Nieuwsbrief 15

Nieuws

dec 10

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Kerstliederen
Groep 5 t/m 8: Kerstliederen

VRIJDAGMIDDAG VOOR KERSTVAKANTIE VRIJ

Er is besloten om toch de vrijdagmiddag voor de kerstvakantie vrij te geven. De kerstvakantie begint dus vrijdag 20 december om 12.00 uur voor alle groepen.

De 7 principes voor een rijke leeromgeving

De 7 principes voor een rijke leeromgeving was het thema van een inspirerende middag voor het team op 13 november jl. Op de website onder “de school-onderwijs en ontwikkeling” treft u een verslag van deze middag. In het verslag kunt u lezen wat dit voor onze school betekent.

Pleingedrag

Sinds enkele weken wordt er intensief pleinwacht gelopen en is er buitenspeelmateriaal beschikbaar in de pauzes. Wij zien een duidelijke verbetering in de sfeer op het plein. De kinderen spelen leuk met elkaar en er zijn minder ruzies. Wellicht heeft u ook met uw zoon of dochter hierover gesproken. Wij zijn blij dat dit effect heeft gehad en hebben vertrouwen dat deze verbetering door zal zetten. We zijn goed samen op weg!

Ouderraad

De ouderraad heeft weer heel veel werk verricht de laatste tijd, organisatie van het sinterklaasfeest, voorbereidingen voor kerst enz. enz. Heel hartelijk bedankt voor alles wat er gedaan is. Ook de ouders bedankt die maandag jl. geholpen hebben bij het opzetten van de kerstbomen.

Nieuws van Bibliotheek ZHZO

Onder “downloads” op de website vindt u de nieuwsbrief van de Bibliotheek ZHZO.

Vakantierooster schooljaar 2014-2015

Herfstvakantie 20 oktober 2014 t/m 24 oktober 2014
Kerstvakantie 22 december 2014 t/m 2 januari 2015
Voorjaarsvakantie 23 februari 2015 t/m 27 februari 2015
Paasvakantie 3 april 2015 t/m 6 april 2015
Meivakantie 27 april 2015 t/m 8 mei 2015
Hemelvaartsdag 14 mei 2015 en 15 mei 2015
Pinksteren 25 mei 2015
Zomervakantie 13 juli 2015 t/m 21 augustus 2015

Kaartenactie “Red een kind”

Onlangs zijn de mapjes kaarten meegeven die de leerlingen zelf hebben ontworpen. Iedere leerling heeft 8 setjes van 8 kaarten gekregen. Deze kunnen verkocht worden voor zes euro. Niet verkochte kaarten en het geld van de verkochte kaarten uiterlijk 16 december inleveren op school.
Tip van een ouder met meerdere kinderen op school:maak enkele setjes open en maak er gesorteerde setjes van. Bijvoorbeeld vier kaarten van het ene kind en vier kaarten van het andere kind.

Kerstviering groep 0/1 en 2

Op woensdagavond 18 december vieren de kinderen van groep 0/1 en 2 met hun ouder(s) kerstfeest in de school. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Na afloop kunt u nog gezellig koffie of thee drinken met elkaar. Per kind mogen drie personen meekomen, geen jongere kinderen i.v.m. de orde tijdens de kerstviering.

Kerstviering groep 3 t/m 8

Dit jaar zullen de kerstvieringen voor de groepen 3 t/m 8 in de klas plaatsvinden, daarbij worden geen ouders uitgenodigd.

Bibliotheeksysteem

Zoals u eerder heeft kunnen lezen zijn we hard bezig met het klaarmaken van het nieuwe uitleensysteem voor de bibliotheek. In een eerdere brief werd aangekondigd dat alle kinderen medio december een gratis lidmaatschapspasje voor de openbare bibliotheek konden ophalen. Hier is iets in veranderd. De pasjes worden in januari op de school uitgedeeld. Daarbij wordt ook een inlogcode gegeven zodat u/uw kind thuis kunt inloggen in het systeem. Verdere informatie hierover wordt samen met het pasje en inlogcode verstrekt.

Om alle boeken in het nieuwe bibliotheeksysteem te zetten, willen de biebmoeders dat alle boeken die uw kind thuis heeft van school voor de kerstvakantie terug zijn in de bibliotheek. De boeken kunnen dagelijks in de bibliotheek gelegd worden.

Bankje gezocht

Wie heeft er nog een leuk bankje over? We willen graag een leeshoekje maken met een heerlijke bank.

Oproep

Wie heeft er nog oude exemplaren van het weekblad “Donald Duck” over? Juf Rachel kan ze goed in haar groep gebruiken!

Website

Op de website staat een fotoalbum “Sinterklaas” en “Sinterklaas in groep 3”.


Data om te onthouden

16 december uiterlijke inleverdatum kerstkaartenactie
18 december kerstviering groep 0/1 en 2
20 december 12.00 uur begin kerstvakantie t/m 3 januari 2014

Groeten,
Inge Ros