Nieuwsbrief 15

Nieuws

apr 23

De meivakantie staat voor de deur en de lente lijkt nu echt begonnen. In de afgelopen week konden allerlei activiteiten weer lekker buiten plaatsvinden. Zo zijn er koningsspelen geweest voor groep 3 t/m 7 bij SteDoCo op woensdag en groep 0/1/2 deed donderdag op en om de school diverse activiteiten in het teken van Koningsdag. Groep 8 heeft deze week de Cito eindtoets gemaakt en geniet vandaag van hun welverdiende ontspanning met een sport-en-spelochtend in Arkel, Hoogblokland en Noordeloos. Juf Leandra, juf Arinne, juf Mariëtte, juf Marijke, juf Janette en ook juf Femke vierden hun verjaardag. Veel kinderen genoten van een gezellige dag met lekkers en leuke spelletjes.

Ook groep 6 kon, na een positieve uitslag van een leerling, woensdag weer (grotendeels) naar school om mee te doen met alle leuke activiteiten. Gelukkig zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

We hopen dat alle kinderen zullen genieten van hun vakantie. Met Koningsdag, dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Moederdag wordt het vast een vakantie met mooie en waardevolle momenten.

Na de vakantie, op maandag 10 mei verwachten we de kinderen weer op school. Dit wordt een korte schoolweek, want donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei zijn vrij, vanwege Hemelvaartsdag.

Namens het team wensen we alle ouders, verzorgers en kinderen een fijne vakantie!

Blink wereld

Enige tijd geleden heeft u een informatiefilmpje ontvangen over de nieuwe methode Blink.

Maandag 19 april hebben we als team een 2,5 uur durende workshop gevolgd. Daarin was aandacht voor:
– grondhouding die hoort bij onderzoekend en ontdekkend leren en het ‘voorbereiden van een thema’
– toetsen en beoordelen
– plusopdrachten
– combinatiegroepen
– werking van de studio, praktische tips en trucs
– extra aandacht voor groep 3 en 4
En was er ruimte voor vragen die naar voren zijn gekomen in de afgelopen periode waarin we met Blink Wereld hebben gewerkt.

We kregen een compliment over onze gedrevenheid om nog meer te willen weten over deze methode om hem zo goed en praktisch mogelijk in te zetten. We zijn ervan overtuigd dat ons enthousiasme over deze methode aanstekelijk zal werken.

Ledenvergadering

De ledenvergadering wordt opnieuw verzet, van 17 mei naar 17 juni. We geven de voorkeur aan een vergadering waarbij we elkaar fysiek kunnen ontmoeten, en hopen dat dit in juni mogelijk is. Christiaan den Toom heeft aangegeven dat hij de functie van algemeen bestuurslid op zich wil nemen. In de vergadering wordt hij voorgedragen aan de leden als nieuw bestuurslid.

DOEKOE scholenactie

Doe je boodschappen bij Coop! Tot en met 23 mei ontvang je bij verschillende actieproducten gratis Doekoe–munten. Hiermee spaar jij met ons mee voor leuke sport- en spelmaterialen voor op het schoolplein, onze gymles of sportdag. Geef jouw #Doekoe aan onze school in de display in de Coop-winkel. Kijk voor meer info op: coop.nl/doekoe

Spaart u ook met ons mee, dan maken we samen het verschil!

5 mei SteDoCo meidendag

Heb je in de vakantie zin om lekker actief te zijn, ben je een meisje en vind je voetballen leuk? Dan is dit iets voor jou! SteDoCo organiseert op 5 mei een meidendag. Inschrijven voor deze dag is wel handig, zusjes, nichtjes, vriendinnetjes mogen allemaal meekomen. Je hoeft niet lid te zijn. Trek iets sportiefs aan en doe gezellig mee!

Gevonden!

Er zijn in de afgelopen periode spullen van kinderen blijven liggen op school. Misschien ziet u iets bekends op de foto. Laat het ons weten (via administratie@cbssamenopweg.nl), dan komt het weer naar u terug.

Data om te onthouden

  • 23 april start meivakantie
  • 27 april Koningsdag
  • 4 mei Dodenherdenking
  • 5 mei Bevrijdingsdag
  • 9 mei Moederdag
  • 10 mei weer naar school
  • 13 mei Hemelvaartsdag
  • 14 mei vrije dag
  • 21 mei volgende nieuwsbrief