nov 25

Groep 3,4,5a: Je bent bijzonder
Groep 5b,6,7 en 8: Ps 68:7

Schoolfruit

Volgende week krijgen de kinderen ananas, een mandarijn en kaki.

Advent

Aanstaande zondag is het eerste adventzondag. We gaan ons dan langzamerhand voorbereiden op het Kerstfeest. Maandag zal daar in de groep aandacht aan geschonken worden. Tevens zal dan het eerste kaarsje aangestoken worden.
Graag nodigen we u alvast uit om het Kerstfeest met ons mee te vieren.
Groep 3 tot en met 8 zullen Kerst vieren in het Bruisend hart op dinsdagavond 20 december.
De groepen 1 en 2 volgen op woensdagavond 21 december in de school. Nadere informatie volgt nog.
Hopelijk mogen we u dan ook ontmoeten.

Wijziging emailadres

I.v.m. de aanleg van glasvezel veranderen velen hun emailadres. U kunt uw wijziging doorgeven via het ouderportaal. Wilt u dit tijdig doen, zodat we u per mail kunnen bereiken?

Oproep

We zijn per direct op zoek naar iemand die de school zou willen schoonmaken i.v.m. ziekte van één van de huidige schoonmaaksters.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Kanjerschool

Dinsdagmiddag heeft wethouder van Leeuwen het bordje van de Kanjerschool onthuld.
In iedere groep wordt de werkwijze vanuit de Kanjertraining toegepast. We willen zorgen voor een goed pedagogisch klimaat op school en richten ons op het vergroten van de sociale vaardigheden en het oplossend vermogen van onze kinderen. Op systematische wijze leren kinderen op een respectvolle, plezierige en veilige manier met elkaar omgaan. Er wordt aandacht besteed aan het bevorderen van zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Ook wordt er gewerkt aan het verminderen van agressie en meeloopgedrag. Daarnaast krijgen kinderen handreikingen om op een goede manier om te gaan met de straatcultuur.
De prijzen van de kleur- en ontwerpwedstrijd zijn ook dinsdagmiddag bekend gemaakt en de leerlingen hebben allemaal een heerlijke traktatie gekregen.

Openstellen cijfers in Ouderportal

Aan het begin van het schooljaar is het ouderportal tijdens de informatieavond aan u gepresenteerd. Inmiddels heeft u, na inloggen met de verkregen gegevens, uw adresgegevens kunnen controleren en wijzigen. U kunt ook de cijfers die behaald zijn bij de methodetoetsen inzien. Hierbij moet u denken aan toetsen van bijvoorbeeld rekenen en taal. Bij rekenen kunt u dan ook doorklikken om de verschillende onderdelen te bekijken.
Mochten u vragen hebben over het inloggen in ouderportal, dan kunt u contact opnemen met Tineke, administratie@cbssamenopweg.nl

Juf Caroline stelt zich voor

Als nieuwe invalkracht wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Caroline Hoogerwaard, getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee jongens van 11 en een meisje van 9. Wij wonen in Gorinchem en zijn daar kerkelijk meelevend met de hervormde gemeente (PKN). Een aantal jaren fulltime gewerkt in groep 5 /6. En de laatste jaren parttime of als invalkracht voor de klas gestaan.

Sinterklaas bezoekt de school

Op 5 december mag ik namens de brede school de Sint van harte welkom heten. Ik ben benieuwd hoe ze dit jaar naar Hoornaar zullen komen. Ik volg in ieder geval nauwlettend het Sinterklaasjournaal. Wel heel leuk, want ik ben fan van heel Holland bakt en laat het nu in het Sinterklaasjournaal gaan over ‘bakken’. Ook de onderbouwgroepen zijn met dit thema bezig. Mmmm… ik heb al heerlijke dingen gezien.
Allemaal inspiratie voor de taart van mijn dochter die op 4 december jarig is… mocht het nu niet lukken met de taart van de wellespiet, dan hebben wij misschien nog wel een stukje taart over voor de Sint….of mijn taart moet ook mislukken of opgegeten worden door alle visite…of…
In ieder geval allemaal (ook de ouders) van harte uitgenodigd op 5 december op het Dirk IV plein!
Verzoek aan de ouders om achter de dan geplaatste linten plaats te nemen, zodat de kinderen alles goed kunnen horen en zien.

Hulp gevraagd voor het opzetten van de kerstbomen

Wie wil de ouderraad helpen met het opzetten van de kerstbomen op woensdag 7 december? U kunt gewoon deze ochtend binnenlopen, de ouderraad begint om 8.30 uur.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 2 en groep 5b/6.

29 nov juf Agnes jarig
5 december Sinterklaas bezoekt de school
7 december oud papier
20 december kerstviering groep 3 t/m 8 met ouders in Het Bruisend Hart
21 december kerstviering groep 1 en 2 met ouders in de school.
23 december alle leerlingen ’s middags vrij
26 december t/m 6 januari 2017 kerstvakantie