okt 30

Maandviering groep 1

Vrijdag heeft groep 1 de maandviering verzorgd. Helaas stond de aanvangstijd verkeerd vermeld in de nieuwsbrief. Mocht u (een gedeelte) van de maandopening gemist hebben, onder “groep 1 ” staan twee filmpjes van de maandviering. Excuses voor het ongemak.

Excursie naar het bos

Maandag zijn de leerlingen van de groepen 3 en 4 naar Leersum geweest. Ze hebben daar in het bos genoten van de prachtige herfstkleuren en veel geleerd van de boswachter.
Onder “foto’s” treft u fotoalbums.

Marathon

Op 1 november loopt Gerrit den Hartog, de vader van Lieke uit groep 2, de marathon van New York. Alle leerlingen hebben in april meegedaan aan de sponsorloop voor Kika, het doel waar Gerrit voor loopt. In totaal heeft hij het prachtige bedrag van € 25120,20 opgehaald. Een geweldig bedrag!
We wensen Gerrit heel veel succes!

Schoolfruit

Zoals u wellicht nog weet zouden we vorig schooljaar meedoen met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Helaas ging dit niet door vanwege problemen tussen de leveranciers en de overheid.
Gelukkig is het dit schooljaar anders en kunnen we als school wel meedoen met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!
De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende eenentwintig weken een portie groente of fruit uitgereikt. De kinderen die op school eten, eten dit in de middagpauze op. De overige leerlingen krijgen dit mee naar huis. De school start hiermee in week 45 (2-6 november 2015) en het project loopt t/m week 17 (18-22 april 2016).
Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.

Dankdag

Woensdag 4 november is het dankdag. Dit jaar zullen we hier in de groepen aandacht aan besteden.

Open dagen en doemiddagen

Onder “downloads” op de website vindt u een overzicht met data van open dagen en doemiddagen. Niet alle data zijn nog bekend bij ons.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is staat nieuws bij groep 1,2 en 4. Ook staat er een fotoalbum over het bezoek van de plusklas aan de Tweede Kamer en de excursie naar het bos van groep 3 en 4.

4 november dankdag
4 november oud papier