Nieuwsbrief 14

Nieuws

nov 24

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Je bent bijzonder
Groep 5b,6,7 en 8: Ps 68:7

Schoolfruit

Volgende week krijgen de kinderen ananas, mandarijn en kaki.

Openstellen cijfers in Ouderportal

Aan het begin van het schooljaar is het ouderportal tijdens de informatieavond aan u gepresenteerd. Inmiddels heeft u, na inloggen met de verkregen gegevens, uw adresgegevens kunnen controleren en wijzigen. Vanaf maandag kunt u ook de cijfers die behaald zijn bij de methodetoetsen inzien. Hierbij moet u denken aan toetsen van bijvoorbeeld rekenen en taal. Bij rekenen kunt u dan ook doorklikken om de verschillende onderdelen te bekijken.
Mochten u vragen hebben over het inloggen in ouderportal, dan kunt u contact opnemen met Tineke, administratie@cbssamenopweg.nl

Kanjerschool

Op dinsdagmiddag 22 november hebben wij een feestje op school: we worden dan een echte Kanjerschool! We werken natuurlijk al veel langer met Kanjer en de petten en regels die daarbij horen. Maar op 22 november krijgen we het officiële bordje dat we een Kanjerschool zijn. Dat moeten we vieren! Daarom hebben we voor de onderbouw een kleurwedstrijd en voor de bovenbouw een ontwerpwedstrijd bedacht. We hebben cadeautjes voor de mooiste tekening en het beste ontwerp uit elke groep. De leerlingen van groep 1 t/m 4 mogen hun kleurplaat uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Mariëtte. De leerlingen van groep 5 t/m 8 mogen hun ontwerp (een origineel Kanjerspel, een nieuw Kanjerlied- of rap, een mooi Kanjerlogo, een Kanjerverhaal of gedicht enz.) uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Carolien. De kleurplaten (onderbouw) en informatiebrieven (bovenbouw) worden aanstaande maandag aan de leerlingen mee naar huis gegeven. Op dinsdagmiddag 22 november verzamelen we rond 14.15 uur met alle leerlingen in de hal om het bordje op feestelijke wijze te onthullen. Daarna is de prijsuitreiking. Wilt u dit speciale Kanjermoment niet missen? Dan mag u als ouder natuurlijk ook de school inlopen rond 14.15 uur om bij dit moment aanwezig te zijn.

Sinterklaas bezoekt de school

Na de intocht van Sinterklaas is de ouderraad aan de slag gegaan om de school weer gezellig aan te kleden. Bedankt!
Intussen zijn er lootjes getrokken in groep 5 tot en met 8 en kunnen de kinderen aan de slag (met mogelijk wat hulp van ouders ; ) met het maken van een surprise en het schrijven van een gedicht.
Op 5 december mag ik namens de brede school de Sint van harte welkom heten. Ik ben benieuwd hoe ze dit jaar naar Hoornaar zullen komen. Ik volg in ieder geval nauwlettend het Sinterklaasjournaal. Wel heel leuk, want ik ben fan van heel Holland bakt en laat het nu in het Sinterklaasjournaal gaan over ‘bakken’. Ook de onderbouwgroepen zijn met dit thema bezig. Mmmm… ik heb al heerlijke dingen gezien.
Allemaal inspiratie voor de taart van mijn dochter die op 4 december jarig is… mocht het nu niet lukken met de taart van de wellespiet, dan hebben wij misschien nog wel een stukje taart over voor de Sint….of mijn taart moet ook mislukken of opgegeten worden door alle visite…of…
In ieder geval allemaal (ook de ouders) van harte uitgenodigd op 5 december op het Dirk IV plein!

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 5b/6.


Data om te onthouden

22 nov onthulling Kanjerschool
23 nov juf Anja jarig
24 nov 10-min gesprekken groep 3 t/m 8
25 nov maandviering groep 5b/6
29 nov juf Agnes jarig
5 december Sinterklaas bezoekt de school

Groeten,
Jolanda Mulder
directie