nov 11

Groep 3 en 4: De muren van Jericho
Groep 5 t/m 8: Opw. 720 God maakt vrij

Groep 8 op bezoek bij Bach’s zilveren bruiloft

Groep 8 is vorige week bij de uitvoering geweest van Bach’s zilveren bruiloft in de St. Janskerk in Gouda. Op de website onder “nieuws” vindt u enkele foto’s.

Voorstelling “Het mysterie van de verdwenen muziek”

Het Symfonieorkest Rond de Merwe (ORM) uit Gorinchem en verteller Roy Grünewald voeren “Het mysterie van de verdwenen muziek” uit op 15 november in Het Bruisend Hart. De voorstelling begint om 19.30 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.
De voorstelling wordt één groot feest! Het jonge publiek wordt erin betrokken, er is een spannend verhaal, maar de kinderen leren ook hoe een orkest werkt en hoe mooie geluiden samen een melodie vormen waarvan je kunt genieten, of op kunt dansen.
De verteller legt eerst uit hoe een orkest werkt en wat de rol is van de concertmeester en de dirigent. Als het orkest gaat stemmen dan………. Entreeprijs € 5,00.

Doemiddagen en open dagen voortgezet onderwijs

Onder “downloads” is een overzicht te vinden van alle doemiddagen en open dagen van het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie over schoolkeuze, open dag enz. enz. kunt u terecht op http://www.devogids.nl/
Op het overzicht onder “downloads” waren de informatieavond, de open dag en de doemiddag van Het Gilde niet vermeld. Inmiddels is dit aangepast. Even nog voor uw agenda: op 20 november informatieavond voor ouders van de leerlingen groep 8 op Het Gilde, 29 januari open dag, 13.30-16.00 uur en 18.30 – 21.00 uur, 5 maart Doe dag leerlingen groep 8 9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur (inschrijven via site)

Uitslag entreetoets groep 8

De kinderen van groep 8 krijgen dinsdag 19 november aan het einde van de middag een gesloten envelop mee met de uitslag van de entreetoets. Wilt u deze samen met uw kind bekijken? Juf Agnes zal aangeven dat het de bedoeling is dat de envelop thuis wordt open gemaakt in het bijzijn van een een ouder. Voor vragen kunt u terecht bij meester Govert.

Ouderhulp gevraagd op 9 december

Voor het opzetten van de kerstbomen vraagt de ouderraad weer hulp van ouders op maandagmorgen 9 december om 8.30 uur. Als u wilt helpen kunt u zo binnenlopen.

Kerstkaartenactie “Red een kind!”

Wilt u nog even wachten met aankopen van uw kerstkaartjes? Uw kind gaat namelijk zelf aan de slag om zelf kerstkaartjes te maken. Deze zullen worden verkocht om geld in te zamelen voor ons schooldoel “Red een kind!” Voor dit doel halen we ook elke maandagmorgen zendingsgeld op. Elk jaar sterven er 6 miljoen kinderen door ondervoeding. Onze wens is dat alle kinderen genoeg te eten hebben.

Schoolkamp groep 8

Groep 8 gaat dit schooljaar op kamp van 23 juni 2014 t/m 25 juni 2014.

Op de website treft u een fotoalbum van groep 1 over de paardenhoek, groep 2 heeft nieuws, groep 6 vertelt over de muziekles en groep 8 is op bezoek geweest bij Bach’s zilveren bruiloft.

22 november rapport I
23 november juf Anja jarig