Nieuwsbrief 12

Nieuws

mrt 12

Het nieuwe normaal

Nu de school weer gevuld is met kinderen en leerkrachten lijken de schooldagen weer ‘normaal’. Maar iedereen is zich ervan bewust dat dit ‘normaal’ nog lang niet zo is zoals we een jaar geleden gewend waren. Met mondkapjes door de school, buiten spelen met alleen je eigen groep, iedere keer handen wassen en thuis blijven zodra je verkouden lijkt te zijn, dat noemen we ‘het nieuwe normaal’. Gelukkig zijn kinderen flexibel en passen ze zich snel aan aan de regels en omstandigheden die nu aan de orde zijn.

Afgelopen week vierden we biddag en hebben de kinderen zich kunnen verplaatsen in de verhalen van Nehemia en het thema ‘De biddende bouwer’. Ook de Israëlieten uit die tijd leefden in ‘het nieuwe normaal’. Niet langer in hun geliefde land Israël, maar al tientallen jaren in een land daar ver vandaan. Nehemia had een goede positie aan het hof van de koning van Babel. Ook hij paste zich aan ‘het nieuwe normaal’ aan, ook al blijkt uit het vervolg dat zijn hart nog altijd in Israël lag. Dan komt er bezoek vanuit
Jeruzalem, van wie Nehemia hoort dat Jeruzalem er nog steeds verwoest bij ligt. Verdriet overvalt hem en gedurende vier maanden bidt hij tot God.
Ondanks de hoge positie die hij bekleedt, is hij bereid om het belang van zijn God te zoeken. Biddend gaat hij op weg om de stad Jeruzalem opnieuw op te bouwen. Dit doet hij vanuit vertrouwen, omdat hij merkt dat ‘de goede hand van God over hen is’.

Deze biddag hebben we samen met de kinderen nagedacht om, net als
Nehemia, op zoek te gaan naar Gods verlangen; om biddend te bouwen aan hun schoolwerk en aan de (andere) dingen die God belangrijk vindt. Dit alles, vanuit het vertrouwen dat God iets doet wanneer we
Zijn en onze verlangens aan Hem voorleggen.

nog even op een rij…

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 

De regels ten aanzien van verkoudheid bij kinderen zijn aangescherpt. Vanaf 8 februari geldt aanvullend:

 • Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
 • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.
 • Leerkrachten en ondersteunend personeel dragen mondkapjes in de gangen en in de hal.
 • De kinderen van groep 7 en 8 wordt dringend verzocht ook mondkapjes te dragen bij het verplaatsen door de gangen.

Op deze wijze proberen we er met elkaar alles aan te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en ervoor te zorgen dat de school open kan blijven.

Er is een nieuwe beslisboom opgesteld die u kan helpen te beslissen of uw kind gewoon naar school kan.

E-waste, elektrische rommel  

Hallo, wij uit groep 8 doen mee aan een E-waste wedstrijd!!! Wat houdt E-waste in? Nou, elektrisch afval! Soms komt dit afval in de natuur, en dat willen we stoppen! Dus voor onze school staat een witte kliko. Daar kunt u uw elektrische afval inleggen! Er mogen geen losse batterijen en losse lampen in worden geleverd én het moet in de kliko passen. Denk aan magnetron, telefoons en kabels!!!   

Tot 1 april kunnen apparaten die werken op elektriciteit of batterijen in de kliko’s worden gestopt; ze staan voor de school van 8.30-14.30 uur. 

Doeggg!!!!!  

Noor & Nienke 

Week van de Lentekriebels

Volgende week, van 15 tot 19 maart, is het ‘de week van de Lentekriebels’. ‘De week van de Lentekriebels’ brengt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht bij kinderen en leerkrachten. Iedere dag wordt, in alle groepen, een les gegeven die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen.

De Grote Rekendag

Reizen en de wereld om ons heen ontdekken is niet mogelijk geweest in het afgelopen jaar. Toch gaan we vanuit de klaslokalen regelmatig op denkbeeldige reizen. We lezen boeken over verre landen en leren over klimaten in de aardrijkskundelessen. Tijdens de rekenles kunnen we ook op reis en de vertrekdatum staat al gepland. 

Op 25 maart doen wij als school mee met De Grote Rekendag. Dit jaar is het thema ‘Op Rekenreis’.  Iedere groep gaat op een fictieve reis en zullen daarin bezig zijn met de volgende onderwerpen; 

 • lezen en interpreteren van tabellen, zoals dienstregelingen;
 • rekenen met tijd;
 • rekenen met geld;
 • navigeren in de ruimte (lezen van een landkaart, werken met windrichtingen);
 • het zelf ontdekken van regel of regelmaat (puzzelen, probleemoplossen).

Twee jaar geleden hebben we voor het eerst mee gedaan. We hopen dat deze tweede editie binnen de school net zo succesvol wordt.  Via Parro hopen we u op de hoogte te houden van de activiteiten binnen de groep.

Sportinstuif Molenlanden

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel activiteiten niet door gaan. Toch heeft Ben Bizzie in de gemeente Molenlanden samen met de beweegcoaches van GIGA Molenlanden leuke en sportieve activiteiten bedacht voor de basisschooljeugd van groep 5 t/m 8  na schooltijd.

De gehele maand maart vinden in de diverse dorpen activiteiten plaats zoals  boksen en pijl & boogschieten. Voor Hoornaar is dat op 29 maart. Uiteraard gelden de corona maatregelen. Meer informatie of aanmelden? Kijk snel op https://www.gigamolenlanden.nl/activiteiten-Hoornaar/  en volg op Facebook @gigamolenlanden. Deelnemen is gratis.

Afgelast…

Het voorjaar is ‘normaal’ vol met extra activiteiten en evenementen. U zult begrijpen dat veel hiervan al is afgelast of op een andere manier wordt ingevuld. Zo zal er dit jaar weer geen schoolvoetbaltoernooi georganiseerd worden. De sportdag en mogelijk ook de avond4daagse zal op een andere manier ingevuld worden. Zodra hier meer over bekend is, brengen we u op de hoogte.

Data om te onthouden

 • 15 – 19 mrt. Week van de lentekriebels
 • 25 mrt. De Grote Rekendag
 • 26 mrt. volgende nieuwsbrief
 • 2 apr. Goede vrijdag
 • 4-5 apr. Pasen
 • 6 apr. 10 min.gesprekken voor groep 1 t/m 7