Nieuwsbrief 14

Nieuws

nov 30

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Kerstliederen
Groep 6 t/m 8 Kerstliederen

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen op woensdag een mandarijn, donderdag een sinaasappel (kleuters in de middag een mandarijn) en vrijdag worteltjes.

Sinterklaas bezoekt de school op dinsdag 4 december

Ook dit jaar vergeet Sinterklaas de kinderen niet van onze school en gelukkig weet hij ook dat de leerlingen uit groep 1 en 2 op 5 december niet op school zijn. Vandaar dat Sinterklaas dit jaar de school op dinsdag 4 december bezoekt. De kinderen begroeten hem ’s morgens op het plein. We hopen dat er ook veel ouders, opa’s/oma’s en anderen bij aanwezig willen zijn.
De kinderen worden wel eerst in hun klas verwacht.

Kleuter cito

In groep 1 en 2 werd tot nu toe de cito taal en rekenen voor kleuters afgenomen. Al geruime tijd stelt men zich de vraag of dit passend is. Vanuit het ministerie is aangegeven dat de kleutertoets niet meer afgenomen hoeft te worden. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/07/06/geen-toetsen-meer-voor-kleuters . Wij hebben er als team over gesproken en geconcludeerd dat wij deze toetsen dan ook niet meer gaan afnemen. We richten ons vooral op het observatiesysteem dat we gebruiken, waarbij we een breder en gefundeerder beeld van het kind krijgen.

Website

Op de website staat een fotoalbum van de pietengym van groep 1.

Data om te onthouden

4 dec Sinterklaasviering op school
5 dec oud papier
18 dec Kerstviering groep 3 t/m 8 in Het Bruisend Hart (avond)
20 dec Kerstviering kleuters in de school (avond)
21 dec 12.00 uur begin van de kerstvakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeur