Nieuwsbrief 14

Nieuws

apr 09
Deze afbeelding is gemaakt daar juf Arinne.

Hij leeft!

Afgelopen weekend vierden we Pasen. Waar dat normaal samen gaat met voorjaar, was het deze week vooral winters om ons heen. Maar de boodschap van Pasen wordt er niet anders door. Jezus leeft! Alles om ons heen kan anders zijn dan anders (door corona) of in de war (het weer), maar dit staat vast. Vandaag en alle dagen die nog komen.

Bent u in de buurt van de school geweest, dan kan het u niet ontgaan zijn….

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 
 • Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
 • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.
 • Leerkrachten en ondersteunend personeel dragen mondkapjes in de gangen en in de hal.
 • De kinderen van groep 7 en 8 wordt dringend verzocht ook mondkapjes te dragen bij het verplaatsen door de gangen.

Op deze wijze proberen we er met elkaar alles aan te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en ervoor te zorgen dat de school open kan blijven.

De GGD wil u graag informeren over het volgende: Met ingang van 4 april is de testmethode van kinderen onder 12 jaar gewijzigd naar een methode die minder belastend is voor de kinderen. De GGD hoopt dat de aanpassing in de testmethode leidt tot meer bereidheid onder ouders om hun kind te laten testen. Meer informatie vindt u op de onderwijs-toolkit van de GGD en klik dan door naar ’testen’. Daar staan ook twee informatieve filmpjes over testen bij kinderen en een infographic over het maken  van een testafspraak voor kinderen.

De E-waste race is afgelopen! 

Ja, de E-waste race is helaas afgelopen! We vonden het een leuke ervaring, en veel kinderen speelden leuk mee! We hebben ook veel geleerd bij het verzamelen. En bedankt voor de medewerking! Voor de ouders van de kinderen uit onze klas en andere mensen in het dorp. 

Demonteren:  We hebben ook allemaal een elektrisch apparaat uit elkaar gehaald. Dat was erg leerzaam! Het was erg leuk om te doen, alleen was daarna het een groot project om het lokaal schoon te maken. Maar het was wel heel erg gezellig! 

De stand: We hebben donderdagochtend op 1 april nog erg hard gewerkt om 1ste te worden. Dat hebben we ook voor 10 minuten gestaan! Het was een race tegen de klok! Iedere school vulde van alles in! Helaas zijn we als 3de geëindigd! Nogmaals bedankt voor iedereens hulp! 

Namens groep 8 waren dit Leroy & Nienke 

DOEKOE scholenactie

Van maandag 19 april t/m zondag 23 mei kan er door klanten van Coop gespaard worden voor sport- en spelmaterialen voor onze school. Bij aankoop van diverse Arla Foods, Unilever en Coop actieproducten ontvangt u Doekoe-munten. Deze Doekoe-munten kunt u in de winkel doneren aan de school. Hoe meer Doekoe we als school binnen’pingelen’, hoe hoger het bedrag dat we als school voor deze materialen sparen. Bovendien maken we kans op een speeltoestel voor op het schoolplein. Alles is erop gericht om de kinderen lekker te laten spelen en bewegen.

Spaart u ook met ons mee, dan maken we samen het verschil!

Koningsdag 2021

In de week van 19 tot 23 april wordt stilgestaan bij ‘Koningsdag 2021’. Groep 0/1/2 zal op donderdag 22 april hun eigen ‘Koningsdag’ vieren in de klas met spelletjes, knutsels en natuurlijk iets lekkers. Groep 3 t/m 7 heeft op woensdag 21 april een activiteit in samenwerking met GiGa. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden bij voetbalvereniging SteDoCo.

Groep 8 heeft deze week op dinsdag, woensdag en donderdag de eind Cito. Op de vrijdag wordt voor hen een alternatieve sportdag georganiseerd in samenwerking met andere scholen en ouders.

Aanvullende informatie die voor u van belang is met betrekking tot deze activiteiten wordt via mail of Parro gestuurd.

Ledenvergadering

De ledenvergadering wordt verzet van 12 april naar 17 mei. Aangezien de vergadering wordt verzet, is het nog mogelijk voor leden van de school om namen in te dienen van mogelijk geschikte kandidaten voor het bestuur. Dit kunt u ook zelf zijn. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar: bestuur@cbssamenopweg.nl, graag voor 23 april aanstaande. Op de website van de school vindt u het profiel van algemeen bestuurslid, onder ‘downloads’.

Hoe help ik mijn tiener bij neerslachtigheid

Sociaal team Molenlanden organiseert een online bijeenkomst op maandagavond 12 april (20.30-21.30 uur) voor ouders en verzorgers die hiermee te maken hebben. Voor tieners is deze periode echt een uitdaging. Thuisonderwijs, zorgen om familie of vrienden en minder sociale contacten kunnen hierbij een grote rol spelen. Kunt u wel wat tips en adviezen gebruiken, geeft u zich dan op via de informatie op de flyer.

Data om te onthouden

 • 14 april juf Leandra jarig
 • 18 april juf Mariëtte jarig
 • 20-22 april cito eindtoets groep 8
 • 21 april koningsspelen groep 3 t/m 7
 • 22 april koningsdagviering groep 0/1/2
 • 23 april sportdag groep 8
 • 23 april juf Janette jarig
 • 23 april start meivakantie
 • 23 apr. volgende nieuwsbrief