okt 27

Groep 3,4,5a: Ps 105:6a
Groep 5b,6,7 en 8: Lied 427:5

Hoofdluis

Afgelopen donderdag is er door vrijwilligers weer de controle op hoofdluis en neten geweest. Tot onze schrik is er in elke groep wel een leerling (of zelfs meerdere leerlingen) die hoofdluis of neten bezit. Van de kinderen die het betreft zijn de ouder(s)/verzorger(s) op de hoogte gesteld. Via onderstaande link kunt u “Luizen in het haar? Kammen maar!” downloaden, daarin vindt u informatie over hoe om te gaan met hoofdluis.
We willen u vragen uw kind regelmatig te controleren en het bij de leerkracht door te geven als u hoofdluis of neten heeft gesignaleerd. Op die manier kunnen we dan de ouders van de groep op de hoogte stellen, zodat we dit hopelijk snel terug kunnen dringen.
Met de vrijwilligers is afgesproken dat ze op donderdag 17 november terug komen voor een extra controle.

Actie Schoenendoos

Vandaag gaat er een folder mee met uw kind over schoenmaatjes van Edukans. U mag, samen met uw kind, een schoenendoos vullen en versieren voor een kind in een arm land. In de folder staat hoe u dit kunt doen.
U mag de sticker van het machtigingsformulier op de doos plakken en het machtigingsformulier inleveren bij de leerkracht.
U kunt de doos inleveren t/m 25 november. Alle dozen worden in de hal verzameld. Ter voorbereiding kunt u, samen met uw kind, ook nog kijken op www.edukans.nl/schoenmaatjes. Doet u ook mee? Zo maakt u een onvergetelijk cadeau!

ANWB Lichtbrigade

Woensdag was een geslaagde actie! Alle fietsen van de leerlingen van groep 3 t/m 8 zijn gecontroleerd door de leerlingen van groep 8. Deze leerlingen hadden dinsdag een cursus gekregen van dhr. van Aalsburg van Tweewielers Van Houwelingen uit Arkel hoe de verlichting eruit moest zien en hoe deze gemaakt kon worden. Ook was naast de ouderraad dhr. van Aalburg woensdag aanwezig toen alle fietsen gecontroleerd werden.
In het AD Rivierenland stond een artikel over de ANWB lichtbrigade hier op school. U kunt dit nalezen via http://www.ad.nl/rivierenland/veilig-op-weg-dankzij-fietscontrole-groep-…
We willen de ouderraad en dhr. van Aalsburg heel hartelijk danken voor hun bijdrage aan de actie.

GIGA

Afgelopen dinsdagmiddag was het dan eindelijk zover. Ook de kinderen van de onderbouw mochten nu actief aan de slag als start van GIGA. Naast het boodschappenspel, de parachute en circusspelen, mocht natuurlijk de stormbaan niet ontbreken.

Nieuw zendingsdoel

In de periode tussen de herfstvakantie en kerstvakantie gaan de kinderen sparen voor de jongerenkampen van Stichting Gave. Dit is een organisatie die christenen helpt om in contact te komen met vluchtelingen. (www.gave.nl)
De medewerkers van Gave geloven dat vluchtelingen gezien en geliefd zijn door God. Het is hun verlangen dat vluchtelingen dit weten! Eén van de dingen die Gave doet, zijn kampen voor jongeren organiseren. Op deze kampen komen Nederlandse jongeren en vluchtelingenjongeren samen voor een week met Bijbelstudie, sport en spel. Er worden mooie vriendschappen gesloten, de jongeren kunnen even heerlijk ontspannen en genieten en leren door alles heen God beter kennen.
Diana Baan (een nicht van Benthe en Abel Mulder) werkt bij Gave. Zij komt op vrijdag 4 november een presentatie voor alle klassen geven. Ze woont in Katwijk en helpt de christenen daar bij het opzetten van clubs voor de mensen van het asielzoekerscentrum.

Open dagen voortgezet onderwijs 2016-2017

Onder “downloads” staat een lijst met activiteiten en open dagen van het middelbaar onderwijs. Deze periode van het jaar zijn er al scholen die starten met doe-middagen.
De open dagen en doe-middagen zijn vooral gericht op de kinderen van groep 8, in die groep zal er ook specifiek aandacht aan worden geschonken. Echter raden we de kinderen uit groep 7 aan om met hun ouder(s)/verzorger(s) ook vast eens een kijkje te gaan nemen op de scholen in de regio.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1.

2 nov: dankdag
2 nov: oud papier