Nieuwsbrief 13

Nieuws

mrt 26
Deze afbeelding is gemaakt daar juf Arinne.

De stille week

Komende week is het de week voor Pasen, de zogenoemde ‘stille week’. Een week die begint met ‘Hosanna’ wanneer Jezus wordt bejubeld als de nieuwe Koning. Maar ook een week die eindigt aan het kruis. Met de kinderen zullen we op school uitgebreid stilstaan bij de vele gebeurtenissen in die ingrijpende week in het leven van Jezus. Mooie en ontroerende momenten gevolgd door kwetsende en vernederende momenten, met het kruis als dieptepunt. Bovenal zal de boodschap centraal staan dat het Pasen geworden is.

Jezus is opgestaan, Hij heeft de dood overwonnen. Halleluja!

De kinderen vieren donderdag het Paasfeest in hun eigen klas.

Klas naar huis

In de afgelopen week is groep 0/1/2 thuis geweest wegens een positieve test van een leerling. Gelukkig hebben (voor zover we weten) geen andere besmettingen plaatsgevonden. Daardoor konden veel kinderen vandaag weer naar school komen en verwachten we de groep na het weekend weer compleet te hebben. Het maakt ons wel weer alert en laat zien, dat we de maatregelen nauwkeurig moeten blijven naleven. Vandaar dat we deze blijven noemen in de nieuwsbrief….

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 

De regels ten aanzien van verkoudheid bij kinderen zijn aangescherpt. Vanaf 8 februari geldt aanvullend:

 • Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
 • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.
 • Leerkrachten en ondersteunend personeel dragen mondkapjes in de gangen en in de hal.
 • De kinderen van groep 7 en 8 wordt dringend verzocht ook mondkapjes te dragen bij het verplaatsen door de gangen.

Op deze wijze proberen we er met elkaar alles aan te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en ervoor te zorgen dat de school open kan blijven.

Er is een nieuwe beslisboom opgesteld die u kan helpen te beslissen of uw kind gewoon naar school kan.

Website vernieuwd

In de afgelopen maanden is er gewerkt aan de website. De site is bedoeld om u een goede indruk te geven van onze school en de belangrijkste info over de school beschikbaar te maken. Een krachtiger logo, nieuwe foto’s en andere aanpassingen zorgen ervoor dat u met plezier rondkijkt op de site en de informatie vindt die u zoekt. Zo is op de homepagina direct een duidelijke button te vinden naar ‘Parnassys Ouderportaal’ en ‘Parro’. Heeft u nog meer suggesties, tips voor verbeteringen, of mist u informatie, laat het ons dan weten via nicole@cbssamenopweg.nl.

Ouderenquête  thuiswerkperiode

In de afgelopen week heeft iedere ouder/verzorger een mail ontvangen met daarin het verzoek de enquête over de thuiswerkperiode in te vullen. We willen dit graag via deze weg nogmaals onder uw aandacht brengen. U helpt ons enorm door deze enquête in te vullen. Alleen op die manier kunnen we de afgelopen periode goed evalueren en waar nodig specifieke plannen maken voor de komende tijd.

10 min. gesprekken 6 april

Op dinsdag 6 april worden 10 minuten gesprekken gehouden voor de groepen 0/1/2 t/m groep 7. Deze gesprekken hebben een verplicht karakter. De leerkrachten hopen alle ouders / verzorgers te kunnen spreken over de voortgang en het welbevinden van de kinderen. De gesprekken zullen online, via Microsoft Teams gehouden worden. U heeft een uitnodiging gekregen via Parro om in te schrijven op een tijdstip. Op donderdag 1 april sluit de inschrijftermijn. Heeft u nog niet ingeschreven, doe dat dan meteen. Des te groter is de kans dat er nog een tijdstip is dat u schikt. Bij het inschrijven kan aangegeven worden welke bespreekpunten er zijn.

De link om deel te nemen aan het gesprek in Teams op 6 april ontvangt u van de leerkracht van uw kind via mail.

Ledenvergadering verzet

De ledenvergadering stond oorspronkelijk gepland voor maandag 12 april. Deze zal verzet worden naar een later te bepalen datum. Zodra die datum bekend is, zullen we dat laten weten.

E-waste, elektrische rommel  

Hallo, wij uit groep 8 doen mee aan een E-waste wedstrijd!!! Wat houdt E-waste in? Nou, elektrisch afval! Soms komt dit afval in de natuur, en dat willen we stoppen! Dus voor onze school staat een witte kliko. Daar kunt u uw elektrische afval inleggen! Er mogen geen losse batterijen en losse lampen in worden geleverd én het moet in de kliko passen. Denk aan magnetron, telefoons en kabels!!!   

Tot 1 april kunnen apparaten die werken op elektriciteit of batterijen in de kliko’s worden gestopt; ze staan voor de school van 8.30-14.30 uur. 

Doeggg!!!!!  

Noor & Nienke 

Sportinstuif Molenlanden

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel activiteiten niet door gaan. Toch heeft Ben Bizzie in de gemeente Molenlanden samen met de beweegcoaches van GIGA Molenlanden leuke en sportieve activiteiten bedacht voor de basisschooljeugd van groep 5 t/m 8  na schooltijd.

De gehele maand maart vinden in de diverse dorpen activiteiten plaats zoals  boksen en pijl & boogschieten. Voor Hoornaar is dat op 29 maart. Uiteraard gelden de corona maatregelen. Meer informatie of aanmelden? Kijk snel op https://www.gigamolenlanden.nl/activiteiten-Hoornaar/  en volg op Facebook @gigamolenlanden. Deelnemen is gratis.

Data om te onthouden

 • 2 apr. Goede vrijdag
 • 4-5 apr. Pasen
 • 6 apr. 10 min. gesprekken voor groep 0/1/2 t/m 7
 • 9 apr. volgende nieuwsbrief