Nieuwsbrief 1

Nieuws

sep 04

Welkom!

Wij zijn weer van start gegaan! Het schooljaar 2020/2021 is een feit.

Vandaag mochten we (met in acht name van alle richtlijnen) het jaar weer beginnen in de kerk met een startdienst.
De kinderen zongen daar o.a. opwekking voor kinderen 150

Vertrouw maar op God,
wat Hij zegt dat zal Hij zeker doen.
Vertrouw maar op God,
wat Hij zegt dat doet Hij echt.

In de bijbel daar zegt Jezus:
‘Ik ben bij je elke dag.’
Dus dat mag je zeker weten,
wat er ook gebeuren mag!


Goed dat te mogen weten en daarop te mogen vertrouwen. Mooi om zo het nieuwe schooljaar met elkaar te starten.

De eerste dagen naar school, na een lange vakantie, zijn altijd weer spannend voor iedereen. Extra spannend is het voor Natanaël (groep 8), Elisha (groep 5), Hadassa (groep 4) en Eljadah (groep 0/1/2).  Zij hebben de afgelopen vier jaar in Afrika gewoond voor zendingswerk. Inmiddels zijn ze twee maanden op verlof in Nederland en verblijven ze hier nog een half jaar voordat ze op de Logo’s hope (schip van operatie mobilisatie) zullen gaan. We wensen jullie een goede tijd in Hoornaar.

Corona afspraken

Ook in dit nieuwe schooljaar zullen we met elkaar de corona afspraken moeten blijven naleven. Samen zijn we verantwoordelijk voor de gezondheid van de kinderen en de leerkrachten. Daarom nog even op een rij:

Is uw kind verkouden, snotterig of niet lekker, laat het dan thuis!

 • Heeft iemand in het gezin koorts of benauwdheidsklachten, dan blijft het hele gezin thuis.
 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 

Parro

Vorige week heeft u een mail gekregen vanuit Parro en inmiddels zijn er al in een aantal groepen foto’s gedeeld. Veel ouders hebben hun account al geactiveerd en kunnen zo meekijken met de gebeurtenissen in de klas of zien in de agenda welke activiteiten gepland staan voor hun kind. Heeft u uw account nog niet geactiveerd? Doe dat dan direct, zo hoeft u niets te missen! Wanneer u in het vorige schooljaar al een account had aangemaakt, is het nu alleen nog een kwestie van bevestigen via de mail die u hebt ontvangen. Had u vorig jaar nog geen account? Dan heeft u een mail met een koppelcode gekregen. In de informatiebrief die gestuurd is, staat hoe het aanmelden in zijn werk gaat. De link naar de brief is bijgevoegd.

Lukt het niet om te bevestigen of om een account aan te maken? Mail dan naar juf Leandra: leandra@cbssamenopweg.nl.

Gymtijden aangepast

In de informatiebrief die u vorige week heeft ontvangen stond vermeldt dat de kinderen van de groepen 3a, 3b/4, 6 en 8 op maandag gymmen. Dit is aangepast.

 • Groep 3a, 3b/4, 6 en 8 gymmen op donderdag,
 • groep 5 en 7 gymmen op vrijdag

Koptelefoon / geluidsoortjes

Vanaf groep 3 heeft uw kind een eigen koptelefoon of geluidsoortjes nodig bij het werken op de laptop, tablet of computer. Wilt u dit meegeven als het nog niet op school aanwezig is (graag voorzien van naam)?

Oudervertelgesprekken

Donderdag 10 september zijn er oudervertelgesprekken. Deze zullen op school plaatsvinden, omdat we het belangrijk vinden u aan het begin van het schooljaar even te ontmoeten. U krijgt hiervoor een rooster via mail. Uiteraard zullen de 1,5 meter regel en de hygiëne maatregelen gehanteerd worden.

Schoolfotograaf

Donderdag 10 september komt de fotograaf naar school. Deze dag zullen portret en groepsfoto’s gemaakt worden. Er is geen gelegenheid om met broertjes of zusjes van buiten de school op de foto te gaan. We hopen op mooi weer!

Luiscontrole

De komende tijd komen de luizenmoeders nog niet naar school om de kinderen te controleren. Wilt u alstublieft thuis regelmatig controleren? De oudste kinderen krijgen een kleine flyer mee naar huis met daarop een stappenplan voor het controleren en behandelen van hoofdluis.

Ouderportaal / parro / privacy

Heeft u een nieuw telefoonnummer of zijn de adresgegevens veranderd? Vergeet u dat dan niet door te geven via het ouderportaal. Privacy gegevens kunt u ook in Parro controleren en aanpassen.

Wererld Alzheimerdag Dag

Op maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema Jong en Oud. Nu Molenlanden een dementievriendelijke gemeente is, willen ze dat ook graag uitstralen, óók naar onze jeugd toe. Ze vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd bekend raken met het onderwerp dementie. Dit omdat dementie speelt binnen vele families en het erg lastig kan zijn het veranderende gedrag van bijvoorbeeld een opa of oma te begrijpen.

Op maandag 21 september worden tekeningen uitgedeeld bij ouderen met dementie op verschillende zorgorganisaties binnen Molenlanden. Als school willen we hier graag een bijdrage aan leveren maar de kinderen kunnen ook thuis mee kleuren. We sturen twee voorbeeld kleurplaten mee, maar zelf een tekening maken is natuurlijk ook goed. De tekeningen kunnen tot 17 september ingeleverd worden op school.

Data om te onthouden

 • 10 sept. schoolfotograaf
 • 10 sept. oudervertelgesprekken
 • 14 – 18 sept. schoolbrengweek
 • 14 sept. juf Marijke jarig
 • 18 sept. volgende nieuwsbrief