nov 03

Groep 3,4,5a: Ps 105:6b
Groep 5b,6,7 en 8: Dank U, dank U wel, voor alles wat U hebt gegeven

Schoolfruit

Ook dit schooljaar kunnen we als school meedoen met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!
De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week (dinsdag, donderdag en vrijdag) gedurende negentien weken een portie groente of fruit uitgereikt. De school start hiermee op dinsdag 8 november en het project loopt t/m dinsdag 11 april 2017.
Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.
Volgende week bestaat het schoolfruit uit: appel, peer en pomelo (http://www.wikihow.com/Peel-a-Pomelo)

VOMOL, veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

VOMOL is een lesprogramma waarbij basisschoolleerlingen samen met AOC-studenten en loon-en landbouwwerkers vanuit hun eigen perspectief leren hoe ze veilig moeten omgaan met landbouwvoertuigen op de weg. Dit doen zij door middel van voorbereidend lesmateriaal, een theorieles en een praktijkles waarin zij opdrachten in en rondom landbouwvoertuigen uitvoeren. De leerlingen van groep 7 en groep 8 gaan vrijdag 11 november deelnemen aan deze lessen, de praktijkles wordt gehouden op het Dirk-IV plein.

Kanjerschool

Op dinsdagmiddag 22 november hebben wij een feestje op school: we worden dan een echte Kanjerschool! We werken natuurlijk al veel langer met Kanjer en de petten en regels die daarbij horen. Maar op 22 november krijgen we het officiële bordje dat we een Kanjerschool zijn. Dat moeten we vieren! Daarom hebben we voor de onderbouw een kleurwedstrijd en voor de bovenbouw een ontwerpwedstrijd bedacht. We hebben cadeautjes voor de mooiste tekening en het beste ontwerp uit elke groep. De leerlingen van groep 1 t/m 4 mogen hun kleurplaat uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Mariëtte. De leerlingen van groep 5 t/m 8 mogen hun ontwerp (een origineel Kanjerspel, een nieuw Kanjerlied- of rap, een mooi Kanjerlogo, een Kanjerverhaal of gedicht enz.) uiterlijk maandag 21 november inleveren bij juf Carolien. De kleurplaten (onderbouw) en informatiebrieven (bovenbouw) worden aanstaande maandag aan de leerlingen mee naar huis gegeven. Op dinsdagmiddag 22 november verzamelen we rond 14.15 uur met alle leerlingen in de hal om het bordje op feestelijke wijze te onthullen. Daarna is de prijsuitreiking. Wilt u dit speciale Kanjermoment niet missen? Dan mag u als ouder natuurlijk ook de school inlopen rond 14.15 uur om bij dit moment aanwezig te zijn.

Actie Schoenendoos

Alle leerlingen hebben een folder meegekregen over schoenmaatjes van Edukans. U mag, samen met uw kind, een schoenendoos vullen en versieren voor een kind in een arm land. In de folder staat hoe u dit kunt doen.
U mag de sticker van het machtigingsformulier op de doos plakken en het machtigingsformulier inleveren bij de leerkracht.
U kunt de doos inleveren t/m 25 november. Alle dozen worden in de hal verzameld. Ter voorbereiding kunt u, samen met uw kind, ook nog kijken op www.edukans.nl/schoenmaatjes. Doet u ook mee? Zo maakt u een onvergetelijk cadeau!
Actie schoenendoos wordt in samenwerking gehouden met NH-kerk in Hoornaar.

Inzamelbox lege cartridges

We hebben in de hal bij de ingang voor de onderbouw een inzamelbox staan voor lege cartridges van Cartridge4KiKa.
Cartridge4KiKa houdt zich bezig met het inzamelen van lege cartridges en toners. Elke ingeleverde cartridge/toner vertegenwoordigt een waarde. De totale waarde van het ingezamelde leeggoed gaat naar KiKa. Spaart u ook mee?

Rekening schooljaar 2016-2017

Deze week is de rekening over het schooljaar 2016-2017 digitaal verstuurd naar de ouders. Mocht u deze niet per mail hebben ontvangen, neemt u dan contact op met Tineke (Tineke@cbssamenopweg.nl)

Geslaagde Kick-off!

Via deze weg willen wij, sportconsulenten, iedereen bedanken voor het enthousiasme en de reacties na de Kick-off week. In deze week hebben wij ons voorgesteld op alle scholen van de gemeente Giessenlanden
Ruim 1300 leerlingen hebben zich tijdens deze kick-off uitgeleefd op de stormbaan. De recordbaan en parachute zorgden voor een goede samenwerking tussen de leerlingen. Er werd kennis gemaakt met de vernieuwende spellen knotshockey, kan jam en dynamic tennis. Daarnaast werden er diverse circusacts opgevoerd.
De recordbaan heeft groep 6/8B van de Lingewaard het allersnelste afgelegd. Wat een samenwerking, gefeliciteerd!!
Inmiddels wordt de website steeds meer gevuld met informatie en mooie foto’s van de verschillende kick-off dagen, dus neemt u snel een kijkje op www.gigagiessenlanden.nl.
Volg ons ook op Facebook, @GiGaGiessenlanden, en Twitter, GiGa_Glanden voor ontwikkelingen en activiteiten.
Sportieve groet,
Lotte Blok
Jurre Kraaijeveld
Ike Slob

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1.

8 nov: start schoolfruit
11 nov: juf Rachel jarig