feb 12

De school weer open!

Afgelopen maandag was het moment gekomen dat de school weer open mocht. Het is fijn, dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in de klas. Niet alleen de kinderen, maar ook de leerkrachten hebben hier naar uitgekeken. Even dreigde de sneeuw nog roet in het eten te strooien, maar gelukkig is het iedereen gelukt om veilig en op tijd op school aan te komen. Om de kinderen een warm welkom te geven is iedereen getrakteerd op warme chocomelk met slagroom. Dat viel in de smaak! En natuurlijk kon er volop in de sneeuw gespeeld worden!

Met het open gaan van de scholen gelden natuurlijk de nodige regels om ervoor te zorgen, dat de scholen ook open kunnen blijven. We zullen daarom met elkaar zorgvuldig de regels naleven. Daarom nog even op een rij:

Is uw kind niet lekker, laat het dan thuis!

• Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
  • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.
  • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school.
  • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen.
  • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO.

De regels ten aanzien van verkoudheid bij kinderen zijn aangescherpt. Vanaf 8 februari geldt aanvullend:

• Kinderen van groep 0 t/m 8 met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) moeten thuisblijven en getest worden. Met gelijkblijvende klachten en een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school. Of als de klachten verdwenen zijn.
  • Als er bij een groepsleerkracht of leerling corona wordt geconstateerd gaat de gehele klas naar huis in thuisquarantaine. Mocht dit aan de hand zijn, dan wordt u nader geïnformeerd en laten wij ons adviseren door de GGD.
  • Leerkrachten en ondersteunend personeel dragen mondkapjes in de gangen en in de hal.
  • De kinderen van groep 7 en 8 wordt dringend verzocht ook mondkapjes te dragen bij het verplaatsen door de gangen.

Op deze wijze proberen we er met elkaar alles aan te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en ervoor te zorgen dat de school open kan blijven.

Er is een nieuwe beslisboom opgesteld die u kan helpen te beslissen of uw kind gewoon naar school kan.

VO gesprekken

Dinsdag 16 februari zullen de VO gesprekken plaatsvinden voor de kinderen (en hun ouders) in groep 8. Nadere informatie in verstuurd via e-mail.

10 min. gesprekken

In de jaarplanning staat opgenomen dat er op 16 februari 10 min. gesprekken gehouden worden. Door de huidige omstandigheden worden deze gesprekken verplaatst naar 6 april. Tegen die tijd krijgt u vanzelf een uitnodiging.

Studiedag

Op donderdag 18 februari hebben we als team een studiedag. De school is die dag gesloten. Vanaf woensdagmiddag zullen we groep 3a, 3b/4 en 8 leeg halen, zodat er donderdagochtend nieuw meubilair geplaatst kan worden. Daarnaast zullen we ook (online) met elkaar spreken over verschillende onderwerpen.

Inschrijven nieuwe leerlingen

Heeft u een kind dat voor 1 oktober 2022 de leeftijd van 4 jaar bereikt, dan bent u van harte welkom om (opnieuw) kennis te komen maken. Normaal gesproken openen we de deuren van school speciaal voor toekomstige leerlingen in de eerste week van februari. Gezien de huidige maatregelen is dat niet mogelijk. Om kinderen en ouders toch kennis te laten maken met onze school is er een leuk promotiefilmpje gemaakt. Via onderstaande link kunt u het zien en eventueel doorsturen naar andere geïnteresseerde ouders.

Ouders die graag een kijkje komen nemen of meer informatie willen, vragen we contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (0183-589205) of via een mail naar: jolanda@cbsssamenopweg.nl.
Kent u andere ouders met een kind in deze leeftijd, breng dan gerust deze informatie onder de aandacht of geef dat aan ons door, zodat we hen kunnen benaderen.

Heeft u al een kind op school, dan kunt u ook gebruik maken van onderstaand inschrijfformulier. Deze is ook te vinden op de website, onder downloads. Ingevuld kunt u deze door de brievenbus doen of mailen naar administratie@cbssamenopweg.nl

Open dagen voortgezet onderwijs

Voor leerlingen van groep 7 en 8 is het op dit moment lastiger om kennis te maken met de scholen voor voortgezet onderwijs. Opendagen, meeloop-dagen en doe-middagen worden dit jaar niet georganiseerd of op een andere manier ingevuld. We raden kinderen en ouders sterk aan om de websites van de scholen (waar je geïnteresseerd in bent) in de gaten te houden. Daar is te vinden op welke manier het toch mogelijk is om een indruk te krijgen van je toekomstige school. Voor vragen hierover kunnen jullie altijd contact opnemen met meester Govert of Juf Agnes.

• 16 febr. VO gesprekken
  • 18 febr. studiedag