Nieuwsbrief 12

Nieuws

mrt 25

Meer en meer krijgt het onderwijs op school weer zijn normale gang. Vrijwilligers en ouders kunnen weer helpen bij leuke activiteiten en ook uitjes zijn weer mogelijk. In de afgelopen weken zijn er daarom tal van leuke dingen georganiseerd voor de kinderen. Kleuters zijn met regelmaat te vinden bij de 6Molens in het kader van ‘kleuters tegen kwalen’; groep 6/7 is bij de 6 Molens geweest tijdens NL doet; groep 1 en 2 kon afgelopen week een bezoek brengen aan AquaZoo in Leerdam, passend bij het thema ‘onder water’; groep 7/8 zal volgende week een theater bezoek brengen in het Bruisend Hart, groep 3 en 4 zijn over een paar weken aan de beurt. Schooldammen en schoolvoetbal staat weer op het programma, evenals koningsspelen en sportdag. De avond-4-daagse komt er weer aan in mei. Afijn, genoeg activiteiten die het schoolleven nóg leuker maken. Van sommige activiteiten leest u hieronder nog meer, en ook via Parro worden foto’s en filmpjes van de kinderen met u gedeeld. Ook de komende maanden staan er nog meer van dit soort extraatjes op de planning.

Toch kunnen we niet ontkennen dat er nog allerlei virussen rond gaan onder de kinderen. Om ervoor te zorgen, dat kinderen en leerkrachten op de been blijven moeten we met elkaar wel alert blijven op klachten.

Daarom blijven de volgende regels van kracht:

  • Heeft uw kind klachten (hoesten, niezen, buikpijn, etc.) laat hem / haar dan thuis.
  • Met klachten testen.
  • Handen wassen.
  • Hoesten en niezen in de elleboog.
  • Geen handen schudden.
  • Thuisblijven met een positieve test.

Preventief zelftesten inzetten is niet langer nodig in groep 6, 7 en 8. Zelftesten zullen we wel blijven aanbieden vanuit school, om te gebruiken bij klachten of twijfel. Groep 6, 7 en 8 hebben onlangs nog testen mee naar huis gekregen. Volgende week zullen aan de kinderen in groep 1 t/m 5 ook 2 testen worden uitgedeeld. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om een test te doen bij klachten.

Bij een negatieve zelftest, maar met veel klachten als hoesten en niezen, vragen we u toch uw kind thuis te houden (in het belang van de gezondheid van de andere kinderen en de leerkracht).

Blijft u ons op de hoogte houden van de (zelf-)testresultaten?

Actie schoenendoos

Gedurende de week is de tafel in de hal van de school gevuld geraakt met prachtig versierde en propvolle schoenendozen. In totaal zijn 95 schoenendozen ingeleverd. Samen met de collecte in de Hervormde kerk is dit een prachtige opbrengst! We willen iedereen enorm bedanken voor dit mooie resultaat.

Wat is het fijn om op deze manier, kinderen die het minder goed getroffen hebben, een glimlach te bezorgen en te verrassen met leuke en nuttige spulletjes.

NL doet bij de 6 molens

In samenwerking met GiGa Molenlanden hebben de kinderen van groep 6/7 een leuke activiteit gedaan bij de 6 Molens, in het kader van de actie NL doet. Hieronder een leuk filmpje om een indruk te krijgen.

Schooldammen

Afgelopen woensdag hebben kinderen van groep 3, 4 en 5 meegedaan met de damwedstrijden in Noordeloos. In verschillende teams werd er gespeeld tegen andere scholen uit de regio. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en vooral ook veel plezier gehad.

Komende week zijn kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan de beurt. We wensen hen ook veel succes!

Als kinderen door deze activiteit geïnteresseerd zijn in de damsport, dan kunnen ze bij de administratie vragen om een dampaspoort. Hiermee hebben ze toegang tot 10 gratis damtrainingen in Hoog-Blokland bij Jeugddamclub VGO-GDC (op vrijdagavond 19.00-20.15 uur).

Nieuw meubilair

Vandaag is nieuwe meubilair gebracht; nu is het in de hele school vernieuwd! Het oude meubilair staat beneden in de hal en hier zoeken we nog een goede bestemming voor. Er zijn leerlingsetjes (tafel en stoel, in verschillende hoogtes), kasten en bureaustoelen. Mocht u interesse hebben of meer informatie willen dan kunt u contact opnemen via leandra@cbssamenopweg.nl. Wat betreft de kosten; we zetten een potje neer waar u in kunt doen wat u het waard vindt. Over 2 weken zal alles wat nog over is, opgehaald worden.

Schoolvoetbal meiden 6 april

Woensdag 6 april wordt het schoolvoetbal voor meiden gehouden bij v.v. Meerkerk. Inmiddels beginnen de eerste trainingen al hun vruchten af te werpen en groeit het plezier en fanatisme met de dag. Volgende week woensdag wordt er een clinic georganiseerd door Stedoco voor alle meiden die meedoen aan schoolvoetbal. We wensen alle meiden een leuke voorbereiding en heel veel plezier op 6 april!

Ledenvergadering 11 april met spreekster Hanneke Poot 

Op maandagavond 11 april vindt de ledenvergadering plaats van onze school. De vergadering wordt gehouden in de hal van de school en start om 19.30 uur. We zullen u informeren over het afgelopen jaar en leden worden uitgenodigd een stem uit te brengen voor de verkiezing van twee nieuwe bestuursleden. Alle leden ontvangen een uitnodiging per mail. U kunt binnenkort de uitnodiging (agenda) ook downloaden op de website van de school onder “downloads”. Mocht u nog geen lid zijn dan kan het formulier “lidmaatschap schoolvereniging” gedownload worden via de website. Dit kan worden gemaild naar de administratie van de school. Ook niet-leden zijn uitgenodigd voor de avond. 

Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door mevrouw Hanneke Poot. Hanneke is kinderfysiotherapeute, psychomotorisch remedial teacher en docente. Zij spreekt en schrijft over de ontwikkeling van kinderen in deze tijd, en zal op deze avond spreken over het verschil in de ontwikkeling van jongens en meisjes. Kennis over de verschillen in deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid om kinderen te helpen en uit te dagen naar hun mogelijkheden. Hierdoor ontstaat begrip, waardoor we anders naar hen kunnen kijken en waarderen. 

We sluiten de avond af om 22.00.  

Talentmiddagen

Nu er weer meer kan door de versoepelde coronamaatregelen, zijn we bezig met het organiseren van talentmiddagen voor groep 5 t/m 8. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich t.z.t. inschrijven bij een bepaald talent en zullen dan 5/6 weken lang zich verdiepen in het gekozen onderwerp en ervaring opdoen. De talentmiddagen zullen plaatsvinden op vrijdag 20 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni en eventueel vrijdag 1 juli van 13.00 uur tot 14.30 uur.

We zijn op zoek naar invulling voor de verschillende onderdelen. Hierbij zou u kunnen denken aan bijvoorbeeld techniek/timmeren, koken/bakken, ict, iets op het creatieve vlak enz. Heeft u een beroep of hobby waar gedurende deze weken meer over zou kunnen vertellen en waarmee u samen met de kinderen (maximaal 15 kinderen) aan de slag kunt of vindt u het leuk om te ondersteunen tijdens deze middagen? Laat het dan weten via leandra@cbssamenopweg.nl. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen via dit mailadres.

Overblijf gezocht

Door weer en wind zijn de overblijfvrijwilligers op het schoolplein te vinden! We zijn blij dat we zoveel mensen hebben die zich hiervoor willen inzetten.
Door wijziging op het werk van 1 van de vrijwilligers zijn we op zoek naar iemand die op de vrijdag in de gelegenheid is. Het zal gaan om 1 keer in de 3 weken een uur van 12.00 tot 13.00.

Voor informatie kunt u terecht bij de overblijfvrijwilligers.
Geesje de Leeuw, Jocelyn Nobel, Esther van de Vlist, Marjoke den Toom, Monique Post, Dinie Haag, Eva van de Zouwen en onze vaste krachten Wilma en Sheila.

Luizenpluizer gezocht

Na iedere vakantie (en als het nodig blijkt ook tussendoor) wordt er luiscontrole gehouden. We zijn op zoek naar een ouder die de groep van vrijwillige luizenpluizers wil versterken. Luiscontrole wordt doorgaans gedaan op vrijdagmorgen. Bent u bereid hierbij te helpen, dan horen we dat graag via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Data om te onthouden:

  • 30 mrt: schooldamwedstrijden gr 6 t/m 8
  • 6 april: schoolvoetbaltoernooi voor meisjes
  • 8 april: volgende nieuwsbrief