Nieuwsbrief 10

Nieuws

nov 08

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Psalm 75:1
Groep 6 t/m 8 Psalm 121:1

Dankdag viering

Woensdag 6 november was het dankdag. Met alle kinderen van de school, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden hebben we dit gevierd in de Hervormde kerk van Hoornaar. De kerk was versierd met een grote slinger, gemaakt door de kinderen. Op ieder vlaggetje van de slinger stond iets om voor te danken. We luisterden naar het verhaal uit de bijbel, een toneelstukje en de vertelling van juf Leandra. Samen zongen we de liederen die in de klas waren geoefend. En samen met de dominee hebben we God gedankt voor het vele wat we van Hem ontvangen. Het was een mooie viering.

Verlaten van het schoolgebouw

We vinden het belangrijk dat iedereen op een rustige wijze de school verlaat. We merken dat wanneer er zicht is op het door de school lopen, het pakken van de jas en tas en het naar buiten gaan, dit goed verloopt. Helaas krijgen we signalen dat eenmaal buiten de school, richting fietsenrek en dergelijke, het onrustiger wordt. Wij zetten er de komende week extra op in door er met de kinderen over te spreken en een oogje in het zeil te houden in en buiten de school. Wilt u het thuis ook met uw kind(eren) bespreken?

Zet je licht aan!

Iedereen weet wel dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch voert zo’n een derde van de Nederlanders geen goede fietsverlichting. En dat terwijl het voeren van goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten. Voor de veiligheid van onze kinderen besteden we hier aandacht aan, nu het vaker en langer donker is. Met dank aan een betrokken ouder worden de kinderen hier iedere dag aan herinnerd.

10 min. gesprekken

Op donderdag 28 november zijn er weer de 10-minuten gesprekken. Deze gesprekken zijn voor de ouders niet verplicht. Als u van de gelegenheid gebruik wilt maken, lever dan de invulstrook uiterlijk woensdag 13 november in.

Studiemiddag 14 november

Donderdag 14 november is er studiemiddag. Alle kinderen zijn deze middag vrij.

Zendingsproject Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem

De komende maanden wordt er op school gespaard voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. In de afgelopen week heeft juf Martine (Trouwborst) in iedere klas verteld over dit project. Ze heeft verteld waarom dit ziekenhuis zo bijzonder is en waarom het de moeite waard is om deze mensen met het zendingsgeld te steunen. Ook is er in de hal van de school een tafel ingericht met informatie, kijk er gerust even rond. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website: https://www.shaarezedek.nl/

Mediawijsheid

Zoals eerder genoemd is er een ouderavond over sociale media op maandagavond 25 november in onze school. Via de link vindt u de uitnodiging. Binnenkort zal er op school extra aandacht zijn voor dit onderwerp door mee te doen aan de week van de mediawijsheid. uitnodiging ouderavond 25 november.

Activiteiten voortgezet onderwijs

Op diverse vo scholen starten binnenkort de activiteiten rondom kennismaking voor de kinderen uit groep 7 & 8. Voor sommige scholen zijn er al doemiddagen op 30 oktober. Voor een compleet overzicht verwijzen we u naar de site: https://www.devogids.nl/middelbare-scholen/open-dagen-planner.
Op maandag 11 november is er ook weer een scholenmarkt voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Molenlandse basisscholen en hun ouders/verzorgers in De Spil in Bleskensgraaf. 27 VO scholen uit de regio zijn aanwezig om de leerlingen voorlichting te geven. Ook wordt er presentatie gegeven over de overgang naar het voortgezet onderwijs en de keuze voor een school. Bij de informatiestands kunnen jullie kennismaken met de verschillende scholen. Er zijn meer dan twintig scholen uit de hele regio aanwezig op de markt, dus er is genoeg te bekijken en te vragen. Wie weet kom je wel een school tegen waar je nog niet aan had gedacht. Aan de hand van deze informatie kunnen jullie bepalen welke open dagen, die op diverse scholen meestal in januari en/of februari worden gehouden, jullie willen gaan bezoeken.
Datum: maandag 11 november 2019 Tijd: 18:30 uur – 20:00 of 19:30 – 21.15 uur (zie hieronder)
Locatie: zalencentrum De Spil Willem van den Heerikweg 1, 2971 XB Bleskensgraaf (navigatie: parkeerplaats Melkwegplein)
De scholen willen graag genoeg tijd en aandacht aan iedereen geven, dus willen wij voorkomen dat het op een gegeven moment te druk wordt bij de kramen. Daarom hebben we een indeling gemaakt van de basisscholen en deze verdeeld over twee tijdsblokken. Gedurende die tijdsblokken mag je zelf bepalen hoe laat je komt en hoe lang je op de markt blijft. De kinderen van CBS Samen op Weg zijn welkom van 18.30 tot 20.00 uur.

Sinterklaas

Het duurt nog even, maar de eerste leerlingen vroegen zich al af wanneer er lootjes getrokken worden. Ze willen graag aan de slag met hun surprise!
We hebben afgesproken om donderdagochtend 14 november hier aandacht aan te schenken in groep 5 tot en met 8.
De kinderen van groep 5 tot en met 8 kopen een cadeautje (richtbedrag 4 euro) en maken een surprise en gedicht.
Groep 1 tot en met 4 krijgt een cadeautje van Sinterklaas zelf.

Opvoedadvies

Sociaal team Molenlanden wil u helpen bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Zo nu en dan komt iedere ouder/opvoeder voor vragen te staan. De juiste ondersteuning, informatie of advies kan dan helpen.
De pedagogisch adviseur luistert naar uw verhaal en samen wordt een oplossing gezocht die bij u past. Dit advies en de begeleiding is gratis. Advies nodig?
Bel 088 75 15 100 (ma-do 8.30-17.00, vr 8.30-15.00) of mail naar sociaalloket@jouwgemeente.nl

Bedankt!

Wat is er afgelopen weer veel werk verzet door vrijwilligers!
In het bijzonder wil ik onze klusvader Arie de Wit bedanken voor o.a. het realiseren van een extra werkplek in de school. En de dames van de bieb voor het frisse kleurtje in de bibliotheek!

 

 

Hulp gezocht!

Bouw!
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste ouder die ons tijdelijk (tot de kersvakantie) kan ondersteunen bij Bouw!
Wat is ‘Bouw!’?
Bouw! is het unieke computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in de onderbouw kunnen worden voorkomen. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg. Bouw! heeft ongeveer 550 lessen waarbij eerst alle letters aan bod komen en er naartoe wordt gewerkt om woorden en zinnen te lezen. Het uitstroomniveau van Bouw! is M4/E4.

Hoe ziet dat er bij ons in de praktijk uit?
Elke leerling die Bouw! volgt, heeft een tutor aangewezen gekregen uit groep 8. U houdt toezicht en helpt als het nodig is met: inloggen, meekijken bij het maken van toetsen, beantwoorden van vragen en u geeft aan wanneer het tijd is om te stoppen en de kinderen weer naar de klas terug moeten.
Vindt u het leuk om zo een steentje bij te dragen? In overleg kunnen we samen zoeken naar een moment dat past binnen de roosters op school en het schema van u als ouder.
Geef u dan nu op via administratie@cbssamenopweg.nl!

Voorlees-ouder
Iedere week wordt er voorgelezen aan de kinderen van groep 0/1/2 en groep 2, door een groep van voorleesouders. Dit gebeurt op donderdagmiddag om 13.15 uur en duurt ongeveer tot 14.00 uur. We zijn op zoek naar iemand die mee wil draaien in het schema van de voorleesouders. U bent eens in de 3 of 4 weken aan de beurt. Vindt u het leuk om aan jonge kinderen voor te lezen en wilt u ons helpen, dan kunt u zich aanmelden via: administratie@cbssamenopweg.nl.

We zijn nog op zoek naar een Luizenpluizer
Ben jij voorstander van het buiten de schooldeur houden van luizen? Heb je een goed signaleringsvermogen? Ben je beschikbaar op donderdagmiddag na elke vakantie en een enkele keer voor een hercontrole bij signalering op een samen gezocht passend moment? Meld je dan nu aan! Vragen en/of aanmelden? jolanda@cbssamenopweg.nl.

Website

Er is nieuws bij groep 1 over het thema ‘Vervoer’ en bij groep 7.

Data om te onthouden

8 nov: start van de week van de mediawijsheid
11 nov: Scholenmarkt Bleskensgraaf groep 7 en 8 (18.30-21.15)
13 nov: inleveren strookje 10 min. gesprekken
14 nov: studiemiddag