Nieuwsbrief 14

Nieuws

nov 26

Lied van de week

Groep 3 en 4: Samuël hoort ’s nachts een stem
Groep 5 t/m 8: Lied 304:1

Sinterklaas

De aankomst van Sinterklaas op school nadert met rasse schreden. Sommige kinderen vinden dat best spannend. Maandag 30 november mogen de kinderen van groep 1-4 hun schoen zetten in de klas. We hopen dat er dan zwarte pieten langskomen om ze te vullen…..
Vrijdag om 8.30 uur zullen we buiten Sinterklaas opwachten, samen met de kinderen van de OBS.
Vervolgens zullen we binnen de Sint welkom heten. Hij brengt dan alle groepen een persoonlijk bezoekje.

Mijn wereld

Op het moment is de tentoonstelling “Mijn wereld” te zien in het gemeentehuis van Giessenlanden. Ook groepen van onze school hebben daaraan bijgedragen. Neemt u gerust eens een kijkje. Op de website onder groep 8 kunt u een verslag lezen.

10 – minuten gesprekken

Donderdag zijn er 10-minuten gesprekken gevoerd. Fijn dat we merken dat zoveel ouders betrokken zijn bij de school en er goed overleg is over uw kind. De volgende ronde is na het tweede rapport in maart. Voor de kleuters zal er dan een huisbezoek worden afgelegd. Als er tussendoor vragen zijn, kunnen die uiteraard altijd gesteld worden aan de leerkrachten.

Maandviering

Vanmorgen verzorgde groep 4 de maandviering. Zij speelde een verhaal van Max Lucado uit over cadeaus. Heel toepasselijk in deze tijd!
In het verhaal krijgen de inwoners van Nerfland cadeaus van een onbekende. Dan verschijnt er een gezin in het land, dat hulp nodig heeft. De inwoners van Nerfland proberen te helpen. Nu blijkt dat de cadeaus die zij kregen, een hulpmiddel zijn om anderen te helpen. De leerlingen van groep 4 leerden ons met dit toneelstuk dat je de talenten die je gekregen hebt, kunt gebruiken om anderen een plezier te doen. Of je nu goed kan leren, timmeren, zingen of dansen, iedereen heeft wel een talent. Gebruik dit talent op de goede manier!
Geweldig hoe goed groep 4 dit liet zien en horen. In het fotoalbum kunt u hiervan de foto’s zien.

Schoolfruit

Deze week krijgen de kinderen op:
Dinsdag Wortel (1 zakje van 500 gram voor 6 leerlingen)
Donderdag Kiwi
Vrijdag Peer (Doyenne du Comice)
Weetje: Doyenne du Comice is na de Conference het meest geteelde ras in Nederland. De peer
wordt de koning onder de perenrassen genoemd. De vorm van de Comice is typisch, de peren zijn
groot, breed en onregelmatig gevormd. Het is een zeer zoete en sappige handpeer. Vogels lusten
de Doyenne du Comice ook erg graag.

Volgende week krijgen de kinderen een appel, komkommer en mandarijn.

Actie voedselbank

We sparen momenteel voor de voedselbank.
In de decembertijd hebben we thuis over het algemeen veel extra’s om te eten. We vinden het daarom goed om kinderen bewust te maken van het feit dat er ook gezinnen zijn in Nederland die dat niet hebben. Daarom gaan we naast het ophalen van geld ook voedingsmiddelen inzamelen. De voedselbank heeft een lijstje gegeven met producten die zij hard nodig hebben. U kunt dit op school inleveren op de ‘voedselbank’ in de hal.

– rijst
– aardappelpuree
– koffie
– thee
– blik soep
– potgroenten
– appelmoes
– pannenkoekenmix op waterbasis
– chocoladepasta

De kerk in Hoornaar voert op dit moment ook actie voor de voedselbank. U kunt ook daar voedingsmiddelen inleveren op zondag 6 en 13 december.
Op maandag 14 december wordt alles weggebracht.
We hopen op een grote opbrengst!

Bericht van Ilse

Langs deze weg willen we laten weten dat de operatie van Ilse geslaagd is en dat ze weer thuis is.
Ook willen we iedereen bedanken voor de leuke kaarten, mooie tekeningen, lieve brieven en de bemoedigende woorden.

Ilse, Tim, Kees en Sylvia Bresser

Kerstvieringen

We maken u alvast attent op de kerstvieringen. De kerstviering voor groep 1 en 2 is op woensdag 16 december in de school, aanvang 19.00 uur.
De kerstviering voor de groepen 3 t/m 8 worden dit jaar in de klas gevierd. daar zijn geen ouders bij aanwezig. De kerstviering voor groep 3 t/m 8 worden het ene jaar in de klas gevierd, het andere jaar met ouders erbij in het Bruisend Hart.

Wintercompetitie voor MTB en cyclocrossers

Zaterdag 19 december organiseert Jan van Arckel in samenwerking met ijsclub “Juliana” een MTB en cyclocrossers wedstrijd. Start en inschrijving voor de jeugd van 6 t/m 8 jaar tussen 10.30-11.30 uur (start 11.45 uur), voor de jeugd van 9 t/m 11 jaar tussen 11.00-12.00 uur (start 12.15 uur). Deelname is gratis.

Open dagen en doemiddagen

Onder “downloads” op de website vindt u een overzicht met data van open dagen en doemiddagen.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er staat op de website een fotoalbum van het overblijven en de maandviering van groep 4. Er is nieuws van groep 8 en groep 2.


Data om te onthouden

29 november juf Agnes jarig
2 december oud papier
4 december Sinterklaas bezoekt de school

Groeten,
Inge Ros