Nieuwsbrief 15

Nieuws

mei 20

Volgende week is de week van Hemelvaart. Met Hemelvaart gedenken we dat Jezus naar de hemel ging, 40 dagen nadat Hij opstond uit de dood (Pasen). Hij verliet de aarde, maar in Zijn plaats zal Hij tien dagen later de Heilige Geest naar de aarde sturen (Pinksteren). Hemelvaart is ook een symbool van hoop. We geloven dat er een dag komt waarop Jezus opnieuw terugkeert en alles nieuw maakt. In de klassen zal hierbij stil gestaan worden in de komende week. Donderdag en vrijdag is iedereen vrij.

In deze nieuwsbrief weer veel om met u te delen. Een terugblik op leuke activiteiten, activiteiten die we alvast willen aankondigen en onder uw aandacht willen brengen, items voor in de agenda en oproepjes tot meehelpen en meedenken. Veel leesplezier!

Vacature

Reacties zijn nog altijd zeer welkom! Wilt u de advertentie delen? Bedankt!

2e plaats bij de regiowedstrijden schoolvoetbal!

Afgelopen woensdag hebben de jongens uit groep 8 gestreden voor een mooie klassering bij de regiowedstrijden schoolvoetbal. Ze hebben daar een mooie 2e plaats behaald. Hoewel er sprake was van teleurstelling om het missen van de 1e plaats, mogen jullie enorm trots zijn. Wij zijn in ieder geval trots op jullie, niet eerder zijn we zo ver gekomen. Top gedaan!

Projectweek ‘Landen’

Wat is er veel gewerkt en geleerd over de verschillende landen, tijdens de projectweek ‘Landen’. U heeft vast de foto’s gezien via Parro. Gisteren was de afsluiting en mochten ouders, buren, vrienden en belangstellenden alle knutsels, werkstukken en versierde klassen komen bewonderen. Wat een feest om weer zoveel mensen in de school te verwelkomen. De kinderen genoten ervan om alles te laten zien en ondertussen de speurtocht in de school op te lossen. Met veel plezier kijken we hierop terug.

Sponsorloop voor Prinses Maxima Centrum

Aanstaande dinsdag 24 mei zal de sponsorloop voor het Prinses Máxima Centrum plaatsvinden. De kinderen rennen in verschillende groepen rondjes om de school:

9.10 – 9.30 uur groep 6/7/8

9.35 – 9.55 uur groep 3/4/5

10.00 – 10.15 uur groep 1/2

Voorafgaand aan elke sponsorloop krijgen de kinderen een warming-up van GiGa en na afloop zal ook direct het totale geldbedrag bekend gemaakt worden. Ook zou het leuk zijn als de kinderen deze dag in oranje kleding naar school komen.

U bent van harte uitgenodigd om de kinderen aan te komen moedigen!

Sponsorformulieren kunnen tot a.s. maandag nog ingeleverd worden op school. De QR code blijft tot vrijdag 27 mei te gebruiken.

Nieuw zendingsdoel: Stichting Ancora

De komende tijd, tot aan de zomervakantie sparen de kinderen voor Stichting Ancora. Stichting Ancora is een Roemeense, christelijke non-profit organisatie, werkzaam in Roemenië en Moldavië. Het doel van de stichting is: het bieden van hulp aan mensen die in moeilijkheden zijn, ongeacht ras, religie, nationaliteit, etcetera. In het bijzonder wordt hulp geboden aan mensen met een handicap of chronische ziekte.

Wij gaan sparen voor het project in Roemenië, waar met het geld gewerkt wordt aan de integratie van mensen met een beperking of speciale sociale behoeften in de gemeenschap, het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden voor mensen met een beperking, taakverlichting van ouders of andere mantelzorgers, en kennisoverdracht op verscheidene gebieden als aangepast onderwijs en hulpverlening.

Zullen we er met elkaar voor zorgen, dat we deze zomer een mooi bedrag kunnen overmaken voor de kwetsbare mensen in Roemenië? Fijn dat u mee spaart!

Kleuterreis 31 mei

Groep 0/1 en 1/2 gaan dinsdag 31 mei op schoolreis. De reis gaat naar ‘Pukkemuk’ in Dongen. Ouders worden via Parro op de hoogte gebracht van de benodigde informatie. We wensen de kinderen (en de begeleiding) een hele leuke dag!

Studiedag 1 juni

Woensdag 1 juni zijn alle leerlingen vrij. De leerkrachten zullen deze dag gebruiken om te vergaderen en te studeren.

Schoolreis 2 juni

Staat het al in uw agenda? Donderdag 2 juni gaan de kinderen van groep 3 t/m 7 op schoolreis. Meer informatie over de bestemming, de tijd en wat belangrijk is, ontvangt u voor die tijd via de mail of Parro.

Overblijf gezocht

Door weer en wind zijn de overblijfvrijwilligers op het schoolplein te vinden! We zijn blij dat we zoveel mensen hebben die zich hiervoor willen inzetten.
Door wijziging op het werk van 1 van de vrijwilligers zijn we op zoek naar iemand die op de vrijdag in de gelegenheid is. Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00.

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. Afgelopen week zijn enkele ouders gewezen op (het vermoeden van) de aanwezigheid van luizen en/of neten bij hun kind. Het is heel fijn dat we door de inzet van de luizenpluizers kunnen voorkomen, dat veel kinderen last krijgen van deze kriebelbeestjes. Nogmaals willen we u erop wijzen dat we nog op zoek zijn naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen, maar in onderling overleg kan ook voor een andere dag gekozen worden. U bent van harte welkom om in de luizenpluisapp aan te sluiten en uw steentje bij te dragen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Enquête coronamaatregelen

Peiling coronamaatregelen onderwijs: doet u mee?
De afgelopen twee jaar heeft veel van de onderwijssector gevraagd. Iedereen heeft steeds alles op alles gezet om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Een enorme prestatie die veel waardering verdient, want de omstandigheden waren, met vrijwel continu op- en afschalen van beperkende maatregelen, onzeker en zwaar.
Om zoveel mogelijk te voorkomen dat we nogmaals in deze situatie belanden, wordt er gewerkt aan plannen rondom preventie en scenario’s. Zo kunnen we zorgen voor meer voorspelbaarheid wanneer het virus onverhoopt weer oploopt. Het ministerie van OCW wil via een peiling onderwijspersoneel, bestuurders, leerlingen en ouders vragen om ervaringen te delen over de coronamaatregelen in de afgelopen twee jaar. Met uw antwoorden krijgen ze meer zicht om deze plannen goed vorm te krijgen. U vindt de peiling hier. Ze hopen op een hoge respons uit de sectoren. Dus doet u mee?

Peuter & kleuterdienst

Zondag 22 mei wordt in de ontmoetingskerk in Noordeloos een peuter & kleuterdienst gehouden met het thema: “Kom je ook naar de bruiloft?”.

Iedereen is hartelijk welkom om 16.00 uur, aan de M.J. Veder van Hobokenstraat 15e te Noordeloos

Vierdaagse Alblasserwaard

Van 25 tot en met 28 mei zal voor de 24e keer dit vierdaagse fiets- en wandelevenement georganiseerd worden in en om ons dorp. Na het succes van de editie in 2019 staan er ook nu weer Family Proof routes op de agenda. Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) is het mogelijk om 10 km te wandelen en / of 30 km te fietsen en tijdens de route een puzzel op te lossen. Ook kunnen kinderen deze dag de kleurplaat inleveren en / of komen kleuren op het HannesHoeve Kidsplein op het terrein (12.00-17.00 uur). Heeft u de kleurplaat niet ontvangen in de brievenbus, dan zijn deze op school (bij de administratie) nog te verkrijgen.

Om 14.30 uur is er die middag ook een optreden van Fien & Teun (incl. Meet & Greet).

De week van de jonge mantelzorger

Van 1 tot 7 juni 2022 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar is er tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die binnen hun familie zorg verlenen, extra zorgen hebben of zelf zorg en aandacht missen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. Deze ‘jonge mantelzorgers’ helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht. In deze week organiseerd Jong Molenlanden samen met Stichting Welzijn Molenlanden een aantal activiteiten waarbij jonge mantelzorgers kunnen aansluiten.

Daarnaast mogen jonge mantelzorgers uit de gemeente Molenlanden ook aansluiten bij de activiteiten die georganiseerd worden in de gemeente Gorinchem! Om mee te doen aan deze activiteiten hoeft de jonge mantelzorger niet geregistreerd te staan als jonge mantelzorger.

Aanmelden kan via info@welzijnmolenlanden.nl of 085-0066089. In de bijlage vinden jullie een flyer over deze week met daarop de activiteiten en de spelregels.

Regionale ouderavond ‘Goed Gesprek’ NIX18

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. De puberteit is niet de makkelijkste tijd voor jongeren, ook niet voor hun ouders. Jongeren zijn vooral bezig met hun eigen grenzen te ontdekken. Door het gesprek aan te gaan met je kind en regels te stellen, kun je voorkomen dat je zoon of dochter begint met drinken en roken. Maar hoe doe je dat? Hoe om te gaan met het regels stellen bij de aankomende examenfeestjes en festivals deze zomer? Doe mee met de online ouderavond op dinsdagavond 7 juni om 20.00uur. Leer meer over het puberbrein, het voeren van een Goed Gesprek en ervaringen van andere ouders. Kijk op www.goedgespreknix18.nl en meld je aan!

Playmobil verzameld

Museum de Koperen Knop heeft van 4 juni tot en met 9 september een expositie over playmobil. Voor de kinderen is er veel te zien, een speelhoek om zelf te spelen en een detectivespel in het teken van Playmobil. Voor meer info: www.koperenknop.nl.

Data om te onthouden:

 • 21 mei: NK schooldammen
 • 22 mei: kleuter & peuterdienst ontmoetingskerk
 • 24 mei: sponsorloop
 • 25-28 mei: vierdaagse Alblasserwaard
 • 31 mei: Kleuterreis gr 0/1 en gr 1/2
 • 1 juni: studiedag (hele dag)
 • 1 juni: juf Jolanda jarig
 • 2 juni: schoolreis groep 3 t/m 7
 • 3 juni: volgende nieuwsbrief
 • 1-7 juni: week van de jonge mantelzorger
 • 7 juni: Regionale ouderavond ‘Goed gesprek’ NIX18