Nieuwsbrief 14

Nieuws

apr 22

In deze nieuwsbrief een terugblik op diverse activiteiten van de afgelopen weken en een vooruitblik op de activiteiten die na de vakantie op de planning staan. Er gebeurt weer veel in en rond de school, onder schooltijd en ook daarbuiten. Hierdoor lijkt het ‘oude’ schoolleven weer helemaal terug. Vooral voor de kinderen is het fijn, dat al die extra’s, die het op school nog leuker maken, weer georganiseerd kunnen worden. Zo is deze nieuwsbrief voor de meivakantie weer goed gevuld.

Rest ons, u en uw kinderen een wel verdiende en leuke vakantie toe te wensen. Of u op reis gaat of thuis blijft, geniet van de vrije tijd!

Voor na de vakantie willen we u vragen alert te zijn op gezondheidsklachten en bij twijfel weer een zelftest te doen. Wilt u ons dan weer op de hoogte houden van de (zelf-)testresultaten?

Ledenvergadering

Maandag 11 april heeft de jaarlijkse ledenvergadering van de school plaatsgevonden. Op deze avond zijn het jaarverslag van bestuur en directie en het financiële jaarverslag gepresenteerd. Maarten Neuteboom en Klaas van Kalkeren traden af als bestuurslid. Jos Verspui en Simra van der Vlist werden welkom geheten als nieuw algemeen bestuurslid. We wensen hen veel succes.

We kijken ook terug op een leuke en leerzame ontmoeting met Hanneke Poot. Zij nam ons mee in de wereld van de ontwikkeling van jongens en meisjes. Veel herkenbare situaties kwamen aan bod waar we nu toch anders naar kijken.

1e prijs Schoolvoetbal voor de jongens!

Woensdag 13 april werd het schoolvoetbal voor de jongens gehouden bij v.v. Meerkerk. Op en top voorbereid zijn de jongens met hooggespannen verwachtingen de strijd aangegaan. In de poule fase verliepen de wedstrijden volgens planning zodat ze zich zonder problemen plaatsten voor de finale ronden. De halve finale was echter een hele spannende strijd. Uiteindelijk moesten penalty’s de doorslag geven, welk team in de finale terecht kwam. Maar het is gelukt, de finale bereikt. En deze kans om geschiedenis te schrijven hebben de jongens niet aan zich voorbij laten gaan. Voor het eerst heeft CBS Samen op Weg de 1e plaats gewonnen (25 jaar geleden won het combinatieteam Hoornaar, van obs en cbs). Super gedaan, jongens! Proficiat!

Hiermee zijn zij geplaatst voor de regiofinales op woensdag 18 mei 2022.

Sportdag en koningsspelen

Vorige week hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 genoten van de koningsspelen, georganiseerd door GiGa, op het terein van SteDoCo. Vandaag zijn de koningsspelen georganiseerd voor groep 1 en 2, in en om de school. De kinderen heben genoten, zagen er feestelijk uit in rood-wit-blauw-oranje en ook het weer hielp een handje mee voor deze vrolijke activiteiten. Via Parro heeft u een indruk kunnen krijgen van alle belevenissen.

Projectweek ‘Landen’

Op maandag 9 mei, direct na de vakantie gaan de kinderen aan de slag met het project ‘Landen’. Iedere groep heeft een land gekozen, waarover het gaat leren en werken. De projectweek zal afgesloten worden op donderdag 19 mei met een kijkmoment voor alle ouders, verzorgers en belangstellenden tussen 16.00 en 18.00 uur (ivm met de avond4daagse). Na de vakantie ontvangt u meer informatie via Parro.

Avond4daagse Giessenlanden

Dinsdag 17 mei om 18.00 uur start de 6e officiële Avond-4-daagse van Giessenlanden, in Hoornaar vanaf het DirkIVplein. Op woensdag wordt er gelopen in Noordeloos, om donderdag weer in Hoornaar en de laatste avond is het defilé in Giessenburg. Loop jij ook weer mee?

Iedere avond wordt een route van 5 km gelopen, op woensdag en donderdag bestaat ook de mogelijkheid om voor 10 km te kiezen.

De inschrijving zal zijn op dinsdagavond 10 mei. Na de meivakantie ontvangen alle leerlingen een flyer met meer informatie. Schrijft u de data alvast in de agenda?

Talentmiddag

Vanaf 20 mei start voor groep 5 t/m 8 de ‘talentmiddag’. Op vrijdagmiddag (20 mei, 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli) van 13.00 uur tot 14.00 uur volgen de leerlingen één vak waarin ze zich verder willen verdiepen. We vinden het prettig als u meedenkt in het maken van een keuze. We verwachten dat de kinderen gemotiveerd zijn en interesse hebben voor het vak dat ze kiezen. Via Parro hebben de betreffende groepen een link naar het inschrijfformulier ontvangen en extra informatie over het aanbod.

Mocht u willen helpen bij één in van de onderdelen, dan kunt u dat laten weten via leandra@cbssamenopweg.nl .

Vergeet het inschrijven niet!

Sponsorloop

We zijn heel blij dat er dit jaar op dinsdagochtend 24 mei weer een sponsorloop kan plaats vinden. We zullen dit samen doen met OBS Klim-op en PSG Trippel Trappel. De opbrengst zal dit jaar zijn voor het Prinses Máxima Centrum. Na de vakantie zal uw kind een sponsorformulier mee naar huis krijgen en deze moet uiterlijk op vrijdag 27 mei weer op school ingeleverd worden. Meer informatie volgt na de vakantie via Parro.

We hopen op een mooie opbrengst en natuurlijk nodigen we u van harte uit om de kinderen aan te moedigen!

Overblijf gezocht

Door weer en wind zijn de overblijfvrijwilligers op het schoolplein te vinden! We zijn blij dat we zoveel mensen hebben die zich hiervoor willen inzetten.
Door wijziging op het werk van 1 van de vrijwilligers zijn we op zoek naar iemand die op de vrijdag in de gelegenheid is. Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00.

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. We zijn op zoek naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Billie Boem kinderclub

Spanning en stress ervaren we allemaal wel eens. Ermee omgaan is
voor kinderen alleen een stuk lastiger dan voor volwassenen. Dat komt onder andere omdat zij nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die thuis veel spanning en stress ervaren, is daarom kinderclub ‘Billy Boem’ ontwikkeld. Tijdens 8 bijeenkomsten leren kinderen spelenderwijs wat voor hen een goede manier is om emoties als boosheid of verdriet te uiten. Deelname is gratis.

Voor meer informatie: https://www.molenlanden.nl/heleboel-gevoel-voor-8-11-jaar.

Dansworkshop voor meiden (10-16 jr)

Pleegouder worden? U heeft het in zich! 

Elk kind verdient het om vanuit een veilig thuis op te groeien en te genieten van het leven. 

Wilt u voor een korte tijd betrokken zijn of juist liever voor de lange duur? Heeft u alleen in het weekend tijd of kunt u ook door de week? Horizon Pleegzorg heet u graag van harte welkom.  

Kom naar onze voorlichtingsavond in Dordrecht! Tijdens onze voorlichting krijgt u alle informatie om een goede keuze te maken, te weten te komen of het pleegouderschap bij u past en kunt u vragen stellen aan een pleegouder uit uw regio. 

We zien u graag op: maandag 18 mei 2022 om 20.00 uur in Dordrecht. 
De avond vindt plaats op ons kantoor aan de Korte Parallelweg 1 in Dordrecht.

U kunt zich aanmelden via www.horizonpleegzorg.nl/voorlichting/

Voor meer informatie over pleegzorg en voor een kort filmpje van een pleeggezin, ga naar www.horizonpleegzorg.nl 

Data om te onthouden:

  • 22 april: start meivakantie
  • 23 april: juf Janette jarig
  • 9 mei: weer naar school
  • 10 mei: inschrijving avond4daagse (18.30-19.30 uur)
  • 13 mei: luiscontrole
  • 15 mei: juf Inge jarig
  • 17 – 20 mei: avond4daagse
  • 20 mei: volgende nieuwsbrief
  • 21 mei: NK schooldammen
  • 24 mei: sponsorloop