Nieuwsbrief 14

Nieuws

nov 24

Lied van de week

groep 3 t/m 5 Lied 473:1
groep 6 t/m 8 Koning over alles

Schoolfruit deze week

De leerlingen krijgen dinsdag een banaan, donderdag een peer en vrijdag sinaasappel.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag eten we dus in de ochtendpauze door de hele school alleen fruit of groente.
Wilt u als uw kind niet zo houdt van hetgeen dat verwacht wordt een alternatief op het gebied van groente of fruit mee geven?

30 kilometer actie

Zoals u laatst hopelijk gemerkt heeft in het dorp, is er veel aandacht voor het rijden van maximaal 30 kilometer. Bij de verschillende acties is de medewerking verleend door de kinderen van groep 7 en 8 en verschillende ouders.
Vanuit het dorp komen veel positieve reacties. Ook worden er vragen gesteld. De vragen wil ik graag met u delen. Zo wordt er de vraag gesteld of kinderen altijd met de auto gebracht moeten worden. Er kan natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van een fiets of kinderen kunnen lopend naar school. En is het mogelijk dat ouders 5 minuten eerder vertrekken? Zo is het niet nodig om hard te rijden om op tijd op school te komen. Vragen die gesteld mogen worden denk ik.
Graag wil ik daar gelijk op inhaken om de aandacht te vestigen op het rijden over het plein als automobilist. Wilt u daarvoor de aangegeven paden gebruiken en niet schuin oversteken om onoverzichtelijke situaties te voorkomen. Wilt u daarnaast bij het wachten op, of afzetten van uw kind, gebruik maken van de parkeervakken?

Topografie (online klas)

Er zijn wat veranderingen op het gebied van het online oefenen van topografie. Dit heeft te maken met een nieuwe online omgeving, maar ook met de wet op de privacy.
Daarom is het alleen mogelijk om thuis in te loggen als het IP adres wordt geregistreerd. Omdat het niet te doen is om van elke leerling het IP adres van thuis te registreren is daarvoor een oplossing.
Door gebruik te maken van een Microsoft account is het mogelijk om er thuis wel mee aan de slag te gaan. Een stappenplan hiervoor staat op de site onder downloads. U kunt ook klikken op onderstaande link.

stappenplan thuis oefenen topografie

Oud papier ophalers gezocht voor volgend schooljaar

We zijn nog op zoek naar enkele mannen die één keer per jaar mee willen helpen met het ophalen van het oud papier.
Wordt je ophaler, dan ben je verplicht om schoenen met stalen neuzen te dragen. Ook is het nodig om eens in de vijf jaar één avond naar cursus te gaan. Deze cursus wordt in 2018 door alle papierophalers van de school gevolgd. Als je je aanmeldt kan je in februari of in maart met hen mee om het verplichte pasje te krijgen. De cursus wordt gehouden bij Waardlanden in Gorinchem.
Aanmelden als ophaler oud papier kan door een mail te sturen naar Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Op de website staat een advertentie voor de invulling van een zwangerschapsverlof, een stukje over de versierde hal door de ouderraad en de karateworkshop gegeven door GiGa.

Data om te onthouden

29 november juf Agnes jarig
5 december Sinterklaas brengt een bezoek aan de school
6 december oud papier
20 december kerstviering groep 1 en 2, aanvang 19.00 uur
22 december, alle leerlingen ’s middags vrij

Namens,

Jolanda Mulder
directeur