Nieuwsbrief 13

Nieuws

nov 18

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Koningskind
Groep 5b,6,7 en 8: Ps 27:7

Schoolfruit

Volgende week krijgen de kinderen rettich, een mandarijn en een appel.

Controle hoofdluis

Donderdagmiddag zijn alle kinderen weer gecontroleerd op de aanwezigheid van neten en/of luizen. De ouders van de leerlingen waarbij het geconstateerd is, zijn geïnformeerd. We willen u wel vragen de haren van uw kinderen met regelmaat te controleren. Mocht u hoofdluis of neten vinden dan twee weken lang dagelijks het haar kammen met een fijntandige netenkam, in combinatie met crèmespoeling. Luizen verspreiden zich via haar/haar-contact. Extra maatregelen als het wassen van kleding, knuffels of beddengoed, stofzuigen of gebruik van luizencape zijn niet nodig. (richtlijnen van de GGD)

Ben Bizzie

Ben Bizzie komt namens GiGa de komende tijd sportieve activiteiten doen na schooltijd. De eerste keer is op 23 november voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 van 13.15 uur tot 14.15 uur in het Bruisend Hart. Deelname is gratis, maar er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via http://www.gigagiessenlanden.nl/activiteitenkalender/ben-bizzie/

10-minutengesprekken groep 3 t/m 8

Donderdag 24 november zijn de 10-min gesprekken voor groep 3 t/m 8. Het rooster heeft u inmiddels gekregen. Het is ook te vinden op de website onder “downloads”.

Openstellen cijfers in Ouderportal

Aan het begin van het schooljaar is het ouderportal tijdens de informatieavond aan u gepresenteerd. Inmiddels heeft u, na inloggen met de verkregen gegevens, uw adresgegevens kunnen controleren en wijzigen. Vanaf maandag kunt u ook de cijfers die behaald zijn bij de methodetoetsen inzien. Hierbij moet u denken aan toetsen van bijvoorbeeld rekenen en taal. Bij rekenen kunt u dan ook doorklikken om de verschillende onderdelen te bekijken.
Mochten u vragen hebben over het inloggen in ouderportal, dan kunt u contact opnemen met Tineke, administratie@cbssamenopweg.nl

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 19 november wordt Sinterklaas weer in Hoornaar verwacht! Hij hoopt rond de klok van half 11 aan te komen bij de Zes Molens. De Zwarte Pietenband begeleidt iedereen naar het zalencentrum “Het Bruisend Hart” waar tot ongeveer 12 uur nog een gezellig feestje gevierd wordt!

Kanjerschool

Op dinsdagmiddag 22 november hebben wij een feestje op school: we worden dan een echte Kanjerschool! We werken natuurlijk al veel langer met Kanjer en de petten en regels die daarbij horen. Maar op 22 november krijgen we het officiële bordje dat we een Kanjerschool zijn. Dat moeten we vieren! Daarom hebben we voor de onderbouw een kleurwedstrijd en voor de bovenbouw een ontwerpwedstrijd bedacht. We hebben cadeautjes voor de mooiste tekening en het beste ontwerp uit elke groep. De leerlingen van groep 1 t/m 4 mogen hun kleurplaat uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Mariëtte. De leerlingen van groep 5 t/m 8 mogen hun ontwerp (een origineel Kanjerspel, een nieuw Kanjerlied- of rap, een mooi Kanjerlogo, een Kanjerverhaal of gedicht enz.) uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Carolien. De kleurplaten (onderbouw) en informatiebrieven (bovenbouw) worden aanstaande maandag aan de leerlingen mee naar huis gegeven. Op dinsdagmiddag 22 november verzamelen we rond 14.15 uur met alle leerlingen in de hal om het bordje op feestelijke wijze te onthullen. Daarna is de prijsuitreiking. Wilt u dit speciale Kanjermoment niet missen? Dan mag u als ouder natuurlijk ook de school inlopen rond 14.15 uur om bij dit moment aanwezig te zijn.

10-minutengesprekken groep 3 t/m 8

Donderdag 24 november zijn de 10-min gesprekken voor groep 3 t/m 8. Het rooster heeft u inmiddels gekregen. Het is ook te vinden op de website onder “downloads”.

Maandviering groep 5b/6

Vrijdag 25 november verzorgen de leerlingen van groep 5b/6 de maandviering. Alle ouders van deze leerlingen zijn van harte welkom om de maandviering bij te wonen. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Actie Schoenendoos

Alle leerlingen hebben een folder meegekregen over schoenmaatjes van Edukans. U mag, samen met uw kind, een schoenendoos vullen en versieren voor een kind in een arm land. In de folder staat hoe u dit kunt doen.
U mag de sticker van het machtigingsformulier op de doos plakken en het machtigingsformulier inleveren bij de leerkracht.
U kunt de doos inleveren t/m 25 november. Alle dozen worden in de hal verzameld. Ter voorbereiding kunt u, samen met uw kind, ook nog kijken op www.edukans.nl/schoenmaatjes. Doet u ook mee? Zo maakt u een onvergetelijk cadeau!
Actie schoenendoos wordt in samenwerking gehouden met NH-kerk in Hoornaar.

Sinterklaas bezoekt de school

Na de intocht van Sinterklaas is de ouderraad aan de slag gegaan om de school weer gezellig aan te kleden. Bedankt!
Intussen zijn er lootjes getrokken in groep 5 tot en met 8 en kunnen de kinderen aan de slag (met mogelijk wat hulp van ouders ; ) met het maken van een surprise en het schrijven van een gedicht.
Op 5 december mag ik namens de brede school de Sint van harte welkom heten. Ik ben benieuwd hoe ze dit jaar naar Hoornaar zullen komen. Ik volg in ieder geval nauwlettend het Sinterklaasjournaal. Wel heel leuk, want ik ben fan van heel Holland bakt en laat het nu in het Sinterklaasjournaal gaan over ‘bakken’. Ook de onderbouwgroepen zijn met dit thema bezig. Mmmm… ik heb al heerlijke dingen gezien.
Allemaal inspiratie voor de taart van mijn dochter die op 4 december jarig is… mocht het nu niet lukken met de taart van de wellespiet, dan hebben wij misschien nog wel een stukje taart over voor de Sint….of mijn taart moet ook mislukken of opgegeten worden door alle visite…of…
In ieder geval allemaal (ook de ouders) van harte uitgenodigd op 5 december op het Dirk IV plein!

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.


Data om te onthouden

22 nov onthulling Kanjerschool
23 nov juf Anja jarig
24 nov 10-min gesprekken groep 3 t/m 8
25 nov maandviering groep 5b/6
29 nov juf Agnes jarig
5 december Sinterklaas bezoekt de school

Groeten,
Jolanda Mulder
directie