Nieuwsbrief 14

Nieuws

dec 05

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Kerstliederen
Groep 5 t/m 8: Kerstliederen

Sinterklaas op school

Gisteren kwam de Sint ook onze school bezoeken. Dit jaar had hij een bijzonder vervoermiddel uitgekozen; de waterscooter.
De kinderen keken hun ogen uit. (De Sint gaat overigens op alle gebied met zijn tijd mee, want het grote sinterklaasboek was dit jaar ook vervangen door een sinterklaastablet! )
Elke groep kreeg bezoek van de Sint en natuurlijk was er voor iedereen een cadeautje. Ook in de bovenbouw is het heel gezellig geweest in de klassen. Alle kinderen hadden heel erg hun best gedaan op de surprises. ’s Middags keken de groepen 3 t/m 8 films in de klas en was er voor de kleuters een spelletjesmiddag georganiseerd. Met behulp van een groepje ouders deden zij allerlei toepasselijke spelletjes. We kijken terug op een geslaagd feest en namens het team wil ik iedereen die hierbij geholpen heeft, heel hartelijk bedanken!
Een uitgebreide fotoreportage vindt u binnenkort op de website.

Ouderhulp gevraagd op 9 december

Voor het opzetten van de kerstbomen vraagt de ouderraad weer hulp van ouders op maandagmorgen 9 december om 8.30 uur. Als u wilt helpen kunt u zo binnenlopen.

Tafeltennis

Sinds enige tijd staat er een tafeltennistafel op het schoolplein. Om tafeltennis nog leuker te maken wordt er op woensdag 11 december samen met HTV (Hoornaarse Tafeltennis Vereniging) een tafeltennisclinic gegeven in Het Bruisend Hart. Meester Govert zal daar ook bij aanwezig zijn. Er kan op maar liefst acht tafels gespeeld worden! De middag begint om 13.30 uur en zal tot ongeveer 15.00 uur duren.

10-minutengesprekken

Op donderdag 12 december zijn er 10-minutengesprekken. Het rooster voor de gesprekken is uitgedeeld, ook kunt u het vinden onder “donwnloads” op de website.

Kaartenactie “Red een kind”

Vorige week zijn de mapjes kaarten meegeven die de leerlingen zelf hebben ontworpen. Iedere leerling heeft 8 setjes van 8 kaarten gekregen. Deze kunnen verkocht worden voor zes euro. Niet verkochte kaarten en het geld van de verkochte kaarten uiterlijk 16 december inleveren op school. Nabestellingen doorgeven voor vrijdag 6 december. Mocht dit later gedaan worden, bestaat de mogelijkheid dat de kaarten niet meer voor 20 december worden geleverd.
Tip van een ouder met meerdere kinderen op school:maak enkele setjes open en maak er gesorteerde setjes van. Bijvoorbeeld vier kaarten van het ene kind en vier kaarten van het andere kind.

Kerstviering groep 0/1 en 2

Op woensdagavond 18 december vieren de kinderen van groep 0/1 en 2 met hun ouder(s) kerstfeest in de school. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Na afloop kunt u nog gezellig koffie of thee drinken met elkaar. Per kind mogen drie personen meekomen, geen jongere kinderen i.v.m. de orde tijdens de kerstviering.

Kerstviering groep 3 t/m 8

Dit jaar zullen de kerstvieringen voor de groepen 3 t/m 8 in de klas plaatsvinden, daarbij worden geen ouders uitgenodigd.

Bibliotheeksysteem

Zoals u eerder heeft kunnen lezen zijn we hard bezig met het klaarmaken van het nieuwe uitleensysteem voor de bibliotheek. In een eerdere brief werd aangekondigd dat alle kinderen medio december een gratis lidmaatschapspasje voor de openbare bibliotheek konden ophalen. Hier is iets in veranderd. De pasjes worden in januari op de school uitgedeeld. Daarbij wordt ook een inlogcode gegeven zodat u/uw kind thuis kunt inloggen in het systeem. Verdere informatie hierover wordt samen met het pasje en inlogcode verstrekt.

Om alle boeken in het nieuwe bibliotheeksysteem te zetten, willen de biebmoeders dat alle boeken die uw kind thuis heeft van school voor de kerstvakantie terug zijn in de bibliotheek. De boeken kunnen dagelijks in de bibliotheek gelegd worden.

Website
Onder “Groepen” vindt u weer nieuwe stukjes, onder “Downloads” vindt u het rooster van de spreekavond. Zodra alle foto’s binnen zijn van het bezoek van Sinterklaas aan de school komt er een fotoalbum op de website.


Data om te onthouden

9 december opzetten van de kerstbomen
11 december 13.30 uur tafeltennisclinic
12 december 10-minutengesprekken
16 december uiterlijke inleverdatum kerstkaartenactie
18 december kerstviering groep 0/1 en 2
23 december t/m 3 januari 2014 kerstvakantie

Groeten,
Inge Ros