gaan we in overleg met u en werken we waar nodig samen met Driegang aan een passende oplossing.

Het volgende kennismakingsfilmpje laat zien wat SWV Driegang precies doet en hoe zij ondersteuning kunnen bieden aan scholen, ouders en vooral kinderen.

https://www.driegang.nl/jaarbericht-2021/

Regionale ouderavond ‘Goed Gesprek’ NIX18

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. De puberteit is niet de makkelijkste tijd voor jongeren, ook niet voor hun ouders. Jongeren zijn vooral bezig met hun eigen grenzen te ontdekken. Door het gesprek aan te gaan met je kind en regels te stellen, kun je voorkomen dat je zoon of dochter begint met drinken en roken. Maar hoe doe je dat? Hoe om te gaan met het regels stellen bij de aankomende examenfeestjes en festivals deze zomer? Doe mee met de online ouderavond op dinsdagavond 7 juni om 20.00uur. Leer meer over het puberbrein, het voeren van een Goed Gesprek en ervaringen van andere ouders. Kijk op www.goedgespreknix18.nl en meld je aan!

Data om te onthouden:

  • 6 juni: 2e pinksterdag – vrij
  • 7 juni: Regionale ouderavond ‘Goed gesprek’ NIX18
  • 8-10 juni: schoolkamp groep 8
  • 17 juni: Volgende nieuwsbrief