nov 29

Groep 3 t/m 5 David en Goliath.
Groep 6 t/m 8 WK PS 23a: De Heer is mijn herder.

Groepsleerkracht groep 8 gezocht

Ben of ken jij iemand die affiniteit heeft met groep 8? Iemand die tijdelijk op maandag en/of dinsdag beschikbaar is? Laat het ons weten! De complete omschrijving van de vacature vindt u op de website.

Schoolplein

Met de opbrengst van de Fancy Fair (eind vorig schooljaar) heeft het schoolplein een opknapbeurt gekregen. Het gele ondertapijt bij het klimtoestel is vervangen en er zijn extra verstopplekken gecreëerd door nieuwe aanplant. Eric en Christiaan, bedankt!

Afscheid

Deze week is Jo Anne voor het laatst bij ons op school. Vrijdag is er afscheid van haar genomen in de groep. We hopen dat Jo Anne snel haar draai mag vinden bij OBS de Klim-op.

Sinterklaasviering

Donderdag 5 december hopen we Sinterklaas en zijn pieten weer te verwelkomen op school. De kinderen zullen samen met de leerkrachten en de kinderen van OBS Klim-op de Sint opwachten op het DirkIVplein. Als alles goed verloopt (..want dat weten we nooit van te voren….) komt Sint in iedere klas nog een bezoekje brengen. Vol verwachting klopt ons hart…

GIGA gymles voor groep 0/1/2a en 2b

Op maandag 9 december krijgen de kinderen van groep 0/1/2a en groep 2b een gymles van GIGA. Deze les wordt ’s ochtends gegeven in het speellokaal. Zorgt u ervoor dat de gymkleding op school is?

Wij vergaderen maandag 2 december en waarderen input van alle ouders!

Heeft u een idee dat schoolbreed of voor verschillende groepen nuttig kan zijn? Is er een probleem waarvan u vindt dat het in de medezeggenschapsraad besproken moet worden? Spreekt u ons dan gerust aan! U kunt ook een mail sturen naar de MR: mr@cbssamenopweg.nl

Wij horen graag van u!

Met hartelijke groet, Juf Leandra, Juf Janette, Antoinette Teeuw en Annemieke de Wit.

Zendingsproject Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem

Zoals beloofd zou ik u nog wat meer vertellen over het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Het ziekenhuis is erop ingericht om slachtoffers van raketaanvallen, terroristische acties, gifgasaanvallen etc heel erg snel en doeltreffend te behandelen. Dat heb ik aan de bovenbouw-leerlingen verteld en laten zien. Met één druk op de knop kan de directeur bij calamiteiten honderden (!) extra medisch personeelsleden oproepen. Binnen een kwartier na de melding van een calamiteit staan er vele bedden en personeel klaar bij de ‘trauma-ingang’ van het ziekenhuis om de slachtoffers op te vangen. En de auto’s die daar eerst stonden, zijn dan inmiddels weggereden door het hoofd van de beveiliging. Om deze reden geven de artsen die daar hun auto parkeren, hun sleutel iedere dag af aan deze man, zodat er snel gehandeld kan worden. In deze parkeergarage hangen speciale gordijnen en waterleidingen aan het plafond. Deze worden gebruikt in het geval er een gifgas-aanval plaatsvindt (zoals in de Golfoorlog). De slachtoffers worden dan tussen de neergelaten gordijnen (vanwege privacy) ontkleed en schoon gemaakt, om daarna in het ziekenhuis verder behandeld te worden. Een motto van het ziekenhuis is  “we must be prepared!”. Inmiddels is al ruim €165 gespaard voor dit project!

Schoolkassa

Met ingang van dit schooljaar verloopt de betaling van schoolreis, ouderbijdrage, schoolkamp en lidmaatschap via Parnassys Schoolkassa.

Vorige week heeft u als ouder of verzorger van uw kind mailtjes ontvangen over de betalingen voor ouderbijdrage, schoolreis, lidmaatschap etc. Bij veel mensen zijn deze mailtjes dubbel aangekomen. Dit komt doordat zowel vader als moeder de berichten ontvangt. Gebruikt u beide hetzelfde mailadres, dan komen deze berichten dus twee keer binnen. Daarnaast krijgt u voor iedere betaling een aparte mail. In het geval u meerdere kinderen op onze school heeft, kan het aantal mailtjes zo dus flink oplopen. Op het moment dat u in het mailtje klikt op ‘factuur betalen’ dan kunt u zien bij welk kind deze rekening hoort.

Iedere rekening kan slechts één keer betaald worden. Zodra de betaling eenmaal is gedaan, kan de link geen tweede keer gebruikt worden. De kans dat zowel u als uw partner de rekening betaald is dus uitgesloten.

Als u nog vragen heeft, dan horen wij dat graag via administratie@cbssamenopweg.nl.

Hulp gevonden!

Wat fijn, dat in de afgelopen tijd ouders zich hebben aangemeld om mee te helpen op school! We zijn heel dankbaar voor jullie betrokkenheid op allerlei manieren. Met elkaar maken we zo het onderwijs voor de kinderen nog leuker!

We zijn nog wel op zoek naar een Luizen ouder.
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.

Er is nieuws bij groep 8.

• 29 nov: Juf Agnes jarig
  • 4 dec: oud papier