Nieuwsbrief 13

Nieuws

apr 08

Pasen

Met open handen

Met open handen wil Jezus ons ontvangen
Hij heeft al onze zonden op zich genomen
Wij mogen in alle ootmoed tot Hem komen
Laten we naar Hem uitzien, vol verlangen.

Jezus heeft zo veel voor ons moeten lijden
Vrijwillig begaf Hij zich in angst en nood
Zijn weg leidde zelfs tot de duistere dood
Hij moest sterven om ons leven te bevrijden.

Maar na drie dagen verrees Hij uit het graf
Jezus heeft de bittere dood overwonnen
Met Pasen is het nieuwe leven begonnen
Dank aan Hem die zo veel voor ons gaf.

Met open handen willen wij U prijzen
En met gevouwen handen tot U gaan
Voor alles wat U voor ons hebt gedaan
Willen wij U loven en alle eer bewijzen
.

Eindelijk weer een viering voor de hele school! We zijn ontzettend dankbaar dat dit weer kan. Op donderdag 14 april willen we met de hele school de paasviering vieren. Dit doen we in het Bruisend Hart en jullie zijn van harte welkom om te komen kijken. We willen graag om 18.30 uur beginnen met de viering. De viering duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf 18.15 zijn de deuren van het Bruisend Hart open. 

We hanteren nog steeds dezelfde regels

 • Heeft uw kind klachten (hoesten, niezen, buikpijn, etc.) laat hem / haar dan thuis.
 • Met klachten testen.
 • Handen wassen.
 • Hoesten en niezen in de elleboog.
 • Geen handen schudden.
 • Thuisblijven met een positieve test.

Preventief zelftesten inzetten is niet langer nodig in groep 6, 7 en 8. Zelftesten zullen we wel blijven aanbieden vanuit school, om te gebruiken bij klachten of twijfel.

Bij een negatieve zelftest, maar met veel klachten als hoesten en niezen, vragen we u toch uw kind thuis te houden (in het belang van de gezondheid van de andere kinderen en de leerkracht).

Blijft u ons op de hoogte houden van de (zelf-)testresultaten?

Schooldammers behalen een plek op het NK!

Vorige week woensdag hebben kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan met de damwedstrijden in Noordeloos. 2 teams van onze school namen het op tegen de andere scholen uit de regio. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan! Ze hebben een plaats bemachtigd bij de 5 beste scholen uit de regio Zuid-Holland-zuid, die doorgaan naar het NK! Een bijzonder mooie en unieke prestatie!

Het NK wordt gehouden op 21 mei. Tot die tijd kunnen de kinderen nog lekker verder oefenen.

2e prijs Schoolvoetbal voor de meiden!

Woensdag 6 april werd het schoolvoetbal voor meiden gehouden bij v.v. Meerkerk. Ondanks de fikse wind en een paar druppels regen verliep de poule fase buitengewoon succesvol. Er werd met 2-1 gewonnen van de Kandelaar 2 en met 2-0 van SmdB Noordeloos. Vervolgens speelden de meiden 0-0 tegen de buren van OBS Klim-Op. Doordat de 4e en laatste poulewedstrijd ook gewonnen werd van OBS de Sprinkplank, plaatsten de meiden zich met 10 punten voor de finalewedstrijden. Inmiddels was het gestopt met zachtjes regenen, maar de meiden stroopten de mouwen nog eens extra op en gingen vol voor de winst, aangemoedigd door de jongens uit de klas en de vele ouders die naar het sportpark gekomen waren. De halve finale werd dan ook gewonnen van het Fundament uit Nieuwland. Wat niemand vooraf had verwacht, is toch gelukt. CBS Samen op Weg in de finale!!

Helaas was de Kandelaar 1 in deze wedstrijd de betere, maar de meiden mogen enorm trots zijn op een mooi behaalde 2e plaats. Proficiat!

Schoolvoetbal jongens 13 april

Volgende week zijn de jongens aan de beurt voor hun toernooi. We hopen dat zij ook een mooie prestatie kunnen neerzetten. De voorbereidingen zijn getroffen en de verwachtingen hoog gespannen. We wensen hen veel succes (en iets beter weer)!!

Ledenvergadering 11 april met spreekster Hanneke Poot 

Op maandagavond 11 april vindt de ledenvergadering plaats van onze school. De vergadering wordt gehouden in de hal van de school en start om 19.30 uur. We zullen u informeren over het afgelopen jaar en leden worden uitgenodigd een stem uit te brengen voor de verkiezing van twee nieuwe bestuursleden. Alle leden ontvangen een uitnodiging per mail. U kunt de uitnodiging (agenda) ook downloaden op de website van de school onder “downloads”. Mocht u nog geen lid zijn dan kan het formulier “lidmaatschap schoolvereniging” gedownload worden via de website. Dit kan worden gemaild naar de administratie van de school. Ook niet-leden zijn uitgenodigd voor de avond. 

Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door mevrouw Hanneke Poot. Hanneke is kinderfysiotherapeute, psychomotorisch remedial teacher en docente. Zij spreekt en schrijft over de ontwikkeling van kinderen in deze tijd, en zal op deze avond spreken over het verschil in de ontwikkeling van jongens en meisjes. Kennis over de verschillen in deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid om kinderen te helpen en uit te dagen naar hun mogelijkheden. Hierdoor ontstaat begrip, waardoor we anders naar hen kunnen kijken en waarderen. 

We sluiten de avond af om 22.00.  Het is fijn, als u laat weten dat u aanwezig wilt zijn via de agenda in Parro of via administratie@cbssamenopweg.nl.

Sportdag en koningsspelen

Dit jaar wordt voor de groepen 3 t/m 8 een sportdag georganiseerd op 13 april in samenwerking met GiGA. Deze sportdag wordt gehouden op het terrein van vv SteDoCo.

Alle kinderen worden om 8.45 uur verwacht bij SteDoCo. De kinderen mogen die dag in oranje (sport)kleding komen en nemen ook wat te eten en drinken mee voor in de ochtendpauze. 

Na het sporten gaan de groepen 3 t/m 5 lopend terug naar school en groepen 6 t/m 8 gaan fietsend. Houdt u hier rekening mee wanneer u uw kind brengt (of wanneer hij / zij alleen komt). De schooldag is gewoon om 12.30 uur afgelopen. 

Verder zoeken we nog ouders die willen begeleiden die dag. Mocht u kunnen en willen, zou u dit dan kenbaar willen maken bij de leerkracht van uw kind.

Voor groep 1 en 2 worden de koningsspelen georganiseerd op vrijdag 22 april. De kinderen mogen deze dag ook in rood-wit-blauw-oranje kleding naar school komen. In de ochtend zullen de kinderen verschillende spellen gaan doen, waarna door school voor een lunch wordt gezorgd. De kinderen krijgen om 14.30 uur vakantie.

Talentmiddagen

Nu er weer meer kan door de versoepelde coronamaatregelen, zijn we bezig met het organiseren van talentmiddagen voor groep 5 t/m 8. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich t.z.t. inschrijven bij een bepaald talent en zullen dan 5/6 weken lang zich verdiepen in het gekozen onderwerp en ervaring opdoen. De talentmiddagen zullen plaatsvinden op vrijdag 20 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni en eventueel vrijdag 1 juli van 13.00 uur tot 14.30 uur.

We zijn op zoek naar invulling voor de verschillende onderdelen. Hierbij zou u kunnen denken aan bijvoorbeeld techniek/timmeren, koken/bakken, ict, iets op het creatieve vlak enz. Heeft u een beroep of hobby waar gedurende deze weken meer over zou kunnen vertellen en waarmee u samen met de kinderen (maximaal 15 kinderen) aan de slag kunt of vindt u het leuk om te ondersteunen tijdens deze middagen? Laat het dan weten via leandra@cbssamenopweg.nl. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen via dit mailadres.

Fietsenrekken 

De komende tijd hebben we extra aandacht voor het met respect omgaan met andermans spullen en dan in het bijzonder de fiets. In de groepen worden de afspraken omtrent het gebruik van de fietsenstalling besproken. Ook wijzen we elkaar erop als de afspraken niet worden nagekomen.

We hopen dat hierdoor geen schade aan fietsen meer ontstaat, mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan vinden we het fijn om daar als school van op de hoogte te worden gebracht.

Overblijf gezocht

Door weer en wind zijn de overblijfvrijwilligers op het schoolplein te vinden! We zijn blij dat we zoveel mensen hebben die zich hiervoor willen inzetten.
Door wijziging op het werk van 1 van de vrijwilligers zijn we op zoek naar iemand die op de vrijdag in de gelegenheid is. Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00.

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. We zijn op zoek naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Ouderavond alcohol en drugs

Via deze weg informeren we u over de online ouderavond georganiseerd door Jong Molenlanden, op dinsdag 12 april. Nu de samenleving weer open is zullen veel ouders ermee te maken krijgen; je puber gaat ineens op stap! 👯

Natuurlijk gun je hem of haar een hele leuke avond, maar je bent je vast ook bewust van de gevaren. De kans is groot dat je puber nu in aanraking komt met alcohol & drugs. Maar hoe ga je hier als ouder(s) nou mee om? Welke afspraken kan je maken met je puber? Hoe zorg je ervoor dat je in gesprek kan blijven met je puber over onderwerpen als alcohol & drugs?

Tijdens deze online ouderavond willen wij hierover graag in gesprek gaan met ouders. De ouderavond bestaat uit een stukje informatie uitdelen en daarna gaan wij graag in gesprek met ouders over de issues waar hun tegen aan lopen.

📆 Dinsdag 12 april

⏰ 19.00 – 20.30 uur

📍 Online via Microsoft Teams (de uitnodiging ontvang je via de mail)

✏️ Aanmelden via info@jongmolenlanden.nl

Data om te onthouden:

 • 13 april: sportdag bij vv SteDoCo
 • 13 april: schoolvoetbal jongens bij vv Meerkerk
 • 14 april: juf Leandra jarig
 • 15 april: goede vrijdag (vrij)
 • 18 april: Tweede paasdag (vrij)
 • 18 april: juf Mariëtte jarig
 • 20 – 22 april: CITO eindtoets groep 8
 • 20 april: techniekroute groep 7
 • 22 april: koningsspelen groep 1 en 2
 • 22 april: volgende nieuwsbrief
 • 23 april: juf Janette jarig