Nieuwsbrief 15

Nieuws

dec 01

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Kerstlied
Groep 5b,6,7 en 8: Kerstlied

Schoolfruit

Volgende week krijgen de kinderen een kiwi, een appel en een peer.

Regels in de school

Elke maand willen we enkele regels die in de school gelden extra onder de aandacht brengen.
Deze maand krijgen de volgende regels extra aandacht:
1) We hangen onze jas en tas netjes aan de kapstok.
2) Na het werken laten we onze werkplek netjes achter.
3) We gaan netjes om met spullen van school, anderen en jezelf.
Bij deze regels horen pictogrammen die opgehangen zijn in de klas en door de school.

Sinterklaas bezoekt de school

Op 5 december mag ik namens de brede school de Sint van harte welkom heten. Ik ben benieuwd hoe ze dit jaar naar Hoornaar zullen komen. Ik volg in ieder geval nauwlettend het Sinterklaasjournaal. Wel heel leuk, want ik ben fan van heel Holland bakt en laat het nu in het Sinterklaasjournaal gaan over ‘bakken’. Ook de onderbouwgroepen zijn met dit thema bezig. Mmmm… ik heb al heerlijke dingen gezien.
Allemaal inspiratie voor de taart van mijn dochter die op 4 december jarig is… mocht het nu niet lukken met de taart van de wellespiet, dan hebben wij misschien nog wel een stukje taart over voor de Sint….of mijn taart moet ook mislukken of opgegeten worden door alle visite…of…
In ieder geval allemaal (ook de ouders) van harte uitgenodigd op 5 december op het Dirk IV plein!
Verzoek aan de ouders om achter de dan geplaatste linten plaats te nemen, zodat de kinderen alles goed kunnen horen en zien.

Hulp gevraagd voor het opzetten van de kerstbomen

Wie wil de ouderraad helpen met het opzetten van de kerstbomen op woensdag 7 december? U kunt gewoon deze ochtend binnenlopen, de ouderraad begint om 8.30 uur.

Advent

Graag nodigen we u alvast uit om het Kerstfeest met ons mee te vieren.
Groep 3 tot en met 8 zullen Kerst vieren in het Bruisend hart op dinsdagavond 20 december. Aanvang van de viering 19.00 uur. Thema: Gewoon heel bijzonder.
De groepen 1 en 2 volgen op woensdagavond 21 december in de school. Nadere informatie volgt nog.
Hopelijk mogen we u dan ook ontmoeten.

Schildersezels te leen gevraagd

Voor het kerstfeest van de kleuters op woensdag 21 december hebben we vier schildersezels nodig. Kan iemand ons helpen? Alvast dank!

Wintercompetitie voor MTB en cyclocrossers

Zaterdag 17 december organiseert Jan van Arckel in samenwerking met ijsclub “Juliana” een MTB en cyclocrossers wedstrijd.Vvoor de jeugd van 6 t/m 8 jaar start 11.45 uur, voor de jeugd van 9 t/m 11 jaar start 12.05 uur. Deelname is gratis. Meer informatie http://www.janvanarckel.nl/wintercompetitie

Wijziging emailadres

I.v.m. de aanleg van glasvezel veranderen velen hun emailadres. U kunt uw wijziging doorgeven via het ouderportaal. Wilt u dit tijdig doen, zodat we u per mail kunnen bereiken?

Kerstvakantie

Alle leerlingen hebben op vrijdagmiddag voor de kerstvakantie vrij. Ook zijn alle leerlingen vrij op maandag 9 januari i.v.m. een studiedag van de leerkrachten.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is een album over van het Kanjerfeest, nieuws bij groep1, 2, 3 4, 5b/6 en 8. Ook kunt u onder “nieuws” een stukje lezen over actie Schoenendoos.


Data om te onthouden

5 december Sinterklaas bezoekt de school
7 december oud papier
20 december kerstviering groep 3 t/m 8 met ouders in Het Bruisend Hart
21 december kerstviering groep 1 en 2 met ouders in de school.
23 december alle leerlingen ’s middags vrij
26 december t/m 6 januari 2017 kerstvakantie
9 januari 2017 studiedag, alle leerlingen vrij

Groeten,
Jolanda Mulder
directie